اکبر غربتیموفق، معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با کرسیهای آزاداندیشی، اظهار کرد: با توجه به اینکه آئیننامه مربوط به کرسیهای آزاداندیشی تغییر کرده و آییننامه جدیدی ابلاغ شده است، ما کارگروهی را برای همین منظور تشکیل دادیم که با توجه به آئیننامه جدید مسئله را پیگیری کنند.
وی افزود: چند مورد تقاضا داشتیم که تقاضاها طبیعتاً با ساختار قبلی ارائه شده بود و قرار بر این شده بود که با یک مقدار تغییرات ساختار جدید اجرایی بشود و کرسیها را برگزار کنیم.
مشارکت حوزویان در کرسیهای آزاداندیشی
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه تا چه حد از حوزویان در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها استفاده میشود، گفت: با توجه به وجود نهاد رهبری در دانشگاهها از یک طرف، گروه معارف اسلامی از طرف دیگر و حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان، پیوند خوبی بین حوزه و دانشگاه ایجاد شد و از این ظرفیت طبیعتاً میتوانیم بهخوبی برای پیوند این دو مجموعه و مشارکت برای اجرای مسائل مختلف استفاده کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا عنوان کرد: برگزاری کرسیها روال ثابتی ندارد؛ چون کرسیها قائم به تشکلها و تقاضاهایی هستند که از طریق دانشجوها میرسد. طبیعتاً نمیشود زمانی را مشخص کرد و دوره خاصی را برای آن در نظر گرفت. ما به میزانی که تقاضا داشته باشیم، سعی میکنیم که آنها را در چارچوب قانونی خودش اجرایی کنیم و نگذاریم تقاضا برای برگزاری کرسیها مسکوت بماند.
وی ادامه داد: اخیراً جلسهای را در مورد بحث پژوهشهای قرآنی در دانشگاهها داشتیم. یکی از مصوبات این مجموعه این بود که ما با فعال کردن کرسیها در حوزه پژوهشهای قرآنی بتوانیم این قطب را فعالتر کنیم و امیدواریم با توجه به این حرکتی که انجام میشود، انشاءالله نتایج خوبی را داشته باشیم که به سمت حوزههای پژوهشهای قرآنی هم کرسیها سوق پیدا کند. تا به حال موضوعات قرآنی در کرسیهای آزاداندیشی مورد توجه نبوده است.
مغفول ماندن موضوعات قرآنی در کرسیهای آزاد اندیشی
وی در پاسخ به اینکه چرا موضوعات قرآنی در این رابطه مغفول واقع شده است، گفت: غالباً یکی از سوءبرداشتهایی که در کرسیهای آزاد اندیشی صورت گرفته این بوده که کرسیها باید به سمت مسائل سیاسی سوق پیدا کنند. این آسیب بزرگی بود که در کرسیها مطرح بود. به همین علت تمام سعی و تلاش ما این است که بحث کرسیها را در واقع از صرفاً سیاسی بودن خارج کنیم و آن را به حوزههای تربیتی، اخلاقی، قرآنی و بسیاری از حوزههای دیگر تعمیم دهیم.
این مقام مسئول استقبال اساتید را مطلوب ندانست و اظهار کرد: آن انتظاری که ما داریم محقق نشده، انتظار این است که اساتید در این قسمت فعالتر وارد شوند. به آن اندازهای که مد نظرمان است اساتید بهصورت فعال وارد این حوزه نشدهاند. امیدواریم که این اتفاق خوب بیفتد.
غربتیموفق عنوان کرد: سعی کردیم در جلسات مختلفی که خدمت اساتید هستیم بحث کرسیهای آزاد اندیشی را بهویژه در حوزه اساتید بیشتر تبلیغ و ترویج کنیم تا انشاءالله شاهد حرکت گستردهتری باشیم. در شورای فرهنگی ما یکی از مصوبات این بود که بتوانیم کرسیهای آزاد اندیشی را در حوزه خاص اساتید نیز فعال کنیم.