کد خبر: 2799526
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۹
علیرضا سلیمی عنوان کرد:

اندیشه امام(ره) و شناخت تمایزات اسلام ناب از اسلام آمریکایی

گروه سیاسی: عضو کمیسیون آموزش مجلس عنوان کرد: از نگاه امام(ره) اسلام آمریکایی یک قرائت تحریفی از اسلام برای تخدیر جوامع اسلامی است، در حالی که اسلام ناب انفعال در برابر ظلم را نمی‌پذیرد و در مقابل تحولات جهانی تنها نقش نظاره‌گر را ایفا نمی‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره نقاط تمایز اسلام با قرائت امام خمینی(ره) با اسلام آمریکایی و تحجرگرا گفت: امام(ره) برای تمایز اسلام حقیقی با اسلام آمریکایی، تعبیر اسلام ناب محمدی را به کار بردند. اسلام ناب به لحاظ مبانی مبتنی بر کتاب خدا و سنت پیامبر(ص) است که به وسیله اجتهاد احکام آن از این منابع استخراج می‌شود.

توجه ویژه اسلام ناب به مقتضیات زمان

وی افزود: از طرفی اسلام ناب به مقتضیات زمان توجه ویژه دارد. با چنین نگاهی است که اجتهاد مدنظر امام(ره) اجتهادی پویاست. این اسلام نه ریشه در شهود و تحجر دارد و نه با عینک روشنفکری به صورت افراطی از منابع اصیل فاصله می‌گیرد و امام(ره) با این قرائت توانستند اسلام را وارد عرصه اجتماع نمایند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس اظهار کرد: ویژگی دیگر اسلام ناب در اندیشه امام(ره) این بود که ایشان اسلام را منزوی نمی‌دانست بلکه به اسلام به عنوان دینی دارای برنامه برای اداره جامعه باور داشت، لذا تشکیل حکومت اسلامی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای چنین نگاهی به اسلام است و چنین حکومتی می‌بایست به شکل بدیعی همه نیازهای بشر را مورد توجه قرار می‌داد.

سلیمی تأکید کرد: قطعا اسلام انزواطلب به هیچ وجه مورد تایید امام(ره) نبوده است، زیرا با این نگاه به اسلام، امام(ره) قادر نبود چنین تحول ژرفی را در جامعه ایجاد کند.

جهانی بودن پیام اسلام در اندیشه امام(ره)

وی ابراز کرد: شاخص سوم اسلام ناب در اندیشه امام خمینی(ره) این بود که اسلام برای همه نیازهای امروز بشر دستورالعمل دارد. منتهی کشف و استخراج این دستورالعمل‌ها کار مجتهد جامع‌الشرایطی است که به دور از نفسانیات بتواند این نیازها را پاسخ دهد.

سلیمی با بیان اینکه ویژگی دیگر اسلام در قرائت حضرت امام(ره) جهانی بودن پیام این دین و محدود نبودن آن به برخی کشورها بود، گفت: دنیایی که همه روش‌ها و ایده‌ها را تجربه کرده بود و مشخص شد که نمی‌تواند پاسخ مناسبی به نیازهای فطری و اصیل بشر بدهد لازم بود که با پیام و آموزه‌های اسلام ناب آشنا شود.

وی تصریح کرد: امام(ره) معتقد بود اسلام پیوسته در حال مبارزه با مستکبران است و اعتقاد داشت تا مبارزه هست ما هم هستیم و باید تفکر انقلابی خود را در سراسر دنیا گسترش دهیم. لذا در تفکر امام(ره) انفعال در مقابل ظلم جایی نداشت و معتقد بودند نباید در مقابل حوادث و تحولات جهان تنها نظاره‌گر بود.

امام (ره)، احیاگر جهاد و امربه معروف و نهی از منکر در قرن جدید

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: برخی از احکام اسلام مانند جهاد و امر به معروف و نهی از منکر که در جامعه به فراموشی سپرده شده بود و حتی در حوزه‌های علمیه به بهانه اینکه این احکام امروزه کاربردی ندارد تدریس نمی‌شد، توسط امام(ره) احیا شد و در واقع حضرت امام(ره) احیاگر برخی از اصول و احکام اساسی اسلام در قرن اخیر بود.

وی تصریح کرد: مجموعه این موارد نشان‌دهنده عمق تفکر اجتماعی امام(ره) است و قطعا چنین تفکری با تفکر اسلام آمریکایی زاویه خواهد داشت.

اسلام آمریکایی ابزاری برای تخدیر جوامع اسلامی

سلیمی در تشریح ویژگی‌های اسلام آمریکایی گفت: اسلام آمریکایی اسلام سازش و فردگرایی بود. چنین اسلامی ظلم‌پذیر است و در مقابل تعدی تسلیم می‌شود.

وی اضافه کرد: اسلام آمریکایی اسلام تحریف شده‌ای است که مصداق «نومن ببعض و نکفر ببعض» است؛ یعنی احکام اسلام را تجزیه می‌کند و اسلام را یکپارچه نمی‌بیند. از نگاه امام(ره) اسلام آمریکایی یک قرائت تحریفی از اسلام برای تخدیر جوامع اسلامی است و از این سو مورد حمایت غرب است و براساس چنین بینشی است که اسلام آمریکایی به تعبیر امام(ره) همان اسلام مرفهین بی‌درد است.

سلیمی ادامه داد: اسلام آمریکایی اسلام سازنده و رشد دهنده نیست و نمی‌تواند معنویت را در سطح جامعه گسترش دهد و اگر از معنویت هم صحبت می‌کند، منظور یک معنویت متفرد و فردگرایانه است.

منتخب مردم دلیجان و محلات در پایان با بیان اینکه در اسلام آمریکایی حوزه و دانشگاه ابزار توجیه رفتار و عمل حاکمان و صاحبان قدرت هستند، اظهار کرد: اما در قرائت امام(ره) از اسلام، حوزه و دانشگاه باید بتوانند حاکمان را نقد کنند و انحرافات و اشتباهات آنان را تذکر دهند تا از مسیر اسلام ناب منحرف نشوند.

captcha