کد خبر: 2559028
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۸

پاسخگويی به شبهات قرآنی در برنامه «برهان» از راديو قرآن

راديو قرآن در روزهای زوج ماه مبارك رمضان برنامه‌ای 10 دقيقه‌ای با عنوان «برهان» به كارشناسی حجت‌الاسلام مجيد قربانعلی جهت پاسخگويی به شبهات و پرسش‌های قرآنی تدارك ديده است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، با توجه به اينكه قرآن سند اصلی حقانيت اسلام و معجزه ماندگار پيامبر اكرم(ص) است و از سوی ديگر، انوع حمله‌ها و هجمه‌ها از سوی دشمنان اسلام به قرآن صورت گرفته و می‌گيرد و خصوصاَ در چند سال اخير موجی نو و نوعی جديد از اسلام‌ستيزی و قرآن‌ستيزی ميان دشمنان اسلام به راه افتاده است پس برای روشنگری و هدايت اذهان بايد تلاش كرد.
انتقال شبهات به جامعه اسلامی و نسل جديد به خاطر وسايل ارتباطی نوين به آسانی و سرعت انجام می‌گيرد و حتی در دسترس كسانی قرار می‌گيرد كه به گونه تخصصی اشتغال به تحقيق در علوم اسلامی ندارند، به همين دليل شبكه راديويی قرآن به همت گروه قرهنگ و انديشه قرآنی در قالب برنامه ای راديويی تلاش دارد به بخشی از شبهات مطرح شده درخصوص قرآن و دين مبين اسلام پاسخ دهد.
يكی از وجوه اعجاز قرآن، عدم اختلاف در ميان آيات آن است؛ قرآن كريم خود در آيه 82 سوره نساء به اين وجه اشاره كرده و می‌فرمايد «افلا يتدبرون القرآن و لو كان من عند غيرالله لوجدوا فيه اختلافا كثيرا» و برای نشان دادن اين وجه از اعجاز لازم است آيات قرآن كريم به صورت موردی، بررسی شوند، چراكه تنها در صورتی می‌توان ادعا كرد ميان آيات قرآن هيچ گونه اختلاف (به معنای تنافی و تعارض) وجود ندارد كه تمام موارد احتمالی بررسی و احتمال تعارض در آنها نفی شود به همين منظور موضوع برنامه «برهان» بررسی مواردی از آيات است كه متعارض به نظر می‌رسند.
نخستين كاربرد اين برنامه دفاع از ساحت قرآن كريم در مقابل دسته‌ای از شبهات است كه قرآن را كتابی ناهماهنگ و خود متعارض می‌دانند همچنين كاربرد ديگر اين برنامه آن است كه می‌تواند نوعی خاص از تفسير موضوعی قرآن كريم باشد و در لغزشگاه‌های تفسير و تدبر در بسياری از آيات مشكل كه به موضوع تحقيق مرتبط است؛ جای پای محكم و استواری را برای پرسشگران بی‌غرض فراهم كند.
البته با ديدن يك يا چند آيه نمی‌توان نظريه نهايی قرآن را استخراج كرد و يافتن نظر قرآن نيازمند بررسی همه جانبه تمام آيات مرتبط با موضوع و جمع‌بندی صحيح و علمی آنهاست كه در برنامه «برهان» به اين بخش نيز دقت شده است.
توحيد، عدل الهی، نبوت، امامت و ولايت و معاد از موضوعات اعتقادی و اصولی است كه در برنامه‌های نخستين مورد بحث و بررسی قرار می‌گيرد پس از آن فروع دين (از نماز تا تبری)، قرآن‌شناسی، انسان‌شناسی و اخلاق و تربيت اسلامی نيز بررسی می‌شود.
برنامه «برهان» سعی دارد به شبهات مربوط به روابط اجتماعی، سياسی و اقتصادی و همچنين تاريخ انبياء و امت‌های پيشين و آنجه كه اديان ديگربيان می‌كنند، پاسخ دهد.
برنامه «برهان» از اول ماه مبارك رمضان 19 تيرماه روزهای زوج ساعت 8:20 به مدت 10 دقيقه به سردبيری و تهيه‌كنندگی مونا توسلی و كارشناسی حجت‌الاسلام مجيد قربانعلی پاسخگوی شبهات قرآنی است.
captcha