کد خبر: 1417415
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری:

نگاه صنفی به روحانیت خطاست/ لزوم پرهیز از جناح‌بازی‌های سیاسی

گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام خاتمی با بیان اینکه نگاه صنفی به روحانیت خطاست زیرا دین اختصاص به صنف ندارد و متعلق به همه است، تأکید کرد: جناح سیاسی قرار گرفتن دون شأن روحانیت است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، حجت‌الاسلام سیداحمد خاتمی، نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری امروز، 24 خرداد در همایش «روحانیت و وقف جمعی» در شیراز، روحانیان را سفیران نور و معنویت برشمرد و گفت: نگاه صنفی به روحانیت خطاست زیرا دین اختصاص به صنف ندارد و متعلق به همه است و روحانیت در واقع سخنگوی دین است لذا دین و رحانیت صنفی نیست.
وی با بیان اینکه هویت روحانیت عشق است، عشق به خدا، دین و معنویات و با این هویت می‌توانیم تأثیرگذار باشیم، افزود: هر روحانی در هر استانی اگر تأثیر گذاشت به این دلیل بوده که خود را خادم دین دیده و هویت دیگری برای خود قائل نبوده است.

تبیین ویژگی‌های روحانیت
حجت‌الاسلام خاتمی به ویژگی‌هایی که روحانیت باید داشته باشند، اشاره کرد و گفت: بعد علمی روحانی بسیار مهم است و روحانیان نباید با اتکا به حافظ صحبت کنند بلکه همراه با مطالعه باشد زیرا رشد علمی مردم بالا رفه است و این واقعیت است که از حرف کوچه و بازاری استقبال نمی‌شود.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به سبک زندگی اسلامی مطرح شده توسط مقام معظم رهبری اظهار کرد: روحانیت بهترین افراد دنبال‌کننده این نوع سبک زندگی است و باید این نوع سبک زندگی در عرصه‌های مختلف دنبال شود؛ در برخی مواضع سبک دینی در مواضع سیاسی دیده نمی‌شود در حالی که سیاست باید علوی باشد.

حوزه علمیه در بعد اخلاق باید مثال‌زدنی باشد
وی با تأکید بر اینکه حوزه علمیه در بعد اخلاقی باید مثال‌زدنی باشد، گفت:‌ رفتار خوب و بد روحانیان به دو سبد خود و روحانیت ریخته می‌شود؛ اینکه می‌گویند ذی روحانیت، ذی اهل بیت(ع) باشد یعنی مراقب رفتارمان باشیم به عنوان مثال مردم روحانیت را به‌ ساده‌زیستی می‌شناسند لذا ذی طلبگی یعنی آنچنان مشق کنیم که بزرگان صالح ما آبروی روحانیت را حفظ کرده‌اند.
حجت‌الاسلام خاتمی ابراز کرد: روحانیان باید علاوه بر مراقبت از رفتار، مراقب رفتار بستگان خود نیز باشند و اگر مطلبی را برای مردم بیان می‌کنند خود عامل به آن باشند و روایات اخلاقی که برای مردم می‌خوانند باید ابتدا خود را مخاطب آن قرار دهند.

استقلال سیاسی؛ زیربنای استقلال فرهنگی
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه زیربنای استقلال سیاسی، استقلال فرهنگی است،‌ گفت: روحانیت باید سیاست را بفهمد؛ اینکه کاری به سیاست نداشته باشد و آنهایی که بی طرفی در سیاست دارند و خود را ساده نشان می‌دهند حقه‌بازهای سیاسی بر سر آنها کلاه می‌گذارند لذا فهم سیاسی برای روحانیت آری اما سیاست زده شدن و سیاسی بازی در شأن روحانیت نیست.
وی با تأکید بر اینکه مردم از روحانیت انتظار صداقت در مواضع دارند، گفت:‌ دو نوع سیاست علوی و اموی وجود دارد؛ سیاست علوی از خطوط قرمز الهی عبور نمی‌کند؛ سیاست اموی جز عبور از خطوط قرمز الهی خطی نمی‌شناسد و ما نیز یک خط بیشتر نداریم و آن خط فقط خلا ولایت است.
حجت‌الاسلام خاتمی تأکید کرد: در جناح سیاسی قرار گرفتن دون شأن روحانیت است و روحانیت در هیچ جناحی قرار ندارد و خط آن فقط ولایت است و بس.
امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در رابطه با نظام سه موضع وجود دارد، گفت: موضع نخست مخالفت با نظام است؛ این موضعی است که هیچیک از بزرگان شرعی نمی‌دانند زیرا برای نظامی که پرچم توحید را بلند کرده است و به فضل خدا اسلام ناب محمدی را در جهان طنین‌انداز کرده این موضع نادرست است و بر این اساس نهادهای برآمده از نظام مورد تأیید است.
وی ادامه داد: موضع دوم موضع بی طرفی در برابر نظام است؛ این بی طرفها در سیاست فریب خواهند خورد و بعد از مدتی بی طرفی در صدر مخالفان قرار خواهند گرفت؛ اصولاً وقتی حق و باطل مطرح است بی طرفی در برابر حق با دین سازگاری ندارد لذا ما وظیفه داریم حق را حمایت کنیم.
حجت‌الاسلام خاتمی موضع سوم را حمایت ناصحانه دانست و گفت: این موضع درستی است و موضع امام و ولایت است و ما حامی ناصح دولت هستیم یعنی خوبی‌ها را می‌بینیم و تجلیل می‌کنیم می‌گوییم و از آن سو اگر مورد نقدی را ببینیم از سر سوز و علاقه آن را نقد می‌کنیم و اسم آن را حمایت ناصحانه می‌گذاریم.

نظام اسلامی منبر گسترده دین است
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امروز نظام اسلامی منبر گسترده دین است، گفت: نظام اسلامی ما پرچم در اهتزاز درآمده اسلام ناب محمدی است لذا روحانیت نباید تحت تأثیر جوهای سیاسی قرار گیرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت توجه به سنت حسنه وقف اشاره کرد و گفت: روحانیت باید در عرصه تشویق مردم به کلیت وقف، ساختن حوزه علمیه، به اینکه وقف را یک سرمایه برای خود و دیگران بدانند، تلاش کند.
حجت‌الاسلام خاتمی خاطرنشان کرد: وقف جمعی که فعلاً در استان فارس و استان تهران اجرا خواهد شد، از آن گام‌های کاملاً خداپسندانه است؛ یک نفر توان ساختن بیمارستان ضد سرطان ندارد اما هزار نفر می‌توانند پول خود را روی هم گذاشته تا یک بیمارستان ضد سرطان در جنوب کشور بسازند.

captcha