به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، یکصد و سی و هشتمین شماره خردنامه همشهری منتشر شد. این مجله با بخشهایی چون «گزارش خبری»، «پرونده»، «مصاحبه ماه» و «مکتوبات» میکوشد ابعاد فکری موضوعات مهمی را بشکافد که در صدر مباحث بحثبرانگیز و جذاب میان اهل علم و دانش قرار دارد.
بخش کتاب ماندگار این شماره از خردنامه همشهری، کتاب «معمای زمان و حدوث جهان» نوشته استاد دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی را در مصاحبهای با این فیلسوف برجسته، مورد نقد و بررسی قرار داده و یادداشتی از دکتر شهرام پازوکی به این بخش اعتبار ویژهای بخشیده است.
در بخش دیگری از نشریه به بهانه درگذشت مرحوم دکتر سیدصادق طباطبایی، مصاحبهای منتشر نشده از او به علاقهمندانش ارائه شده است.
خردنامه در این شماره خود به دو پرونده جذاب و بحث برانگیز پرداخته است. در پرونده اول با عنوان «دانشگاهی شدیم!» اساتیدی چون مظفر نامدار، حمیدرضا جلاییپور، نعمتالله فاضلی، خشایار دیهیمی، حسین سوزنچی، سیدجلال دهقانی فیروزآبادی و آیتالله هادوی تهرانی، چرایی و چگونگی ورود علوم جدید و نظام دانشگاهی به ایران و نیز روند پروژه اسلامیسازی علوم را در دانشگاههای کشور بررسی کردهاند. دو اثر از اساتید دانشگاههای اروپایی از جمله دانشگاه آکسفورد انگلستان هم رابطه میان علم و دین را به شکل علمی و فلسفی به بحث نهادهاند. در این پرونده کارنامه «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» نیز به اختصار بررسی شده است.
در پرونده دوم که «آرمان دربند مصلحت» نام گرفته است عبدالحسین خسروپناه، ابراهیم فیاض و پرویز امینی، مکانیسم تعامل میان آرمان و مصلحت را مورد بحث قرار داده و با همراهی تعدادی دیگر از نویسندگان از جمله عماد افروغ و ابوالقاسم علیدوست کوشیدهاند مناقشه میان آرمانگرایی، واقعگرایی و مصلحتسنجی را حل کنند و این سه را زیر یک سقف گرد هم آورند.
اما مصاحبه ماهِ این شماره، با عنوان «انقلاب در ادبیات بعد از انقلاب»، در قالب گفتوگویی تفصیلی با استاد محمدرضا سرشار، به بررسی ادبیات داستانی در دو برهه قبل و بعد از انقلاب اسلامی میپردازد و با ارائه آمار و شاخصهای متعدد، این تحول را در حد انقلابی دیگر در دل انقلاب اسلامی برمیشمارد.
خردنامه شماره 138 در 192 صفحه چاپ شده و علاقهمندان به مباحث فکری میتوانند با پرداخت 10 هزار تومان این نشریه را از روزنامهفروشیهای معتبر سراسر کشور تهیه کنند.