کد خبر: 1403590
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱
آیت‎الله‎العظمی جوادی آملی تاکید کرد:

علم غیردینی نداریم/ مادری؛ مهم‌ترین حوزه وجودی زن

گروه اجتماعی: آیت‎الله‎العظمی جوادی آملی با بیان این‌که مهم‌ترین حوزه وجودی زن، ویژگی مادری است، اظهار کرد: زن می‎تواند درس بخواند و درس بدهد، ولی باید بداند که فرزند او حداقل هفت سال باید صرفا در دانشگاه او تربیت شود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) از قم، آیت‌‎الله‌‎العظمی عبدالله جوادی آملی، بعد از ظهر امروز 15 اردیبهشت در دیدار با مدیران دانشگاه حضرت معصومه(س) قم گفت: دیدگاه قرآن کریم درباره انسان آن است که انسان مرگ را می‎میراند، ولی دیگر مکاتب همگی مرگ را بزرگترین دشمن آدمی ذکر می‎کنند.

انسان مرگ را می‌چشد

وی افزود: اسلام معتقد است که انسان مرگ را می‎میراند و به تعبیر قرآن، انسان مرگ را می‎چشد، نه اینکه مرگ او را ببلعد؛ انسان همیشه هست، ولی مرگ یک بار بیشتر ظاهر نمی‎شود.
این مرجع تقلید عنوان کرد: پیامبر(ص) و امام علی(ع) از ما دعوت کرده‎اند که به دایره فرزندان ایمانی اسلام و ایشان بپیوندیم و اگر پذیرفتیم که امام علی(ع) پدر ما بود، مادر ما هم مشخص است؛ پس اگر چنین تصوری داشته باشیم، خروجی تمام اعمال ما نیز الهی خواهد شد.
وی گفت: انسان هر چه بروید و روی هرچیزی که کار کند، محصول و محشور با همان هم خواهد بود؛ فرودسی همین مطلب را در قالب شعری آورده است که فردی گیاه پرنیان پرورش می‌‎داد و فردی نیز گیاهی با میوه خار؛ این کار ثمره زندگی او را مشخص می‎کرد.

اشعار دینی؛ راز ماندگاری فردوسی

این مفسر قرآن با ذکر این مطلب که همین اشعار دینی و الهی بود که فردوسی را ماندگار کرد، عنوان کرد: محصول و محور دانشگاه، دانش است، ولی باید دانست که این دانش از کجا منشا گرفته است؛ سخن اینجاست که وقتی سخن از علم دینی می‎کنیم، چه دین و چه علمی را مدنظر قرار داده‎ایم و چگونه این مسئله را در ذهن خود حلاجی می‎کنیم.

علم غیر دینی نداریم

وی افزود:  اگر موضوع و محمول و علت و معلول دینی باشد، پس کل آن علم دینی است؛ یعنی با این تفسیر، ما هیچ علم غیردینی نداریم؛ این مسئله را نیز فلسفه جواب می‎دهد و فیلسوفی که تفکرش الهی شد، علم را نیز دینی خواهد کرد، ولی اگر عقبه این علم، فلسفه دینی نباشد، علم الحادی خواهد شد.
مفسر قرآن کریم بیان کرد: اگر کسی فلسفه دینی داشت، هم خود سعادتمند می‎شود و هم دنیا را سعادتمند خواهد کرد و بالعکس؛ پس چیزی به نام علم غیردینی وجود خارجی ندارد، بلکه فلسفه است که باعث فهمیدن آن می‎شود.
وی گفت: نظام آفرینش فعل خداست و هرکسی که شارح این فعل باشد، چه دانشمند هسته‌ای باشد یا روحانی، همه یک کار را انجام می‎دهند که همان تفسیر فعل خداست؛ پس علمی که هر دو در پی آن هستند، علم دینی است.

مناعت طبع ملت ایران

این مرجع تقلید با اشاره به مناعت طبع ملت ایران گفت: برکاتی که در این کشور است، به سبب خون شهداست، ملتی که پس از حمله عراق به کویت و محاصره عراق به خاطر احترام به قطعنامه به دشمن خود حمله نکرد، سزاوار همه‌گونه خدمت است.
وی در پایان خطاب به بانوان تصریح کرد: مهم‌ترین حوزه وجودی زن، ویژگی مادری است که از مهم‌ترین جایگاه‎های انسانی است؛ زن می‎تواند درس بخواند و درس بدهد، ولی باید بداند که فرزند او باید حداقل هفت سال صرفا در دانشگاه او تربیت شود، پس باید این مقام را دریابد، چون همه کمالات انسانی از مادر به فرزند منتقل می‎شود.

captcha