به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) روز جمعه 28 فرودین ماه آزمون پذیرش سراسری حوزههای علمیه شبیه به کنکور سراسری دانشگاهها با سخنرانی مدیر حوزههای علمیه آغاز خواهد شد.
در این مراسم که از ساعت 8:15 تا 8:45 صبح در شبستان نجمه خاتون حرم مطهر برگزار میشود آیتالله حسینی بوشهری سخنرانی خواهد کرد.
امسال بیش از 18 هزار نفر ظرفیت پذیرش در حوزه علمیه وجود دارد و طلاب در حدود 410 مدرسه علمیه در سراسر کشور مشغول تحصیل میشوند.
از این تعداد 321 مدرسه بلند مدت و 49 مدرسه سفیران هدایت هستند که غیر از قم میتوانند 14 هزار و 460 نفر را در مقطع بلند مدت و دو هزار و 270 نفر را در سفیران هدایت در خود جای دهند و مابقی ظرفیتها نیز به قم مربوط میشود.
ثبت نام متقاضیان ورود به حوزههای علمیه از چهارم بهمن ماه سال قبل آغاز شده بود و تا 15 فروردین امسال ادامه داشت و زمان آزمون نیز در روز جمعه 28 فروردین ماه صورت میگیرد.
لزوم کیفی شدن آموزش در حوزههای علمیه
یکی از برکات انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) استقبال جوانان و نوجوانان کشور از تحصیل در حوزه است که افزایش درخواست و ثبت نام متقاضیان در سالهای اخیر برای ورود به حوزه بیانگر این مسئله است.
نکته مهم و شایان توجه در این عرصه که باید مدنظر برنامهریزان حوزه قرار گیرد کاربردی تر شدن آموزشهای حوزوی از سویی و توانمندتر کردن طلاب برای تبلیغ موثرتر است.
یکی از موارد اساسی در تبلیغ، بیان احکام است زیرا پایه عمل به دین بعد از اصول دین که جنبه اعتقادی دارد و تبیین آن ضروری است آگاهی آنان از فروعات دینی مانند نماز به عنوان ستون دین و سایر فروعات است و مبنای این فروعات آگاهی به احکام آن است که متاسفانه بسیاری از جوانان و حتی میانسالان جامعه یا از آن اگاهی ندارند و یا آگاهی کافی ندارند و لازم است هر طلبه در حد کفایت با این مسایل آشنا باشد.
موضوع مهم دیگر آشنایی قابل قبول با تلاوت و قرائت قرآن به ویژه قرائت سوره حمد همچنین آشنایی اجمالی با مفاهیم و تفسیر است تا تبلیغ مستند بر آیات قرآن باشد و حتی در تبیین مسایل اعتقادی، به کاربرد برهانهای عقلی قرآن توجه شود.
مسئله سوم نیز توجه به موضوعات تخصصی به ویژه در تحقق اسلامی سازی علوم انسانی و ارایه مدل کاربردی برای سبک زندگی اسلامی است که اگرچه حوزه به مدد ایجاد مراکز تخصصی به این سه موضوع توجه داشته است اما روند آن کند به نظر میرسد در حالی که روند تحولات در جامعه شتابان است از این رو کیفی سازی آموزش در حوزه جزئی لاینفک از برنامهریزی در این نهاد علمی است.