کد خبر: 2618525
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱
یادداشت وارده/

حلال در لوازم آرایشی و بهداشتی؛ راستی‌آزمایی که باید با دقت انجام شود

گروه سلامت: مصرف گسترده لوازم آرایشی و بهداشت از کرم‌های بهداشتی گرفته تا خمیردندان و ... لزوم توجه به حلال بودن این محصولات را به روشنی نشان می‌دهد؛ امری که باید مورد توجه مسئولان و مردم قرار بگیرد.

پس از غذا و دارو، بزرگ‌ترین گروه صنعتی که به حوزه حلال پیوسته است گروه لوازم آرایشی و بهداشتی است. اگر چه مثل غذا بایدها و نبایدهای فقهی در مورد آنها جاری نیست ولی به لحاظ آنکه بخشی از این مواد از طریق پوست جذب بدن می‌شوند، مصرف کننده مسلمان ترجیح می‌دهد چیزی که حلال نباشد در این مواد وجود نداشته باشد.

همچنان که انجام مستحبات و مکروهات همچون واجبات و محرمات الزامی نیست. اما بسیاری از مسلمانان ترجیح می‌دهند از طریق انجام مستحبات و ترک مکروهات به خدا نزدیک‌تر شوند، زیرا این اعمال به رضایت الهی می‌انجامد. پیوستن این محصولات به حلال نیز از این جهت موضوعیت می‌یابد. کشور ما از حیث مصرف محصولات آرایشی در منطقه اول و در جهان نیز جزو 10 کشور اول مصرف کننده این مواد است.

وجود نداشتن مواد غیر حلال در ترکیبات محصولات آرایشی و بهداشتی، اعم از اسیدهای چرب حاصل از حیوانات حرام گوشت، چربی‌های غیر مجاز، الکل، اسانس‌های غیر مجاز و … از اموری است که توسط بازرسان بررسی می‌شود.

یکی از تولیدکنندگان لوازم آرایشی برای من تعریف کرد که یکی از کرم‌های تولیدی خود را برای آزمایش به انستیتو پاستور فرستاد، نتیجه آزمایش مشکوک بودن به سرطان‌زایی بود. با حذف بعضی ترکیبات برای بار دوم به همان انستیتو ارسال شد باز همان نتیجه را داشت. برای بار سوم تصمیم گرفتند الکل را در محصول حذف کنند و مجدداً برای آزمایش ارسال کنند. نمونه سوم در آزمایش انستیتو پاستور سالم و طبیعی تشخیص داده شد و آن کارخانه تصمیم گرفت برای همیشه در محصولات تولیدی خود الکل را حذف کند.

امروزه در نمایشگاه‌های حلال که در کشورهای مختلف جهان مثل مالزی، اندونزی، تایلند، چین، امارات، پاکستان و … برگزار می‌شود شرکت‌های متعددی محصولات آرایشی و بهداشتی خود را با عنوان حلال در غرفه‌ها ارائه می‌کنند.

البته راستی آزمایی حلیت این محصولات باید با دقت انجام شود ولی غرض اقبال مردم به حلیت لوازم آرایشی و بهداشتی است. یکی از دوستان متخصص ما در سفر به مالزی وقتی برای خرید خمیر دندان به داروخانه مراجعه کرد، به خمیر دندان‌ها حساس شد، چون ملاحظه کرد در این خمیر دندان از نوعی گلیسیرین استفاده شده که از نظر شرعی مجاز نبوده است. به هر حال باید خرسند بود که ممیزی این کالاهای بسیار پر مصرف توسط کارشناسان حلال انجام شود تا مصرف کنندگان با آرامش خاطر آنها را مصرف کنند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی

captcha