کد خبر: 2761059
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
مقدادی:

مسایل مستحدثه از فقه مدون بیشتر است/ اجرای ۲۹ طرح پژوهشی

گروه حوزه‌های علمیه: معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)از اجرای ۲۹ طرح پژوهشی و علمی در مرکز فقهی ائمه اطهار خبر داد و گفت: مسایل مستحدثه آن‌قدر زیاد شده که مقدار آن از فقه مدون ما بیشتر شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) محمدمهدی مقدادی، معاون پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) دیشب چهارم بهمن‌ماه در نشستی خبری در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در سخنانی گفت: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) دارالاجتهاد است که از سال 85 راه‌اندازی شد و یکی از کارهای فاخر آن انتشار موسوعه الاطفال در حوزه فقه کودکان بود.

وی ادامه داد: مسایل مستحدثه و نوپیدا آنقدر زیاد شده است که این مسایل از فقه مدون ما بیشتر است. موضوعات جدیدی مانند فقه حکومتی، فقه زنان، فقه قضاوت، فقه سیاسی، اجتماعی و... از همین رو این مرکز با ایجاد هشت گروه پژوهشی تلاش کرده در این زمینه‌ها فعالیت داشته باشد.

مقدادی بیان کرد: فقه سیاسی، فقه اقتصادی، فقه اجتماعی، فقه زنان، فقه پزشکی، فقه ثقلین از جمله این گروه‌های پژوهشی هستند که بیش از 20 طرح پژوهشی نیز توسط این گروه‌ها عرضه شده است همچنین 29 طرح پژوهشی در حال اجراست.

وی افزود: طرح قاضی ماذون، راه‌های محرمیت از دید فقه اسلامی، فقه درمان، فقه سلامت، حقوق بیمار، اذن در فقه پزشکی، فقه ورزش و بحث حضور زنان در ورزشگا‌ه‌ها و ...  از جمله این طرح‌ها به شمار می‌رود.

معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تدوین دانشنامه‌های فقهی در موضوعات مختلف مانند فقه پزشکی، احکام مسجد، احکام فقهی زنان، احکام اعتکاف، محیط زیست و ... را از جمله این دانشنامه‌ها برشمرد و ادامه داد: احکام فقهی کودکان به عربی نوشته شده و به انگلیسی نیز ترجمه خواهد شد.

وی افزود: دانشنامه فقه پزشکی برای اولین بار در کشور صورت گرفته که مراحل ارزیابی نهایی آن در حال انجام است همچنین بیش از سه سال است که بر روی احکام فقهی زنان کار می‌کنیم.

وی برگزاری 9 همایش فقهی، 43 نشست علمی تخصصی و فقهی، برگزاری کارگاه‌های متعدد با موضوعات فقهی به خصوص موضوعات حقوق بشری را از دیگر فعالیت‌های معاونت پژوهشی مرکز فقهی عنوان کرد.

فعالیت 12 شعبه مرکز

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد نورموسوی، مدیرکل روابط عمومی و بین‌الملل این مرکز در سخنانی گفت: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در سال 1376 در 28 هزار مترمربع در شش طبقه تاسیس شد و هم اکنون 12 شعبه در داخل و خارج کشور از جمله در روسیه، آذربایجان، انگلیس، افغانستان، مالزی و ... دارد.

وی بیان کرد: حضور در 21 نمایشگاه بین‌المللی و حضوز شخصیت‌های علمی از کشورهای مصر، کویت، اردن و ... و صحه نهادن بر مراتب علمی بالای این مرکز از دیگر دستاوردهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) به شمار می‌رود.

وی آموزش و پژوهش، تفسیر عمومی و تخصصی قرآن کریم همچنین کتابخانه، سایت و مرکز پاسخگویی به سؤالات و ... را از جمله بخش‌های مرکز فقهی برشمرد.

captcha