کد خبر: 3307293
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰
در کارویژه تحول رشته مطالعات قرآن و حدیث تأکید شد؛

انس با قرآن جزء تفکیک‌ناپذیر برنامه درسی مقطع کارشناسی علوم قرآن و حدیث

گروه دانشگاه: در کارویژه تحول رشته مطالعات قرآن و حدیث بر انس با قرآن به‌عنوان جزء تفکیک‌ناپذیر برنامه درسی رشته کارشناسی علوم قرآن و حدیث تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، کارویژه تحول رشته مطالعات قرآن و حدیث با موضوع سازوکار انس دانشجویان با قرآن کریم در ساختار برنامه درسی تجمیعی مقطع کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث با حضور ابوالفضل خوش‌منش، رضا سلامت‌پناه، حجج‌اسلام فتح‌الله نجارزادگان، محمود طیب‌حسینی، محمد اسعدی، علی راد، محمدحسین فریدونی و سیدمهدی سیف از اساتید حوزه علمیه و دانشگاه در پردیس فارابی دانشگاه تهران واقع در قم برگزار شد.

خوش‌منش، رئیس مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور با اعلام این خبر اظهار کرد: در این جلسه بر ضرورت جهت‌گیری برنامه درسی تجمیعی مقطع کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث به سمت ارتقای پایه و تخصصی ارتباط دانشجویان رشته‌های قرآنی با متن قرآن کریم و نیز ضرورت مرور تعلیمی یک دور کامل متن قرآن در مدت تحصیل دانشجو در مقطع کارشناسی تأکید شد.

رئیس کمیته تحول در مطالعات قرآن و حدیث عدم برقراری ارتباط دانشجو و انس با قرآن کریم را از کمبودهای جدی رشته‌های در حال اجرا در دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: در جلسات متعدد کمیته تحول با بحث و بررسی دقیق روی این موضوع بر ضرورت بازنگری برنامه‌های درسی با محوریت قرآن کریم و انس دانشجویان با آن تأکید شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در این جلسه پیشنهاد شد مصحفی با ساختار آموزشی همراه با حواشی متناسب برای ارتباط بیشتر دانشجو با متن قرآن  تألیف شود، بیان ویژگی‌های این مصحف را بخش دیگری از مباحث این جلسه خواند.

رئیس کمیته تحول در مطالعات قرآن و حدیث با بیان اینکه از تمامی پیشنهادات ارائه شده برای غنابخشی به محتوای دروس رشته تجمیعی مطالعات قرآن و حدیث استقبال می‌شود، از تمامی اساتید و صاحب‌نظران این رشته خواست تا پیشنهادات خود را در مورد چگونگی تسری انس با قرآن در آموزش قرائت، تدبر، مفاهیم و تفسیر به‌عنوان جزء تفکیک‌ناپذیر این برنامه درسی، به دبیرخانه کمیته تحول درمطالعات قرآن و حدیث به رایانامه Quran@msrt.ir ارسال کنند.

بنا بر این گزارش،‌ کمیته تحول بر مطالعات قرآن و حدیث با عضویت اساتید دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قرآن و حدیث، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و حضور سایرصاحبنظران از جمله متخصصان تألیف متون آموزشی، طراحی برنامه درسی، مدیریت آموزشی و با عضویت معاونت برنامه‌ریزی و مطالعات راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی در وزارت علوم تحقیقات و فناوری تشکیل شده و بیش از دو سال است که در حال تدوین رشته تجمیعی قرآن و حدیث با مشارکت جمعی اساتید این رشته است.

captcha