کد خبر: 1436047
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰
حجت‌الاسلام رحیمیان:

جهاد دانشگاهی برکات بسیاری برای نظام اسلامی دارد

گروه اجتماعی: تولیت مسجد مقدس جمکران با بیان اینکه جهاد دانشگاهی برکات زیادی برای نظام اسلامی دارد بر لزوم همکاری بیشتر و مؤثر این نهاد انقلابی با مسجد مقدس جمکران تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، حجت‎الاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان، تولیت مسجد مقدس جمکران دیشب، 13 مرداد در دیدار رئیس و معاونان جهاد دانشگاهی استان قم با وی گفت: خدمت به مسجد در قرآن به‌عنوان یکی از فضایل انبیای الهی ذکر شده است و خدمت به مسجدی که منسوب به امام زمان(عج) است فضیلتی است که نمی‎توان حد و مرز آن را مشخص کرد.

وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: یکی از مباحث اصلی در این زمینه آن است که بالاترین ظرفیت قم در همه عرصه‎ها، ظرفیت مذهبی و زائرپذیری است؛ در خصوص زائران نباید آنقدر روی مسئله گردشگر مذهبی تأکید کرد بلکه ما نقشی متعالی برای زائر داریم که در نگاه گردشگری با تفکر و تعریف غربی، وجود ندارد.

نفی تعریف غربی برای گردشگری

وی گفت: باید در این زمینه نیز فعالیت پژوهشی انجام شود و تعریفی خاص از زائر شود و در علم نوپای گردشگری نیز این مفهوم به‌عنوان یک مفهوم متعالی و ارزشی از گردشگری که با تعریف غربی متفاوت است، عنوان شود.

تولیت مسجد مقدس جمکران اظهار کرد: امروز همانگونه که در روایات آمده است قم به مرکز نشر معارف اهل بیت(ع) و قرآن به سراسر جهان مبدل شده و علم نیز از نجف به قم آمده است؛ قم خاستگاه انقلاب و مرکز جهانی نشر معارف اهل بیت(ع) از پایگاه عظیم حوزه و مرجعیت اعلای شیعه است.

وی گفت: مسئله زیارت و ظهور دو مسئله‎ای است که باید به آن به شکل خاص و ویژه‎ای تأکید شود؛ باید از نظر علمی در این زمینه کنکاش شود تا مشخص شود که چه ظرفیتی برای توسعه این فعالیت‎ها وجود دارد.

تولیت مسجد مقدس جمکران اظهار کرد: در مسجد مقدس جمکران به‌منظور توسعه فعالیت‎ها و پذیرایی از زائران فعالیت‎های آماری و و نیازسنجی گسترده‎ای در حال انجام است.

زائران ده‌ها میلیونی جمکران در سال‌های آینده

وی تأکید کرد: حتی پیش‌بینی زائران مسجد تا سال 1443 نیز انجام شده و در این پژوهش‎ها بیان شده است که ما در سال‌های آینده با حجم ده‎ها میلیونی زائران به مسجد و اماکن مقدسه در قم مواجه هستیم که این زائران هم زمینه لازم برای اقامت می‎خواهند و هم برکات بسیاری از جمله تولید اشتغال مفید و فعال و... را با خود به همراه خواهند داشت که ما باید از همه این ظرفیت‎ها که به برکت خاندان عصمت و طهارت و حضرت ولی‌عصر(عج) و کریمه اهل بیت(س) ایجاد شده است، بهره ببریم.

وی گفت: جهاد دانشگاهی قم زمینه بسیار مهم اطلاع‌رسانی را در این استان در دست دارد که می‎توان با پشتیبانی از پایگاه‌ اینترنتی این مسجد، نقش فعالی در این عرصه ایفا کند؛ همچنین راهکارهای همکاری مشترک مسجد با این نهاد انقلابی و علمی نیز در اشکال مختلف بررسی شده و از حداکثر این ظرفیت استفاده می‌شود.

captcha