کد خبر: 2885767
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۵
آیت‌الله حسینی بوشهری هشدار داد:

طلاب گرفتار شبکه‌های اجتماعی نشوند/ تبیین منشور طلبگی از نگاه امیرالمومنین(ع)

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه گاهی آفت شبکه‌های اجتماعی گریبانگیر طلاب نیز می‌شود نسبت به این سمئله هشدار داد و به تبیین منشور طلبگی از دید امام علی(ع) پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، دیشب سوم اسفندماه در دیدار با معاون و کارکنان معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه با ابراز رضایت از عملکرد این معاونت اظهار داشت: تلاش‌هایی که  در حال حاضر در بخش اخلاق و تهذیب انجام می‌دهیم، با وجود تمام گستردگی، قابل قیاس با هجمه‌های دشمنان در این زمینه نیست. 

مدیر حوزه‌های علمیه، با تاکید بر استفاده صحیح از وسایل و امکانات نوین روز، افزود: یکی از آفت‌های که امروز جامعه و مخصوصا جوانان و طلاب را تهدید می‌کند، شبکه‌های اجتماعی هستند.

وی سپس ادامه داد: متاسفانه گاهی اوقات از این فناوری‌های ارتباطی استفاده افراطی شده و با وجود این که افراد در کنار هم هستند، اما هیچ ارتباطی با هم نداشته و هر کدام گوشی موبایل خود مشغول هستند، امری که متاسفانه در بین طلاب هم دیده می‌شود و آنها  به جای مباحثه و گفت‌وگوهای علمی به صرف کردن وقت خود شبکه‌های اجتماعی مشغول می‌شوند.

عضو خبرگان رهبری بیان داشت:  متاسفانه جاذبه‌های شبکه‌های اجتماعی آن چنان زیاد است که طلاب را گاهی درگیر خود می‌کند، امری که هیچ خروجی ندارد، لذا باید این مهم مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.

آیت الله حسینی بوشهری، در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تربیت طلاب مهذب اظهارداشت: اگر طلاب در زمینه تهذیب و اخلاق درست تربیت شوند، در زمینه‌های دیگر نیز موفق بوده و به الگویی برای دیگران هم تبدیل خواهند شد.

وی افزود: اخلاق باید در راس امور طلاب قرار گیرد و علم آموزی همراه با اخلاق باشد تا باعث  پیشرفت طلاب گردد، در این زمینه باید از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها از جمله علمای استانی، استفاده شود.

منشور طلبگی در کلام امیرالمومنین(ع)

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) به بیان منشورات طلبگی پرداخت و اظهارداشت: در این روایت ارزشمند، تمام ملزوماتی که مورد نیاز طلاب می باشد، ذکر شد. «رُوِیَ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِب(ع) قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص‏ مَنْ‏ طَلَبَ‏ الْعِلْمَ‏ لِلَّهِ لَمْ یُصِبْ مِنْهُ بَاباً إِلَّا ازْدَادَ فِی نَفْسِهِ ذُلًّا وَ فِی النَّاسِ تَوَاضُعاً وَ لِلَّهِ خَوْفاًوَ فِی الدِّینِ اجْتِهَاداً وَ ذَلِکَ الَّذِی یَنْتَفِعُ بِالْعِلْمِ فَلْیَتَعَلَّمْهُ»(بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار: ج‏2، ص34)

آیت الله حسینی بوشهری، در توضیح «لَمْ یُصِبْ مِنْهُ بَاباً إِلَّا ازْدَادَ فِی نَفْسِهِ ذُلًّا» گفت: طلبه به جای این که حالت خودبزرگ بینی پیدا کند، باید مانند درختی که شاخه های پرثمر خود را رو به زمین سوق می‎دهد، در خود احساس کوچکی کند.

مردم‌داری و تواضع از ملزومات طلبگی

وی با اشاره به «وَفِی النَّاسِ تَوَاضُعاً» تصریح کرد: مردم داری، رفتار متواضعانه و مؤمنانه داشتن، ازدیگر ملزومات و منشورات جدانشدنی طلبگی است.

این استاد حوزه، در خصوص«وَلِلَّهِ خَوْفاً»هم بیان داشت: خداترسی، حفظ حریم الهی و رضایت خدا در ورود به هر عملی و در مقابل، اجتناب از معصیت و غوطه‎ورنشدن درآن، از دیگر مباحثی است که طلاب باید به آن اهتمام داشته باشند؛«وَفِی الدِّینِ اجْتِهَاداً»، این مطلب هم تاکید می‌کند که  طلبه باید برای خشنودی خداوند گام برداشته،  تمام سعی و تلاش و فرصت‎های طلایی را در راه کسب علوم دینی صرف نماید.

آیت‌الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود  با بیان حدیثی از امیرالمومنین(ع) تصریح کرد: «العلم لا یحصل إلّا بخمسة أشیاء: أوّلها بکثرة السّؤال و الثّانی بکثرة الاشتغال و الثّالث بتطهیر الأفعال و الرّابع بخدمة الرجال و الخامس باستعانة ذی الجلال». تحریر المواعظ العددیة (الفصل الرابع مما ورد عن أمیر المؤمنین علیه السلام) ص393، طبق حدیث این امام همام، طلبه باید روح پرسشگری داشته و وقت خود را مصروف علم و دانش نماید، پرکار و خستگی‌ناپذیر بود و مواظب فعل و رفتار خود باشد و آن را تطهیر کند و همچنین برای علم‌آموزی به خدمت بزرگان رسیده و در این مسیر از خداوند یاری بجوید.

وی در پایان تاکید کرد: در آیات و روایات ما توصیه‌های  بسیاری وجود دارد که چراغ راه طلاب هستند، لذا باید این آموزه‌ها استخراج شده و در تربیت طلاب به کار گرفته شوند.

captcha