کد خبر: 2518898
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۴
شنبه 24فروردین

در دوران ولايت فقيه تمام شئون كفالت پيروان آل محمد(ص) فعال شده است

در اين دوران برای يك طلبه كفالت فقط به معنای برقراری ارتباط فكری و جواب دادن مسئله به مخاطب نيست، بلكه در اين دوران مسئله امت سازی، جامعه سازی، تمدن سازی، هويت و شبكه جهانی پيدا كردن و ساير موارد مطرح است و بحمدالله شما در اين دوره بسر می بريد و بايد قدر اين فرصت را بدانيد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، به نقل از روابط عمومی جامعه المصطفی مشهد، در دومين جلسه از سلسله جلسات اخلاق اسلامی كه صبح امروز به همت معاونت فرهنگی تربيتی مجتمع آموزش عالی مشهد در سالن اجتماعات اين مركز برگزار شد حجت الاسلام والمسلمين علی اكبری رئيس رسيدگی به امور مساجد با اشاره به آيه «الم تر كيف ضرب الله مثلاً كلمه طيبهً كشجره طيبهً اصلها ثابت و فرعها فی السماء تؤتی اكلها كل حينٍ باذن ربها ...» خطاب به طلاب غيرايرانی مشهد گفت: با توجه به اين كه در ايام سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س) بسر می بريم، به نظر من بيان ماموريت طلبگی در چنين مناسبتی جذاب و ضروری به نظر می رسد و اگر اين مطلب به خوبی درك شود شوق و علاقه فراوانی در انسان برمی انگيزد.
وی افزود: پيامبر(ص) می فرمايند: انا و علی ابوا هذه الامّه؛ پيامبر(ص) خود و علی(ع) را بعنوان پدران امت معرفی می كنند، قهراً واضح می شود كه حضرت زهرا(س) نيز مادر امت است، ابوّت كه در اينجا مطرح شده، حكايت از يك ارتباط فوق العاده نزديك صميمی و بيتی است و مسأله بيت، سازمان و ارتباطی است كه با محوريت بيت و خانه شكل می گيرد چون نام پدر با خانواده و بيت مطرح است.
حجت الاسلام والمسلمين علی اكبری ادامه داد: هر جا كه سخن از بيت است رابطه ی اخوت، ابوّت و مساله ارتباط عميق خانوده و فوق العاده صميمی آن و حلقه های ارتباط كناری شكل می گيرد و خداوند نيز در سوره مباركه نور «فی بيوت اذن الله أن ترفع و يذكر فيها اسمه ... »سخن از خانه هايی به ميان می آورد و از كلمه بيت استفاده می كند.
وی اظهار داشت: روايت فوق (انا و علی ... ) اعلام شكل گيری يك نسل فكری و اعتقادی است و بيانگر پيوند های عميق فكری اعتقادی و قلبی است يعنی پيامبر(ص) و علی(ع) در تمام جريان تاريخ آماده پذيرش فرزندان جديد هستند و هر كس به اين پيوند ها و اين تفكر برسد فرزند اين خانواده محسوب می شود و از رهگذر اين ارتباط نسبت به آنها احساس پدر و فرزندی می كند به اين ترتيب اين يك فراخوان است از جانب رسول گرامی اسلام و وصی بر حقش علی(ع) با اين مضمون كه ما آماده ايم تا شما را به فرزندی قبول كنيم و حال نوبت ماست كه اين افتخار را بپذيريم يا خير؟
رئيس رسيدگی به امور مساجد گفت: در قرآن كريم آمده است «ان اول بيت وضع للناس للذی ببكه مباركاً فيه هدی للعالمين» در اين آيه اشاره به بيتی شده است كه خصوصيت آن با اهلش مشخص می شود، در اين بيت بنيان گذاری، نشانه گذاری و آن خط تماس فكری، معنوی و عاطفی ذيل پرچم توحيد است لذا حضرت ابراهيم(ع) كه موسس اين خانه است نسبتش به امت بنابر آيه «مله ابيكم ابراهيم» نسبت پدری است.
وی اضافه كرد: پس در آيين ابراهيم و ذريه پاكش اين جريان همچنان فرزند می گيرد و تا قيامت اين ارتباط برقرار است و اعلام عمومی شده است و هركسی كه اين افتخار را پيدا كند و ذيل اين خانواده( با معيار انديشه، نگرش و اخلاق و رفتار توحيدی) خودش را معرفی كند منتسب به يك نسبت ممتاز شده است.
معاون سابق رئيس جمهور ضمن اشاره به آخرين آيه از سوره توبه«قد جاءكم رسول من انفسكم عزيز عليه ما عنتم حريص عليكم بالمومنين رئوف رحيم» افزود: نكات اين آيه عبارتند از؛ ابتدا اينكه اين رسول از جنس خود شماست، مشكلات شما بر او گران است، نسبت به رشد هدايت، درخشش و ... شما حريص است و تعبير عبارت رئوف الرحيم بيانگر ارتباط عميق پيامبر(ص)و امت است كه با مضمون ابوّت بيان شده است.
وی خطاب به طلاب غير ايرانی مشهد گفت: بحمد الله اين ارتباط قلبی، روحی، عاطفی، فكری و معنوی ميان شما و پدران امت كه پيامبر(ص) علی(ع) و زهرا(س) باشند برقرار شده است و خداوند تبارك و تعالی اين ارتباط را از سطوح فكری به عمق قلب شما تعميق بخشيده كه همان تولی و تبری است.
رئيس سابق سازمان ملی جوانان اشاره كرد: طبيعتاً در ذيل اين ارتباط پدر و فرزندی ميان فرزندان رابطه اخوت برقرار است و در قرآن كريم آمده است «انماالمومنون اخوه ...» و در ذيل كلمه اخوت نيز رمز و رازهای زيادی نهفته است اعم از هم ريشه بودن هم شأن بودن و ... و اشاره به پيوند عميق از جهت تبار و عاطفه دارد و اين بشارتی است برای همه ما و پيوندی است متفاوت كه باعث شعف در انسان می شود و اين ارتباط مسئوليت برانگيز نيز هست و آن عبارت است از شباهت اخلاقی، رفتاری و ...
وی ادامه داد: يك سلسله مراتبی وجود دارد و هرچه شما شباهت بيشتری پيدا كنيد بهتر پذيرش می شويد و اين از قبيل پدر و مادر قهری نيست بلكه مشمول پدر و مادر اختياری است كه خودتان آنها را به ابوّت پذيرفته ايد و معيار، همانندی است كه ميزان شباهت و نسبت شما به پيامبر(ص)، علی(ع) و حضرت زهرا(س) را مشخص می كند.
حجت الاسلام والمسلمين علی اكبری خاطر نشان كرد: در قرآن كريم آمده است «لقد كان لكم فی رسول الله اسوه حسنه» و اين اسوه حسنه يك ذيل هم دارد كه عبارت است از « لمن كان يرجوا الله و اليوم الاخر و ذكر الله كثيراً».
وی افزود: آن كسی كه بندگی حضرت حق را مقصد زندگی خود قرار داده است نگاهش به ابديت است و از ذكر خدای تعالی نصيب فراوان دارد و معنای اين عبارات همان انتخاب است، لذا رابطه شما بايد تبديل به يك رابطه تاثير،، پيروی، شباهت و تقويت آن شباهت با نقطه مركزی كه رسول خدا(ص) است، گردد.
رئيس رسيدگی به امور مساجد خطاب به طلاب المصطفی مشهد اظهار داشت: بايد فكر، برخورد، سليقه، طرز رفتار، سيما و ساير ويژگی های شما يادآور آن پدر باشد يعنی ميان شما ارتباط برقرار شده باشد و بدانيد كه هر كس از هر جا، هر طبقه ای و از هر قومی چنانچه صادقانه در اين مسير گام نهد به عنوان فرزند پذيرش می شود و حال كه پذيرش شده ايد ديگر بستگی به خودتان دارد كه چقدر مايل به تقرب باشيد.
وی خاطر نشان كرد: اما برای شما يك واقعه تازه رخ داده است و اين نكته تازه همان رمز و راز طلبگی ماست، در مضامين روايی، برای عصر غيبت، يك تعبيری راجع به امت استفاده شده است كه در آن، پس از رحلت رسول خدا و شهادت ائمه اطهار(ع) و عدم دسترسی شيعه به امام زمان(عج) از امت به عنوان ايتام آل محمد(ص) ياد شده است و همچنين آمده است شديدتر از طفل يتيم عادی كه پدرش را از دست داده باشد يتيمی است كه پدر روح و جانش را از دست داده باشد و در وقت نياز به او دسترسی نداشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمين علی اكبری اضافه كرد: در مورد عصر غيبت طبق همان معنای ابوت، فرموده اند كه ايتام آل محمد پيروان ما هستند كه نياز به كفيل و به عبارت ساده تر نياز به پدر و سرپرست دارند، آيا كسانی هستند كه بيايند در شرايطی كه اين امت دسترسی به امامشان ندارند به جای ما كفالت و پدری يتيمان ما رابر عهده بگيرند و از هر جهت آنها را مساعدت و راهنمايی كنند؟
وی تصريح كرد: اگر طلبه تبار امروز اين مطلب را درك كند، عشق تلاش و كوشش تمام وجودش را در بر می گيرد زيرا كه ديگر او يك طلبه نيست بلكه او ديگر كافل يتيمان آل محمد است و اين جايگاه به مراتب از طلبگی بالاتر است.
رئيس رسيدگی به امور مساجد تصريح كرد: در روايتی از پيامبر(ص) آمده است؛ انا و كافل اليتيم كهاتين. اين در حالی است كه در دوران غيبت سازمان كفالت رشد كرده و سازمان يافته تر شده است و اين يك فرصت برای شما محسوب می شود، دوران ولايت فقيه يعنی دورانی كه تمام شئونات كفالت پيروان آل محمد فعال شده است، در اين دوران، كفالت فقط ارتباط فكری و جواب دادن مسئله نيست، بلكه در اين دوران مسئله امت سازی، جامعه سازی، تمدن سازی، هويت و شبكه جهانی پيدا كردن و ساير موارد مطرح است و بحمدالله شما در اين دوره بسر می بريد.
وی در پايان خطاب به ظلاب المصطفی مشهد اظهار داشت: قدر اين فرصت را بدانيد، عالم طلبگی عالمی عجيب و يك احساس فوق العاده است و تلاش ما طلاب بر مبنای يك ارتباط همه جانبه عميق بايد هزاران برابر ديگران باشد زيرا طلبه می خواهد به نيابت از پدر، فرزندان يتيم آن را رسيدگی كند و اين مسئوليت سنگينی است كه بايد به بهترين شكل انجام شود.
captcha