به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به همت رابط نهاد، بسیج و کانون قرآن و عترت دانشکده بهداشت، مراسم جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و بزرگداشت مقام مادران و بانوان در تالار ابنسینای دانشکده پزشکی برگزار شد.
این مراسم از ساعت 14 روز چهارشنبه، 19 فروردین 94 با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط سجاد قانع، قاری ممتاز دانشگاه آغاز شد و پس از قرآن و سرود جمهوری اسلامی، رضانژاد، مداح اهل بیت(ع) به مولودیخوانی به مناسبت این میلاد مبارک پرداخت.
در ادامه این برنامه حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به ارائه مطالبی در خصوص دیدگاه مترقی اسلام به جایگاه زنان در جامعه پرداخت.
اسلام جایگاهی مترقی و مهم برای زنان قائل شده است
وی در ابتدای سخنان خود با بیان حدیثی از حضرت فاطمه(س) گفت: از حضرت در مورد بهترین مردان پرسیدند که ایشان فرمود: بهترین شما کسی است که بیشتر به زنان احترام بگذارد.
وی افزود: جایگاهی که اسلام برای شخصیت زن، آن هم در جامعه جاهلی عربستان آن روز که بسیاری از رذایل اخلاقی باعث افتخار بود و زنان و دختران باعث سرشکستگی خانواده و خاندان خود بودند، قائل شده است، چنان مترقی و برجسته است که جوامع غربی هنوز پس از 14 قرن و پس از پیشرفتهای فراوان خود نتوانستهاند این جایگاه را برای زنان تعریف کنند.
اسلام در مورد طلاق که منفورترین حلال است هم برنامه دارد
ازغدی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: با اینکه در اسلام بهشدت از طلاق و بر هم خوردن زندگی مشترک انسانها نهی شده است و این عمل منفورترین حلال خدا معرفی شده، اما در آیات 229 و 231 سوره آلعمران، احکام مربوط به طلاق و جدایی زن و مرد آورده شده است که با تدبر در این آیات میفهمیم که غالب این احکام، جنبه حمایتی برای زن داشته و از استثمار و بهرهکشی زن توسط مرد جلوگیری میکند.
محبت به همسر؛ ویژگی مشترک همه اولیای خدا
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این مطلب که در دین اسلام و در کلام بزرگان توصیههای فراوانی مبنی بر احترام به همسر آورده شده است، گفت: احترام به همسر و محبت به زنان از جمله ویژگیهای مشترک همه پیامبران، اولیای الهی و مردان خداست و بر طبق کلام نبی مکرم اسلام(ص) اگر مردی در کار منزل به همسرش کمک کند و منتی نگذارد، جایگاه شهدا به او تعلق میگیرد و در کلام دیگری کار مرد در منزل، کفاره گناهان کبیره او خواهد بود و از این دست روایات در متون دینی ما بسیار نقل شده است.
مرد تکیهگاه اقتصادی و زن آرامشبخش و قوام دهنده خانواده است
رحیمپور در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به این نکته که خانواده سالم، زیربنای جامعه سالم است، افزود: در ساختار خانواده مرد تکیهگاه اقتصادی است، اما وظیفه زن، حفظ انسجام و قوام خانواده است و از این رو است که میبینیم خانواده بدون پدر ـ هر چند به سختی ـ به حیات خود ادامه میدهد، اما بدون زن و مادر، اساس خانواده به سرعت از هم گسیخته میشود.
وی اظهار کرد: خانوادهها سلولهای تشکیلدهنده هر جامعه هستند و امکانپذیر نیست که جامعهای ادعای سالم بودن داشته باشد، در حالی که خانوادهها در آن شرایط مناسبی نداشته باشند و حفظ حرمت و احترام به زن، یکی از مهمترین عوامل داشتن خانواده سالم است.
پخش چندین نماهنگ در مورد حجاب و عفاف و قرعهکشی بین افراد با اسمهای «فاطمه» و «زهرا» از بخشهای دیگر این برنامه بود.