کد خبر: 1470054
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
حجت‌الاسلام یعقوبی:

اقامه نماز اول وقت به جماعت، جامعه را در مقابل منکرات بیمه می‌کند

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در کاشمر با بیان اینکه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در روز عاشورا با اقامه نماز اول وقت باز هم به اهمیت نماز اول پرداخته چرا که نماز اول وقت و آن هم به جماعت جامعه را در مقابل تمامی منکرات بیمه می کند، گفت: فداکاری سیدالشهدا(ع) در حقیقت اسلام را برای ما زنده نگه داشته است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت الاسلام سید قاسم یعقوبی، امام جمعه کاشمر در نماز ظهر عاشورا که در جمع عزاداران حسینی در بقعه متبرکه سید حمزه(ع) برگزار شد، با بیان اینکه اباعبدالله الحسین(ع) در واقعه کربلا و عاشورا نبرد را برای برپایی نماز ترک کردند، گفت: این اقدام نشان‌دهنده اهمیت اقامه نماز از دیدگاه ایشان است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری نماز ظهر عاشورا موجب نهادینه شدن فرهنگ آن می‌شود، بر قیام امام حسین(ع) و فلسفه و ارزش برگزاری نماز اول وقت در هر روز به ویژه در روز عاشورا تاکید کرد.

حجت الاسلام یعقوبی اظهار کرد: امام حسین(ع) در راه برپایی فریضه نماز و امر معروف و نهی از منکر به شهادت رسید لذا باید به یاد نماز ظهر عاشورای اباعبدالله حسین(ع)، این نماز را با صفوف به هم پیوسته و باشکوه خاصی در اول وقت ظهر عاشورا برگزار کنیم.

وی با اعلام اینکه تشریح فلسفه قیام عاشورا برای مردم به ویژه جوانان بسیار مهمتر از خود مراسم است زیرا تا هدف از این قیام را ندانیم عزاداری‌ها در زندگی اثربخش نخواهد بود، یادآور شد: ما به عنوان پیروان آن امام باید نسبت به اقامه نماز جماعت در ایام محرم بیشتر از گذشته اهتمام ورزیم.

وی با بیان اینکه امام حسین(ع) به طور عملی ثابت کرد که قیام وی برای برپایی نماز و جلوگیری از فساد، فحشاء و ستمکاری بوده که در ظهر عاشورا در مقابل انبوه دشمن ایستادگی کردند، ابراز کرد: در طول زندگی حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) هیچ مورد تقاضا و خواهشی از دشمنان خود دیده نمی شود مگر درخواست دو فرصت که آن هم به خاطر نماز در روز عاشورا و ظهر عاشورا بود.

وی در خصوص فلسفه اقامه نماز ظهر عاشورا و به ویژه به صورت نماز جماعت، گفت: اقامه نماز ظهر عاشورا و برگزاری آن به صورت نماز جماعت اهمیت نماز جماعت را برای مومنان نشان می دهد.

نماینده ولی فقیه در کاشمر با بیان اینکه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در روز عاشورا با اقامه نماز اول وقت باز هم به اهمیت نماز اول پرداخته چرا که نماز اول وقت و آن هم به جماعت جامعه را در مقابل تمامی منکرات بیمه می کند، گفت: فداکاری سیدالشهدا(ع) در حقیقت اسلام را برای ما زنده نگه داشته است.

وی اظهار کرد: ماه محرم و صفر را باید با ذکر مصائب اهل بیت(ع) و بیان اهداف قیام سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) زنده نگه ‏داریم زیرا همین مسئله تاکنون سبب زنده ماندن دین مبین اسلام و مذهب شیعه و راه سالار شهیدان شده است.

حجت‌الاسلام یعقوبی با بیان اینکه برگزاری مجالس بزرگداشت سید مظلومان و سرور آزادگان همواره موجب غلبه سپاه عقل بر جهل، عدل بر ظلم و امانت بر خیانت شده است، یادآور شد: محرم ماه امر به معروف و نهی از منکر است زیرا یکی از اهداف قیام امام حسین(ع) احیای امر به معروف و نهی از منکر بود.

وی با اشاره به اینکه محرم بهترین فرصت جهت امر به معروف و نهی از منکر است، بر درس‌آموزی از قیام و واقعه عاشورا تاکید کرد و گفت: امام حسین(ع) قیام خود را بر پایه بندگی و اطاعت خداوند بنیانگذاری کرده و حتی در ظهر عاشورا نیز نماز جماعت را که اسباب بندگی است، ترک نکردند.

وی با بیان اینکه لازم است از زندگانی امام حسین(ع) درس‌هایی آموخته شود، بیان کرد: حرکت امام حسین(ع) برای اقامه نماز در ظهر عاشورا و تاسوعا حرکتی برای اعلام بندگی بود چراکه امام حسین(ع) در راستای اطاعت از خدا به قیام پرداختند.

یعقوبی با بیان اینکه در شرایطی که دشمنان تشیع به ویژه وهابیت به دنبال سوژه های تخریبی هستند، نباید اجازه سوء استفاده و فرصت کج اندیشی به دشمنان داد، بیان کرد: قطعأ برگزاری هر چه باشکوه تر نماز ظهر عاشورا در شهر کاشمر و روستاها موجب یاس و ناامیدی استکبار جهانی و معاندان اسلام خواهد شد.

وی همچنین بر رسالت همگانی در اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی تاکید کرد و گفت: امام حسین(ع) مصداق بارز و برجسته حیات شرافتمندانه است و محرم و صفر نیز بهترین فرصت برای تبیین ارزش ها و فرائض دینی است.

حجت الاسلام یعقوبی با تأکید بر اینکه اقامه نماز ظهر عاشورا مبارزه عملی با یزدیان زمان است، گفت: قیام امام حسین(ع) برای همیشه زنده است و این پویایی و زنده بودن قیام حسینی است که هر ساله هزاران مشتاق را به سوی خود فرا می‌خواند.

وی با اشاره به اینکه هر سال در محرم و صفر گوشه‌ای از قیام امام حسین(ع) بازگو می‌شود، بیان کرد: عاشورا حدیث زندگی را برای مسلمانان و شیعیان زنده می‌کند.

امام جمعه کاشمر با بیان اینکه باید در عاشورا به شور و شعور برسیم، خواستار تبیین فلسفه نهضت امام حسین(ع) در مجالس دینی شد.

بر اساس این گزارش، مردم مؤمن و عزادار کاشمر در قالب دسته‌جات و هیئت‌های عزاداری و جوانان و نوجوانان با شور و حال وصف نشدنی در صفوف منظم و به هم پیوسته نماز ظهر عاشورا را در امامزاده سید حمزه کاشمر به امامت امام جمعه کاشمر حضرت حجت الاسلام سید قاسم یعقوبی اقامه کردند.

کاشمر و روستاهای آن روز عاشورا مصداق کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا بود، همه زن و مرد، پیر و جوان و بزرگ و کوچک آمده بودند تا عشق و ارادت خود را به ائمه اطهار و امام حسین(ع) ابراز کنند.

عزاداران حسینی در کاشمر به صورت خودجوش با حضور در مساجد و تکایا در قالب هیئت‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی با حرکت به سمت امامزاده سیدحمزه(ع) اعتقاد قلبی خود را به امامت و ولایت نشان داده و بار دیگر اتحاد و وحدت خود را به نمایش گذاشتند.

مراسم تعزیه‌خوانی یا شبیه‌خوانی یکی از آیین‌هایی بود که همزمان با این ایام درروستاها برگزار شد و تعزیه‌خوانان پیر واقعه عاشورا را برای مردم به تصویر کشیدند، همچنین در این روز بر شمار زائران اماکن مقدسه کاشمرافزوده شد و مردم عزادار این خطه ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت (ع) نشان دادند.

بر اساس این گزارش، بر پایه این خبر ایجاد ایستگاه‌های صلواتی و پخش نذری در میان مردم عزادار از جمله مراسم‌هایی بود که در روز عاشورا از سوی مردم سوگوار انجام شد.

در شهرستان کاشمر در چنین ایامی بازار احسان و نذورات به گرمی رونق دارد و اهالی اقدام به پخش شله زرد، شربت، شیر، طعام، چای و نذری‌های مختلف برای برآورده شدن حاجات خود می‌کنند.

یادآور می شود، آیین‌های ویژه عزاداری روز عاشورا همزمان با کاشمر در شهرریوش و شهرستان خلیل آباد با حضور امت خداجوی و دوستدار اهل بیت برگزار شد.

captcha