کد خبر: 1457216
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۴
حجت‌الاسلام راستگو:

واکنش والدین به خشم فرزندان سرکوب عمل پرخاشگرانه باشد نه شخصیت

گروه جامعه: مدیر مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به تبیین نحوه عملکرد والدین پس از بروز خشم از سوی فرزندان اشاره و عنون کرد: در برابر کار نامناسب فرزندان باید عمل آنان را سرزنش و از زیر سوال بردن شخصیت فرزند خودداری کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن راستگو، مدیر مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به شاخصه‌هایی که سبب کنترل و مدیریت بر خشم می‌شود اشاره و عنوان کرد: مبانی این مهارت باید از کودکی درون افراد نهادینه شود.

وی دوران بارداری و شیردهی مادران را از اهمیت بسزایی در میزان آرامش دهی به فرزندان برخوردار دانست و گفت: گاهی نیز عوامل بیرونی باعث خشم کودکان می‌شوند پس باید با جلوگیری از بروز این عوامل درونی و جلوگیری از عوامل بیرونی خشم را در کودک مدیریت و کنترل کرد تا  در بزرگسالی به فردی پرخاشگر که توانایی غلبه بر خشم خود را ندارد تبدیل نشود.

عوامل بیرونی ایجاد خشم

حجت‌الاسلام راستگو مورد بی مهری قرار گرفتن و حسادت را از جمله عوامل بیرونی دانست که سبب بر انگیخته شدن خشم فرزندان می‌شود و گفت: خروجی این عوامل در کودکان باعث پرخاشگری می‌شود.

وی والدین را از برخورد سریع در مقابل فرزندان هنگام بروز عصبانیت کودکان برحذر داشت و گفت: زمانی که کودکان عصبانی هستند و این خشم خود را در قالب گریه و یا داد زدن بروز می‌دهند نه فریاد زدن بر آنان و نه آرام کردن در لحظه آنان، ابزار مناسبی برای خاموش کردن خشم نیست.

حجت‌الاسلام راستگو ادامه داد: در چنین شرایطی با وجود اینکه والدین خود، از رفتار غیرمعقول فرزند خود ناراحت و مضطرب هستند باید آرامش خود را حفظ کنند و با زمان منطق پس از اینکه فرزندان تا حدی بر خشم خود مسلط شدند علت خشم وی را جویا و آنان را راهنمایی و هدایت کنند.

وی به تبیین نحوه عملکرد والدین پس از بروز خشم از سوی فرزندان اشاره و عنون کرد: در برابر کار نامناسب فرزندان باید عمل آنان را سرزنش و از زیر سوال بردن و بد معرفی کردن شخصیت فرزند خودداری کرد. فرزندان هیچ گاه نباید نسبت به شخصیت خود دچار نگاه بدبینانه و منفی شوند.

خشم والدین و تسری آن به فرزند

مدیر مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به اثرات مستقیم خشمگین شدن والدین بر فرزندان اشاره و عنوان کرد: وقتی کودک در معرض مشاهده رفتارهای پرخاشگرانه والدین خود نسبت به یکدیگر باشد به عنوان یک الگوی رفتاری بدون اینکه حتی شناختی از این رفتار داشته باشد نسبت به تکرار آن در قالب دادزدن اقدام  می‌کنند و این مؤلفه گاهی به یک عادت برای فرزندان تبدیل می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین راستگو رفتار والدین را آئینه تمام نمای رفتار کودکان دانست و گفت: اگر فرزندان داد زدن را از والدین نیاموزند خواسته‌های خود را نیز با داد و فریاد مطالبه نمی‌کنند. آرامش در کلام و رفتار پدر و مادر به طور مستقیم به کودک انتقال پیدا می‌کند.

captcha