کد خبر: 2515679
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۹

60 هزار نفر از خراسان رضوی به مناطق عملياتی دفاع مقدس اعزام شدند

گروه اجتماعی: رئيس ستاد راهيان نور خراسان رضوي گفت: حدود 60 هزار نفر از ارديبهشت‌ماه سال 91 تا نوروز 92 در قالب اردوی راهيان نور از استان خراسان رضوی به مناطق عملياتی دفاع مقدس اعزام شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، مهدی خويشاوندی، رئيس ستاد راهيان نور خراسان رضوی، روز گذشته، 18 فروردین‌ماه طی یک نشست خبری گزارشی از اردوی راهيان نور اقشار مختلف استان خراسان رضوی به مناطق عملياتی هشت سال دفاع مقدس ارائه كرد.
وی با بيان اينكه حدود 60 هزار زائر در قالب اردوهای راهيان نور از استان خراسان رضوی به مناطق عملياتی دفاع مقدس اعزام شده‌اند، اظهار كرد: اين اعزام‌ها در بازه زمانی ارديبهشت‌ماه سال 91 تا ارديبهشت‌ماه سال 92 صورت گرفته است كه بخش قابل توجهی از اين حضور يعنی حدود 20 هزار نفر مربوط به اقشار مختلف مردم بوده كه به صورت خودجوش از مناطق عملياتی جنوب بازديد كردند.
خويشاوندی تصريح كرد: از كل اعزام‌های انجام شده حدود 17 هزار نفر آن پسران دانش‌آموز بودند كه با قطار به استان خوزستان اعزام شدند.
وی با اشاره به افزايش هزينه‌ها در بخش‌ ترابری و نبود وسايل نقليه مناسب برای انجام اين سفر، ابراز كرد: اين مسائل سبب كاهش 23 درصدی اعزام راهيان نور به مناطق عملياتی دفاع مقدس در سال 92 ـ 91 نسبت به سال قبل از آن شده است، به طوری كه آمار سال 91 ـ 90 اعزام حدود 85 هزار نفر را نشان می‌دهد.
خويشاوندی با اشاره به يكی ديگر از دلايل كاهش اعزام راهيان نور در سال 92 ـ 91 نسبت به سال قبل از آن، عنوان كرد: كمبود ظرفيت پذيرش زائر در اردوگاه ثامن‌الائمه(ع) در استان خوزستان از دلایل دیگر کاهش اعزام‌ها بوده است كه قصد داريم برای سال 93 ـ 92 اين ظرفيت را به دو برابر افزايش دهيم و اين امر نيازمند رشد كمی و كيفی امكانات و خدمات‌رسانی به زائران در اين اردوگاه است.
وی با بيان اينكه گروه‌های اعزامی به اردوگاه ثامن‌الائمه(ع) طی 3 روز اسكان در اين اردوگاه از مناطق اروند‌كنار، طلائيه، شلمچه، فكه، هويزه و فتح‌المبين بازديد می‌كنند، افزود: در اين اردوگاه نمايشگاه و فضاسازی مرتبط با دفاع مقدس انجام گرفته بود كه در كنار آن راويان هشت‌سال دفاع مقدس نيز حضور داشتند و به زائران اطلاعات لازم را ارائه مي‌دادند.
خويشاوندی با اشاره به حضور زائرانی از بسيج نخبگان در اردوی راهيان نور، ادامه داد: اين زائران از بسيج اساتيد، هنرمندان، فرهنگيان، طلاب، مهندسی و بسيج دانشجويی توفيق حضور در مناطق عملياتی هشت سال دفاع مقدس را پيدا كردند.
وی زائران بسيج طلاب را 570 نفر و بسيج دانشجويی را 3500 نفر دانست و بيان كرد: حدود 60 درصد از كل اعزام‌های انجام شده، جوانان و نوجوانانی بودند كه برای نخستين مرتبه در اين سرزمين مقدس حضور پيدا می‌كردند.
رئيس ستاد راهيان نور استان خراسان رضوی با اشاره به اينكه بيشتر زائران راهيان نور تمايل دارند كه با اتوبوس به مناطق دفاع مقدس اعزام شوند، ‌تصريح كرد: از آن جهت كه در طول مسير حركت با اتوبوس، امكان زيارت مرقد حضرت معصومه(س) و امام راحل(ره) وجود دارد، در خواست استفاده از اين وسيله هم بيشتر است.
وی ادامه داد: از 25 اسفندماه 91 تا 13 فروردين‌ماه 92 حدود 20 هزار نفر در اردوگاه ثامن‌الائمه(ع) واقع در استان خوزستان پذيرش شده‌اند كه با برنامه‌ريزی‌های در حال انجام برای سال‌های آتی اين ظرفيت به دو برابر افزايش خواهد يافت.
خويشاوندی با اشاره به اينكه امر روايت‌‌گری برای اردوی راهيان نور توسط سه گروه راوی انجام می‌شود، افزود: گروهی از اين راويان افراد توانمندی از طلاب و دانشجويان هستند كه خود در دوران دفاع مقدس حضور نداشتند اما به جهت داشتن توانمندی بسيار با حضور اساتيد برجسته، آموزش ديده و قابليت‌های يك راوی مناسب را به دست آورده‌اند.
رئيس ستاد راهيان نور استان خراسان رضوی، راويان استقراری از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مناطق دفاع مقدس را گروه ديگری از راويان دانست و ابراز كرد: اين گروه اغلب فرماندهانی هستند كه خود در دوران دفاع مقدس حضور داشته و اطلاعات بسيار ارزشمندی در اين زمينه دارند، لذا آن چه را كه می‌گويند خود ديده‌اند و در حال حاضر حدود 800 نفر از اين نيروها فعال هستند.
وی با اشاره به استاد راويان به عنوان گروه سوم راويان، افزود: اين افراد از طرف سپاه در يادمان‌های منطقه خوزستان حضور پيدا كرده و به بيان مطلب و رويداد‌های دفاع مقدس برای كاروان‌های زيارتی می‌پردازند.
وی با بيان اينكه در سال جاری در اعزام راهيان نور تلفات جانی نداشته‌ايم، ادامه داد: كليه فعاليت‌های برنامه‌ريزی شده قبل از شروع اعزام با همكاری سپاه و ديگر نهادها به طور كامل اجرا شده كه از آن جمله انتشار و توزيع 150 هزار جلد كتاب در بخش دانش‌آموزی و دانشجويی راهيان نور است.
خويشاوندی با اشاره به اينكه در بخش جشنواره ره‌آورد شاهد ارسال بيش از 5 هزار اثر در بخش‌های مختلف داستان كوتاه، خاطره، عكس، شعر و ... هستيم، افزود: اين جشنواره فعاليت جديدی در عرصه فرهنگی دفاع مقدس به شمار می‌رود كه سعی دارد از سيستم‌های ارتباطی جديد و به روز مخاطبان بيشتری را جذب كند.
رئيس ستاد راهيان نور استان خراسان رضوی هدف اصلی اردوی راهيان نور و برنامه‌های مرتبط به آن را افزايش كيفيت ارتباط مخاطبان با فضای ايثار و شهادت و ارزش‌های دفاع مقدس دانست و عنوان كرد: در همين راستا شاهد ارتباط يك جامعه 17 هزار نفری از طريق سيستم‌های ارتباطی مجازی، ايميل و پيام كوتاه در استان خراسان رضوی با جشنواره‌ ره‌آورد هستيم.
وی با اشاره به طرح هر شهيد يك وبلاگ، اظهار كرد: در اين برنامه هر دانش‌آموز برای يك شهيد وبلاگی تهيه كرده و آن را به روز نگه می‌دارد و به اين شيوه ارتباط دائمی با فضای شهادت و ارزش‌های شهدا دارد.
captcha