کد خبر: 2588562
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۳

مسير رفع فقر در جامعه بايد برگرفته از سيره پيامبران و ائمه(ع) باشد

گروه اجتماعی: غلامرضا مصباحي‌مقدم با بيان اينكه چگونگی نگاه به مسائل فقر و راه حل‌های آن بسيار مهم است، گفت: مسير برطرف كردن فقر و كمك به فقرا بايد برگرفته از سيره پيامبران و ائمه(ع) باشد و به خط‌ و مشی رسول خدا(ع) در اين مسير دقت شود.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو كميسيون بودجه و برنامه مجلس شورای اسلامی، صبح امروز، 21 شهريورماه در همايش علمی ـ پژوهشی اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی كه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، بيان‌ كرد: مشكلاتی كه امروز برجسته و درك عمومی نسبت به آن‌ها وجود دارد، تورم، بيكاری و ركود است كه دست به دست هم داده و اوضاع ناگواری را به وجود آورده است.
وی با تاكيد بر چگونگی نگاه به فقر و راه‌های برطرف كردن آن گفت: از پيروزی انقلاب افرادی برای كمك به فقرا وجود داشته‌اند اما مسئله مهم اين است كه مسير برطرف كردن فقر و كمك به فقرا بايد برگرفته از سيره پيامبران و ائمه(ع) باشد و به خط‌ و مشی رسول خدا(ع) در اين مسير دقت شود.
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با بيان اينكه بايد ببينيم ائمه(ع) در مراجعاتی كه برای حل فقر با آن‌ها داشتند، چگونه پاسخ داده‌اند، تصريح كرد: مردی برای ابراز فقر خدمت حضرت پيامبر(ص) رسيد و ايشان قبل از اينكه وی سخنی بگويد، فرمودند: «كسی كه از ما طلب نكند، خداوند او را بی‌نياز می‌كند».
وی با بيان اينكه اين روايت می‌خواهد بگويد ابتدا افراد را وادار كنيد به توانايی‌های خودشان مراجعه كنند، اولين راهكار برای حل فقر را دادن روحيه استغنا به مردم دانست و تصريح كرد: در روايات متعددی از پيامبر(ص) روايت می‌شد، درخواست و طلب ديگران حرمت دارد و اينكه بايد از كسی چيزی نخواهيم، بلكه از خدا بخواهيم و از ظرفيت‌های خودمان استفاده كنيم لذا اگر اين آموزه‌های دينی ائمه(ع) را در جامعه ترويج دهيم، بخش عظيم فقر از بين می‌ رود.
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با اشاره به مسئله طلاق و مشكلات اقتصادی ناشی از اين اقدام گفت: ما روشی را اتخاذ كرده‌ايم كه با طلاق، زنان را به زندگی فردی ترغيب می‌كنيم در صورتی که نياز زن به شوهر تنها نياز اقتصادی و يا جنسی نيست؛ بلكه نياز آرامش است زیرا بسياری از مشكلات اجتماعی و اقتصادی ما ناشی از نبود همين نگاه است.
وی در بخش ديگری از سخنانش با اشاره به آموزه‌های دينی با بيان اينكه به ندرت كسی پيدا می‌شود از كار كردن عاجز باشد، تصريح كرد: جمله «از تو حركت از خدا بركت» از قدیم تاکید شده است، بدترين كار برای مرد اين است كه در خانه بنشيند و بگويد خدایا روزی بده.
عضو كميسيون بودجه و برنامه مجلس شورای اسلامی با بيان اينكه مسئله ديگر در حل موضوع فقر قناعت در برابر طمع است، يعنی به درآمدها اكتفا کرده و حرص نورزيد، به سخني از حضرت اميرالمومنين علی(ع) كه می‌فرمايند: «از دنيا بيش از كفاف نخواهيد و منفعت بيش از بلاغ نخواهيد؛ كفاف يعنی رفع نيازها، بلاغ يعنی رسا بودن نه اينكه فراوان بودن» اشاره كرد و افزود: آسيب ثروتمندی و رفاه، غفلت، استكبار و غرور است به گونه‌ای كه احساس كنيم از خدا هم بی‌نياز هستيم.
وی استغنا را به معنی رفع نياز بدون اشكال دانست و گفت: استغنا از خداوند مشكل دارد زیرا اكتفا به رفع نيازها، قناعت می‌شود.
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم نياز را به سه دسته تقسيم كرد و بيان كرد: نياز حياتی، ضروری و نيازهای رفاهی سه نياز انسان است اما اسلام با رفاه مخالف نيست؛ نگاه تنگ‌نظرانه نیز ندارد بلکه در طرف مقابل، مخالف اسراف است.
وی با اشاره به برخی تجملات در زندگی امروزه به ويژه بین زوج‌های‌ جوان گفت: زندگی را بايد با قناعت پيمود، يعنی از كم شروع و به طور مستمر رشد پيدا كرد.
عضو كميسيون بودجه و برنامه مجلس شورای اسلامی در پايان سخنانش بيان‌ كرد: پرداخت‌های نقدی برای رفع فقر به مصلحت جامعه نيست و اين مسئله وضعيت بدی را به وجود آورده است بنابراین ما به جای پرداخت نقدی بايد وسايل كار كردن را به افراد بدهيم.
captcha