به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) این پایاننامه توسط عبدالباسط سعدالله، دانشپژوه از کشور تاجیکستان و با راهنمایی محمّدطاهر پاکدامن و مشاوره احمد سعادت صورت گرفته است.
محقق در چکیده این پایاننامه آورده است: شیوه زندگی به مثابه یک نظام، روش خاص تفکر، پوشش، تکلم، ارتباط جمعی و دیگر مسائل زندگی را شامل میشود. نوع نگرش به مسائل بنیادینی چون جهانبینی، هستیشناسی، معرفتشناسی و انسانشناسی، سبک خاصّی از زندگی را در موارد مذکور، بر اساس مبانی و مؤلفههای مشخّص، برای انسان تولید میکند که سبک زندگی قرآنی از این قاعده مستثنی نیست.
در بخش دیگری از این پایاننامه آمده است: از آنجا که مکتب انسانساز اسلام، در میان دیگر مکاتب بشری کاملترین و بهترین بوده، لازم است مدل و سبک زندگی آن، از منظر قرآن کریم، مبتنی بر مبانی و مؤلفههای خاصّ، به عنوان الگویی پاسخگو به نیازهای بشریت، طرّاحی و ارائه گردد. سبک زندگی قرآنی، علاوه بر اینکه در همه جزئیات، از اقتصاد و سیاست گرفته تا فرهنگ و خانواده دارای شیوه و روش خاصّ زندگی است، از طرفی دیگر، مبانی و مؤلفههای عام و کلّی دارد که بر همه موارد جزئی مذکور، قابل تسرّی میباشند. نوشتار حاضر، تحقیقی بنیادین است که ضمن گردآوری و تحلیل کیفی و استنباطی، به استخراج برخی از مهمترین مبانی و مؤلفههای این سبک زندگی، در جهت احیاء تمدّن نوین اسلامی، پرداخته است.
در این پایان نامه آمده است: پذیرش ولایت مطلق خداوند متعال، داشتن ایمان کامل (یعنی به همه متعلَّقات آن)، هدفمندی و معناداری زندگی و رعایت کرامت انسانی، جزء مبانی، و همچنین عقلانیت فطری، علمگرایی حکیمانه، اعتدال و میانهروی و زندگی انتظارمحور نیز از جمله مؤلفههای آن سبک زندگی میباشند. بنابراین، سبک زندگی قرآنی، یا به تعبیری دیگر «حیات طیّبه»، زمانی محقق خواهد شد که در تمامی جزئیات، مبتنی بر مبانی و مؤلفههای مذکور، طرّاحی و برنامهریزی شود و جهت حرکت آن، رو به آینده و زمینهساز حکومت جهانی عدل و توحید باشد.