به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علیرضا اللهیاری، دبیر شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی 18 آذر در نشستی خبری با بیان اینکه این جشنواره یکی از استثناییترین فضاهای علمی و رقابتی در سطح دنیا است، گفت: این جشنواره در سه سطح دانشآموزی و دانشجویی و صنعت برگزار میشود .
وی اظهار کرد: در این دوره از جشنواره تعداد 537 طرح به دبیرخانه جشنواره واصل شد که این طرحها توسط بیش از 260 عضو هیئت علمی و متخصص صنعت ارزیابی ودر نهایت تعداد 34 طرح به هیئت داوران ارائه شد که پس از بررسی تعداد 17 طرح بهعنوان برگزیدههای نهایی شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی انتخاب شدند.
دبیر شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی افزود: این طرحها از سطح علمی و فنی بسیار ارزندهای برخوردار است بهگونهای که این محصولات علمی به بازار تجاریسازی برسند. بهعنوان مثال طرحی که بیش از دو ماه از ارائه آن به بازار نمیگذرد بیش از 3000 هزار نسخه فروش داشته است یا طرحی که صنعتگران ما برای قالب سازی قبلاً با صرف 10000 هزار دلار از کشور چین وارد میکردند اکنون با مبلغ 300 هزارتومان و ظرف مدت کوتاهی ساخته میشود و این نشان میدهد که جوانان ما با همتی بلند کارهای بزرگی انجام دادهاند.
اللهیاری هدف عمده جشنواره را شناخت استعدادها عنوان کرد و گفت: این پژوهشگران بیشتر دانشگاهی یا صنعتگر هستند و باید در زمینه تجاریسازی به آنها کمک شود و در این راستا معاونت تجاریسازی و نوآوری سعی داشته که این طرحها را از طریق کارگزاران تجاریسازی به سرمایهگذاران معرفی کند.
وی عنوان کرد: یکی از بحثهای مهم موضوع مالکیت معنوی این طرحهاست تا از آنها حمایت جدی صورت پذیرد و با کمک سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بتوانیم این طرحها را به ثبت برسانیم و در فن بازار هفته پژوهش و فناوری یک غرفه به برگزیدگان جشنواره جوان خوارزمی اختصاص داده شده است.
وی در پایان سخنان خود گفت: آن چه برای هیئت داوران مهم است این است که طرحها کاملاً تکمیل شده باشند و طرحها حتماً متعلق به صاحبان آن باشند.
یادآور میشود، همزمان با هفته پژوهش و فناوری مراسم شانزدهمین جشنواره خوارزمی و تقدیر از برگزیدگان این جشنواره در تاریخ 25 آذر در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود .