کد خبر: 2527468
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۰:۴۲

يادواره شهدای سرباز در شيراز برگزار می‌شود‌

گروه اجتماعی:‌ رئيس ستاد كنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس، با اشاره به وجود 3 هزار و 400 شهيد سرباز نيروی انتظامی، ارتش، سپاه و... از برگزاری يادواره شهدای سرباز برای نخستين‌بار در كشور، در شيراز خبر داد.

مجتبی مينايی‌فرد، رئيس ستاد کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس به‌مناسبت فرا‌رسيدن سالگرد برگزاری اين كنگره در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، ضمن تكريم مقام شامخ شهدا و ايثارگران گفت: بنا به فرموده مقام معظم رهبری كه فرمود جنگ ما گنج بود، بعد از گذشت حدود 27 سال از جنگ تحميلی در زمينه بزرگداشت ياد و خاطره شهدا و ثبت آثار گرانبهای دوران دفاع مقدس، بر ما واجب است كه بتوانيم به‌نحو مطلوب به فرموده ايشان مدبرانه و با استفاده از تمام ابزار هنری و ادبی اين گنجينه را استخراج كنيم، بنابراين كار برگزاری يادواره‌های شهدا با برنامه‌های متعددی در كشور در دستور كار قرار گرفت، اما متأسفانه بخشی از آن‌ها كه كار نمايشی و همايش بود، انجام شد.
وی افزود: در استان فارس از تجربه 17 استان كشور استفاده شد و با برنامه‌ريزی‌های انجام شده تصميم به برگزاری اجلاسيه سرداران و 14 هزار و 600 شهيد اين استان گرفته شد كه هم با برنامه‌های نمايشی و همايشی توأم بود و هم با برنامه‌های مستندسازی و ماندگار.
مينايی‌فرد با يادآوری اينكه اجلاسيه سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس در ارديبهشت‌ماه سال 90 بعد از برنامه‌ريزی دو ساله اجرا شد، گفت: ستاد كنگره با يك شورای سياستگذاری متشكل از همه صاحبنظران استان اعم از فرهنگی، اجتماعی، سياسی و... برگزار شد كه منجر به تشكيل 14 كميته خواهران، ورزشی، فرهنگی، تبليغاتی، تحقيق و پژوهشی و... شد.
اين مقام نظامی خاطرنشان كرد: قبل از برگزاری اين اجلاسيه، يك هزار و 300 يادواره شهدا در سطح محلات شهرستان‌های استان فارس برگزار شد و هر شهرستانی به تناسب تعداد بخش‌های خود اقدام به برگزاری يادواره شهدا كرد به‌طوری‌كه اين يادواره‌ها در 30 شهرستان فارس اجرا شد.
وی، برگزاری اجلاسيه سرداران و 143 هزار و 600 شهيد را به‌عنوان زلزله فرهنگی ياد كرد و گفت: برگزاری اين اجلاسيه 18 شبانه‌روز طول كشيد كه در طی آن يادواره‌های شهدای قشری و تخصصی برگزار شد و برنامه‌ها به‌طور عميق برنامه‌ريزی شده بود كه تمام اقشار مردم را تحت پوشش قرار دهد.
مينايی‌فرد ادامه داد: در نخستين روز برگزاری اين اجلاسيه 6 هزار نفر از اعضا‌ و دست‌اندركاران و خانواده‌های شهدا با مقام معظم رهبری ديدار كردند و تمامی يادواره‌ها در صبح و عصر اين اجلاسيه برگزار شد.
رئيس ستاد كنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس، برگزاری يادواره شهدای اهل سنت و شهدای اديان الهی را از جمله يادواره‌های استثنايی اين كنگره عنوان كرد كه قبل از آن سابقه اجرايی شدن اين يادواره‌ها در كشور وجود نداشت.
وی گفت: حدود 14 يادواره شهدای دانش‌آموز، دانشجو، اصناف، كارگران، خواهران، روحانی و... يكی پس از ديگری صبح و عصر اجلاسيه برگزار شد و در طی دو روز تنها 30 هزار نفر به پادگان امام حسين(ع)، خاستگاه اعزام نيروی استان به جبهه‌های نبرد، دعوت شدند.
مينايی‌فرد افزود: آخرين روز برگزاری اين اجلاسيه مصادف با شهادت حضرت زهرا(س) بود كه با تجمع هيئات مذهبی و سخنرانی امام جمعه موقت تهران پايان يافت.
اين مقام نظامی خاطرنشان كرد: عمده اين فعاليت‌ها، بخش تبليغاتی كار ما بود و به‌نوعی جلب توجه مردم و مديران دستگاه‌های دولتی كه بعد از گذشت اين همه سال از دفاع مقدس، برخی از آنان سركشی از خانواده شهدا را در دستور كار خود قرار نداده بودند كه اين يكی از دستاوردهای مهم برگزاری اجلاسيه سرداران بود و پس از آن به‌صورت خودجوش و مردمی اجرا می‌شود.
وی در ادامه سخنان خود به برنامه‌های ستاد كنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس در سال گذشته و جاری اشاره كرد و گفت: در استان فارس در سال 91 حدود 500 يادواره شهدا اجرا شد كه در جهت ترويج يادواره شهدای محلات تلاش كرديم به‌طوری‌كه اين يادواره در سال گذشته در 20 محله شيراز به‌صورت مردمی اجرا شد.
مينايی‌فرد با تصريح اينكه در سال 92 تلاش می‌شود كه برخی دستگاه‌های دولتی را پشتيبان اقدامات مردمی در زمينه برگزاری يادواره‌های شهدا قرار دهيم، افزود: ما به‌دنبال فقط برگزاری يادواره نبوديم بلكه به‌دنبال كارهای ماندگار و استخراج سيره شهدا جهت ارائه به عموم مردم هستيم كه بايد به‌نوعی به نسل‌های بعدی خود سيره آنان را منتقل كنيم زيرا شهيد و شهادت مقوله‌های دست نيافتنی نيستند، بلكه هر كسی اگر اراده كند، می‌تواند به اين مقام نائل آيد اما لازمه آن ايجاد پارامترهايی در درون انسان‌ است تا لايق كسب اين مقام شود.
رئيس ستاد كنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس، بيان كرد: علاوه بر اين پروژه‌هايی برای كميته تحقيق طراحی كرديم از جمله المان‌های تربيتی مادران شهدا ‌و اعضای اين كميته در اين زمينه تحقيق می‌كنند تا سبك و سياق زندگی آنان را برای دختران جوان جامعه استخراج و تبيين كنند.
وی با بيان اينكه يكی ديگر از اقدامات ما در اين زمينه، چاپ كتاب‌های دفاع مقدس بود، گفت: در اين ستاد كميته تأليف راه‌اندازی شد كه تاكنون يكصد عنوان كتاب را چاپ و انتشار كرده است و در سال جاری 40 عنوان كتاب را در دست اقدام دارد و 15 عنوان كتاب تاكنون در سال جاری در مراسم‌های مختلف رونمايی شده است.
مينايی‌فرد، صدور شناسنامه شهدا را يكی ديگر از اقدامات مهم اين ستاد با همكاری ثبت احوال فارس در گراميداشت ياد شهدا عنوان كرد و افزود:‌ اين شناسنامه‌ها هم‌اكنون صادر شده و با پيگيری خوبی كه اداره پست استان داشت، جزء طرح‌های ملی قرار گرفت و در سال 92 همراه با كارت هوشمند صدور شناسنامه شهدا كه سرشماری خوبی برای خانواده شهدا محسوب می‌شود، انجام می‌شود.
اين مقام نظامی با اشاره به وجود شهدای گمنام در فارس تصريح كرد: در استان فارس حدود 500 شهيد مفقودالاثر وجود دارد كه اطلاعات آماری آن‌ها موجود نيست.
تمبر يادبود شهدا يكی ديگری از اقداماتی بود كه وی به‌عنوان يكی ديگراز فعاليت‌های اين ستاد نام برد كه اين تمبر به‌صورت قشری برای شهدا صادر شد.
وی تصريح كرد: در سال جاری تلاش می‌كنيم برای هر شهيدی يك تمبر صادر شد كه البته اين كار طاقت‌فرسايی است و نياز به طراحی و جمع‌آوری اطلاعات و عكس شهدا با همكاری اداره پست استان می‌باشد.
مينايی‌فرد از تمامی ادارات جهت مشاركت در اين امر دعوت كرد و گفت: تاكنون تمبر شهدا در شهرستان‌های لامرد و نی‌ريز صادر شده است و اميدواريم تا پايان سال جاری برای تمامی شهدا اين تمبر صادر شود كه برای اين امر ضروری است ابتدا شناسنامه شهدا و سپس تمبر آن‌ها صادر شود.
رئيس ستاد كنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس، تمبر را يكی از رسانه‌های ماندگار برشمرد و افزود: حدود 5 ميليون قطعه تمبر شهدا در طول اجلاسيه شهدا چاپ و به كشورهای مختلف دنيا صادر شد كه در واقع پيام اجلاسيه به‌وسيله تمبر بين‌المللی شد.
وی با تصريح اينكه در بحث اجلاسيه بدون رسانه، همه استان را مخاطب قرار داديم، گفت: حدود سه ميليون نفر در اين اجلاسيه حضور پيدا كردند.
مينايی‌فرد خاطرنشان كرد: پس از برگزاری اجلاسيه، يادواره شهدای قشری و تخصصی در دستور كار قرار گرفت و تاكنون يادواره‌های مختلفی نظير، يادواره شهدای تخريب‌چی، شهدای اطلاعات و... برگزار شد كه در سال جاری برگزاری يادواره‌هايی چون شهدای سرباز كه برای نخستين بار در كشور اجرا می‌شود، پس از انتخابات برگزار می‌شود.
رئيس ستاد كنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهيد فارس، با بيان اينكه حدود سه هزار و 400 نفر شهيد سرباز در فارس شناسايی شده است، گفت: پس از برگزاری اين يادواره در شيراز، يادواره شهدای سرباز در تهران برگزار می‌شود كه قابل ذكر است منظور از شهدای سرباز تمامی سرباز اقشار مختلف نيروی انتظامی، ارتش، سپاه، بسيج و... می‌باشد.
وی، تجليل از شهدای بهداشت و درمان و امدادگران نزديك به هفته دفاع مقدس را از دیگر اقدامات اين ستاد در سال جاری عنوان كرد و گفت: همچنين يادواره شهدای غواص نيز در هفته دفاع مقدس در اين استان برگزار می‌شود.
مينايی‌فرد در پايان خاطرنشان كرد: علاوه بر برگزاری اين يادواره‌ها، يادواره شهدای محلات را در سال جاری در دستور كار خود قرار می‌دهیم تا برگزاری اين يادواره‌ها در تمامی محلات به‌صورت دائمی و خودجوش برگزار شود.
captcha