کد خبر: 1425174
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۲
بانوی نخبه قرآنی لرستان:

خداوند در ارزش‌گذاری میان زن و مرد تفاوتی قائل نشده است

گروه اجتماعی: عیدی در رابطه با حقوق زن در قرآن گفت: وقتی با دید منصفانه به محتوای قرآن می‌نگریم می‌بینیم که خداوند یک حقوق منصفانه برای زن قائل شده و تفاوت‌ها در شکل آفرینش و ویژگی‌های فردی است.

مهتاب عیدی، بانوی نخبه لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآن(ایکنا) از لرستان، با اشاره به این‌که خداوند در آیه 4 سوره تین «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ؛ به‌راستى انسان را در نیکوترین اعتدال آفریدیم» و آیه 78 سوره نحل می‌فرماید: «وَاللّهُ أَخْرَجَکُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِکُمْ لاَ تَعْلَمُونَ شَیْئًا وَجَعَلَ لَکُمُ الْسَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ؛  خدا شما را از شکم مادرانتان در حالى که چیزى نمی‌‏دانستید بیرون آورد و براى شما گوش و چشم‌ها و دل‌ها قرار داد باشد که سپاسگزارى کنید»، برای زن و مرد یک وجود مشترک قائل است.

وی ادامه داد: خداوند متعال همچنین در آیه 56 سوره ذاریات می‌فرماید: «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ؛ و جن و انس را نیافریدم جز براى آنکه مرا بپرستند»؛ لذا انسان که اعم از زن و مرد است در خلقت و هدف خلقت با هم برابرند یعنی خداوند پاداش زن و مرد را در محاسبه اعمال به‌صورت یکسان می‌نگرد.

عیدی با اشاره به این‌که خداوند در ارزش‌گذاری بین زن و مرد تفاوتی قائل نشده، تصریح کرد: وقتی با دید منصفانه به محتوای قرآن می‌نگریم می‌بینیم که خداوند یک حقوق منصفانه برای زن قائل شده و تفاوت‌ها در شکل آفرینش و ویژگی‌های فردی است.

این نخبه قرآنی لرستان اظهار کرد: دیدگاه قرآن درباره حقوق زن و مرد هیچ‌گاه به معنای تبعیض نیست و خداوند در آیه 32 سوره نساء که می‌فرماید: «وَلاَ تَتَمَنَّوْاْ مَا فَضَّلَ اللّهُ بِهِ بَعْضَکُمْ عَلَى بَعْضٍ لِّلرِّجَالِ نَصِیبٌ مِّمَّا اکْتَسَبُواْ وَلِلنِّسَاء نَصِیبٌ مِّمَّا اکْتَسَبْنَ وَاسْأَلُواْ اللّهَ مِن فَضْلِهِ إِنَّ اللّهَ کَانَ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمًا؛ و زنهار آنچه را خداوند به [سبب] آن بعضى از شما را بر بعضى [دیگر] برترى داده آرزو مکنید براى مردان از آنچه [به اختیار] کسب کرده‌‏اند بهره‌‏اى است و براى زنان [نیز] از آنچه [به اختیار] کسب کرده‏‌اند بهره‌‏اى است و از فضل خدا درخواست کنید که خدا به هر چیزى داناست»، حق مالکیت را برای زن قائل شده بدین معنا که زن اجازه کسب مال دارد و آن چیزی را که کسب می‌کند، اختیاردار آن است، پس خداوند به زن استقلال مالی داده است.

عیدی عنوان کرد: خداوند به زن حق انتخاب در ازدواج داده است کمااینکه اگر رضایت قلبی دختر حاصل نشده باشد این عقد نافذ نخواهد بود. زنان در کشور انگلستان تا سال 1850 میلادی حق مالکیت نداشتند و زن نه‌تنها ارث نمی‌برده بلکه جزو مایملک مرد محسوب شده است.

وی در پایان بیان کرد: اگر انسان با دید منصفانه به قرآن بنگرد، می‌بیند خداوند با دیدگاه ویژه‌ای که مبتنی بر اعتدال است، به حقوق زن نگریسته است.

captcha