کد خبر: 2591623
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱
مؤلفه‌های خانواده قرآنی//

تلاوت همراه با تدبر؛ مهم‌‌ترين مؤلفه خانواده‌های قرآنی

گروه فعاليت‌های قرآنی: اعضای يك خانواده قرآنی ‌پايبند به قرآن بوده و اهل قرآن هستند و اوقات خاصی مثل بعد از نماز صبح يا قبل از غروب آفتاب را به تلاوت قرآن اختصاص می‌دهند و اين تلاوت همراه با تدبر در آيات برای يافتن دستورات قرآن و عمل به آن است.

شيخ عبدالواحد خواجوی، امام ‌جمعه اهل ‌سنت شيراز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، با اشاره به ويژگی‌های يك خانواده قرآنی، اظهار كرد: اعضای يك خانواده قرآنی پايبند به قرآن بوده و اهل قرآن هستند و اوقات خاصی مثل بعد از نماز صبح يا قبل از غروب آفتاب را به تلاوت قرآن اختصاص می‌دهند و اين تلاوت همراه با تدبر در آيات برای يافتن دستورات قرآن و عمل به آن است.
وی تصريح كرد: برای داشتن يك خانواده قرآنی بايد تلاش كنيم حضور قرآن در خانه دائمی شده و پس از آن خواندن و تلاوت قرآن همراه با تدبر بوده و از همه مهم‌تر پايبند عمل به دستورات قرآن باشيم؛ همچنين در يك خانواده قرآنی والدين بايد قرآن را به فرزندان آموزش داده و آن‌ها عمل به دستورات قرآن را با رفتار خود آموزش دهند.
خواجوی گفت: پيامبر(ص) مفسر عملی قرآن بودند و ما مسلمانان نيز به‌عنوان پيروان ايشان بايد تلاش كنيم رفتار، ‌كردار و گفتارمان مانند پيامبر باشد و آن‌گونه كه ايشان زندگی می‌كردند زندگی كنيم.
امام جمعه اهل‌ سنت شيراز بيان كرد: در يك خانواده قرآنی اطاعت از خداوند و داشتن تقوای او از همه‌چيز مهم‌تر بوده و پس از آن احترام به بزرگ‌تر خصوصاً پدر و مادر، رعايت حق و حقوق همسايه، رحم كردن به كودكان و همچنين رعايت حدود ارث و ميراث و بسياری از دستورات ديگر از دستوراتی است كه بارها به عمل به آن تأكيد شده است.
وی ادامه داد: در قرآن آياتی نيز وجود دارد كه مسلمان‌ها را از انجام‌ دادن بعضی كارهای نادرست منع كرده و در آن‌ها به دوری از منكرات، پرهيز از شر، تهمت نزدن، غيبت نكردن و حسد نورزيدن دعوت كرده و از همه خواسته است تا به قرآن متمسك باشيم.
خواجوی گفت: از ويژگی‌های ديگر زندگی پيامبر(ص) ساده‌زيستی بود كه ايشان هميشه مانند ديگر افراد امت لباس می‌پوشيدند و در خانه با همسر و فرندان با احترام و محبت برخورد كرده و در شنيدن سخن اعضای خانه كوتاهی نمی‌كردند.
وی ذكر كرد: پيامبر(ص) در سخنی می‌فرمايد بهترين شما كسی است كه قرآن را بياموزد و به ديگران نيز ياد دهد و اين حديث اهميت انس به قرآن را می‌رساند؛ همچنين اگر قرآن همراه هميشگی ما در زندگی باشد با بركتی كه دارد باعث می‌شود انسان مؤمن در انجام واجبات و ترك محرمات انگيزه بيشتری داشته باشد و اين خود برای داشتن يك خانواده قرآنی يك راه قوی است.
اين روحانی اهل سنت در پايان خاطرنشان كرد: در شرايط كنونی كه دشمنان می‌خواهند به فرهنگ اسلامی ما ضربه وارد كنند بايد بيش از پيش احتياط كرده و اگر در خانواده‌ای بزرگترها رفتار صحيح قرآنی داشته باشند كوچك‌ترها از آنان الگو گرفته و به‌سمت الگوهای نادرست و مخرب غربی نمی‌روند.
captcha