حجتالاسلام والمسلمین علی سرلک، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگی سریال «پردهنشین» گفت: «پردهنشین» از پردهنشینی روحانیت در سینما و تلویزیون رونمایی کرد. این کار توانست تصویری از روحانیت ارائه دهد که با واقعیت مطابقت زیادی داشت؛ به ویژه اینکه الگوهای ارائه شده با آنچه که در روحانیت شیعه مدنظر است، همنوا بود.
وی افزود: نکته مهم در این سریال این است که روحانیت در این سریال شخصیتی تکبعدی نداشت، چون هم روحانی را ما به صورت فعال در مسائل اجتماعی میدیدم؛ هم اینکه در مسائل فقهی و احکام روحانیت، همراه و کمکرسان مردم بود. اتفاقی که معمولا در کارهای نمایش به صورت یکبعدی مورد توجه قرار میگیرد.
دبیر جشنواره روحانی در قاب سینما با اشاره به اینکه موضوع و محور در این سریال مفهوم وقف بود، بیان کرد: این سریال قادر است الگویی باشد برای پرداختهای نمایشی به موضوعات اسلامی، چون شکلی که به معنای وقف در این سریال پرداخته شده، بسیار زیبا و تاثیرگذار است. اول داستان تمامی زوایای این موضوع را پوشش داده بود. در ضمن تماشاگر به هیچ وجه از شکل ارائه این مفهوم دلزده نمیشد، برای همین هم آن را پذیرفتند.
این استاد دانشگاه به توضیح فوق اضافه کرد: در این کار اگر کمی ناشیگری با سریال همراه میشد، به راحتی اثر در دام شعار گرفتار میآمد؛ به ویژه اینکه سکانسهای بسیاری از «پردهنشین» در حوزه علمیه بود و نیاز بود که برخی کلاسهای درس تصویرسازی شود. این اتفاق به شکل خوبی در مجموعه رخ داد و سخنانی که مطرح میشد، به دلیل تصویرسازی خوب به دل تماشاگر مینشست.
این روحانی درباره بازیگران سریال گفت: یکی از امتیازات مهم «پردهنشین» بازیگری این سریال است؛ بهویژه شخصیتهایی که فرهاد آئیش و هومن برقنورد آن را ایفا میکردند. این دو به اندازهای خوب نقش خود را ایفا میکردند که تماشاگر به هیچوجه احساس نمیکرد آنها را در کارهای طنز بسیاری دیده است، حتی نوع پوشش و عمامه روحانیون سریال نیز به درستی لحاظ شده بود. برخلاف بسیاری از کارها که در این زمینه اشتباهات فاحشی دارند.
حجتالاسلام سرلک ادامه داد: وقتی امتیازات فیلم را در کنار هم قرار میدهیم، میفهمیم که این سریال در کنار کارگردانی، فیلمنامه و بازی خوب از مشاورههای مناسبی هم بهره برده است. این نکته را من که خود روحانی هستم و فضای حوزههای علمیه را درک و لمس کردهام، به خوبی میتوانم ببینیم. برای همین کار قادر بوده هر قشری را جذب خود کند، حتی روحانیت هم از کار استقبال کردهاند.
وی در پایان بیان کرد: در «پردهنشین» به زندگی شخصی روحانیت هم توجه شده، اما نکته جالب پرداختن به زندگی حاج آقا مهدوی است که خود یک کارشناس امور تربیتی است، اما وی خود در زندگی شخصی با مشکلاتی رو به رو است که بارها درباره رفع آن در تلویزیون سخن رانده است. همین مسئله به نوعی این امر را بیان میکند که در زندگی هر قشری ممکن است مشکلات ریز یا درشتی وجود داشته باشد. نکته پایانی به رابطه عاطفی طلبه فیلم برمیگردد که به نوعی الگوسازی از یک رابطه صحیح اسلامی ایرانی است.