کد خبر: 1411068
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸

نمایش آثار هنری مرتبط با بعثت پیامبر(ص) در موزه آستان قدس

گروه هنر: تابلوهای نفیس هنری در رابطه با رسول اکرم(ص)، بعثت و اهل‌ بیت(ع) در گنجینه قرآن و نفایس موزه مرکزی آستان قدس رضوی در معرض نمایش عموم قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، علی سوزن‌چی، معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: تعدادی از آثار ارزشمند هنرمندان کشور در رابطه با پیامبر اعظم(ص) و همچنین بعثت ایشان در گنجینه قرآن و نفایس موزه مرکزی آستان قدس رضوی به نمایش درآمده است.

معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نمایش دو تابلو از استاد محمود فرشچیان را از این جمله ذکر کرد و توضیح داد: تابلوی نگارگری این هنرمند بزرگ، به نام «اولین پیام» رسول اکرم(ص) را در غار حرا در حال دریافت اولین وحی نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در این تصویر، حضرت رسول(ص)، در انوار الهی مستغرق شده‌اند و نام «محمد» در حالی، در هاله‌ای از نور و در میان بال ملائک، منعکس شده است که ایشان دست نیایش بلند کرده‌ و عبا از دوش حضرت بر زمین افتاده است.

معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اینکه این تابلو، مملو از فضایی نورانی و عرفانی است، افزود: وجود یک قوس در این تصویر، تداعی‌کننده غار حرا است که حکایت از نزول اولین آیات الهی به قلب و زبان پیامبر(ص) در دل شب در این غار دارد.

سوزن‌چی بیان کرد: این تابلو با سبک نگارگری و با تکنیک اکریلیک در ابعاد 5/88 در 3/61 سانتی متر در سال 1379 به دست استاد فرشچیان خلق شده و در همان سال به این موزه اهدا شده است.

معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به تابلوی «خمسه آل طیبه» اشاره کرد و با بیان اینکه این تابلوی نفیس، از آثار به‌جامانده از اجداد استاد فرشچیان است که در سال 1369 به این موزه اهدا شد، اظهار کرد: این اثر در دوره قاجار به سبک نگارگری و با تکنیک نگارگری در ابعاد 25 در 35 سانتی‌متر، به رشته تصویر درآمد.

وی عنوان کرد: این تابلو، نشان‌دهنده تصویر رسول‌ اکرم(ص)، حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س) و حسنین(ع) است و قبای حضرت رسول(ص) در این تصویر، نمایانگر حدیث شریف کساء است؛ همچنین فرشتگان مقرب، در صدر تابلو و نیز جبرئیل امین در پشت پنج‌تن آل‌عبا به نشانه احترام و اکرام در حالت ایستاده کشیده‌ شده‌اند.

سوزن‌چی، تابلوی «زیارتنامه حضرت رسول(ص) و زیارت وارث» را یکی دیگر از آثار هنری به نمایش درآمده ذکر کرد و گفت: این تابلوی هنری، در ابعاد 110 در 79 سانتی‌متر، به دست علی شعله، از هنرمندان اصفهان، به صورت کنده‌کاری بر روی چوب گلابی طراحی شده است.

معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، از تابلوی نقاشی‌خط «قلم گلزار» نام برد و بیان کرد: در این تابلو حسینی‌هروی با خط ثلث ترکیبی و عیسی آلفته با تذهیب آیه شریفه «وَإِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ» را به‌گونه‌ای هنرمندانه ترسیم کرده‌اند.

یادآور می‌شود، گنجینه قرآن و نفایس موزه مرکزی آستان قدس رضوی، با نمایش مجموعه‌ای از قرآن‌های نفیس خطی از قرن سوم تا سیزدهم، مرقعات از دوره صفوی تا دوره معاصر و مجموعه‌ای از جلد‏های لاکی روغنی، نقاشی‏، تذهیب، خوشنویسی و... هنرمندان معاصر و همچنین تالار اختصاصی آثار استاد محمود فرشچیان، همه روزه پذیرای خیل عظیمی از بازدیدکنندگان علاقه‌مند به تاریخ و هنر است.‌

captcha