کد خبر: 1465906
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۴
مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل:

برنامه‌های جزیره‌ای حوزه فرهنگ را آسیب‌پذیر می‌کند

گروه اجتماعی: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: برنامه‌های جزیره‌ای که دستگاه‌های مختلف حوزه فرهنگی انجام می‌دهند بزرگترین آسیب را به روند حرکتی این حوزه وارد کرده و بسیاری از کارهای سیستمی را مختل کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، حجت‌الاسلام مهدی ستوده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل پنج‌شنبه، هشتم آبان‌ماه در نشست استاندار اردبیل با فعالان فرهنگی در اردبیل، اظهار کرد: ما باید متناسب با برنامه ششم توسعه و با در نظر گرفتن افق ۲۰ ساله در حوزه فرهنگی در استان اردبیل برنامه مدون و عملیاتی را تدوین و تهیه کنیم تا متناسب با آن بتوانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: با نشستن و برخاستن و تشکیل جلساتی که هیچ خروجی مشخصی نداشته باشد، نمی‌توان در حوزه فرهنگ موفق و مؤثر عمل کرد بلکه باید از فرصت‌ها و زمینه‌های خوب فرهنگی و اجتماعی استفاده کنیم تا با اولویت بتوانیم با راهبردی درست و برنامه‌ریزی صحیح حرکتمان را رو به جلو سوق دهیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بهترین فرصت و زمینه را برای جلوگیری از پراکنده عمل کردن در این حوزه یادآور شد و گفت: اگر بتوانیم منطبق بر سند چشم‌انداز ۲۰ ساله این برنامه‌ راهبردی را تدوین کنیم، قادر هستیم تهدیدها، فرصت‌ها، برخی آداب و رسوم و مراسمات و همچنین ترکیب جمعیتی را مورد توجه قرار داده و بر همین معیار حرکت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را انجام دهیم.
ستوده در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ما باید شرایط موجود و موضوعات متناسب با آن را درست رصد کرده و به آن بها بدهیم چراکه امروز ما با جابه‌جایی ارزش‌ها، تأثیرگذاری حرکت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها روبه‌رو هستیم که دشمن سعی می‌کند با استفاده از این بستر به وجود آمده سربازی‌گیری‌های شبانه خود را از طریق سایت‌ها، شبکه‌های مجازی و کانال‌های ماهواره انجام دهد.
وی بیان کرد:‌ ما تاکنون نتوانسته‌ایم برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری درست و تأثیرگذاری را در کم کردن آسیب‌های ناشی از رسانه‌های فعال فضاهای مجازی داشته باشیم که قطعاً اگر بخواهیم در این زمینه حرکتی را انجام دهیم باید واقع‌بینانه و درست باشد.
ستوده اضافه کرد: در حالی که بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر عضو شبکه فیس‌بوک هستند و ۷۲ درصد جمعیت کشورمان از وایبر استفاده کرده و ۱۶۴ میلیون پیامک را در روز مبادله می‌کنند و بیش از نیمی از جمعیت کشورمان از شبکه‌های اینترنتی و بیگانه استفاده می‌کنند در این اوضاع و احوال باید به سمت یک برنامه‌ریزی تأثیرگذاری حرکت کنیم تا جلوی این آسیب‌ها گرفته شود.
وی با انتقاد از عدم هماهنگی و همپوشانی دستگاه‌های حوزه فرهنگی نظیر تبلیغات اسلامی، سپاه، ارشاد، حوزه هنری، کانون مساجد و... ادامه داد: تا زمانی که برنامه‌ریزی‌های ما غیرمنسجم و جزیره‌ای است و قادر به کار سیستماتیک نیستیم، هرگز موفق نمی‌شویم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در ادامه گفت:‌ به یقین وجود برخی ناهنجاری‌ها در حداقل توان یک جامعه نیز معمول و مرسوم است و نباید به بزرگنمایی آن اقدام کرد چراکه در ماجرای اخیر اسیدپاشی به گونه‌ای رفتار شد که گویی مشکل و درد اصلی جامعه همین موضوع است.
ستوده افزود: ما باید از تجربیات جلسات کارشناسی گذشته در حوزه فرهنگی که در زمان استانداران سابق انجام شده استفاده کنیم تا راه رفته را دوباره طی نکرده و از این توان و بستر بهتر و شایسته بهره‌برداری کنیم.

captcha