کد خبر: 3308225
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۵
سبحانی‌نیا خبر داد:

استفاده از شبکه‌های مجازی برای ترویج نماز/ اذان سنتی در روستاها احیا می‌شود

گروه اجتماعی: رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، استفاده از شبکه‌های مجازی را از اقدامات این ستاد عنوان کرد و گفت: حفظ قداست نماز و قرآن برای ما الزامی است؛ لذا با برگزاری مسابقات وبلاگ‌نویسی و تشکیل گروه‌ در شبکه‌های مجازی سعی می‌کنیم نسل نو با نماز و تأثیرات آن بیشتر آشنا شود.

حجت‌الاسلام امرالله سبحانی‌نیا، رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با تشریح برنامه‌های این ستاد ابراز کرد: توسعه فرهنگ نماز در قالب پیام‌های رهبر معظم انقلاب، مصوبات هیئت دولت و توافقات ستاد اقامه نماز با سازمان‌های مختلف برای هر سازمان تعیین شده است که طبق این برنامه سازمان‌ها باید در خصوص ترویج فرهنگ نماز برنامه‌ها و اقداماتی را انجام دهند.

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا با طرح این سؤال که آیا سازمان‌ها به مطالبات نماز رهبر معظم انقلاب توجه کرده‌اند یا خیر، عنوان کرد: در این زمینه نیز ستاد اقامه نماز پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب از سازمان‌ها را در دستور کار خود قرار داده است تا در این راستا هر مانعی که بر سر راه ترویج فرهنگ نماز و قرآن باشد، را رفع کنیم.

معرفی بهترین نمازخانه‌ها و مساجد بین‌راهی

وی با اشاره به آغاز فصل تابستان، اظهار کرد: در این راستا برای بهره‌مندی زائران و مسافران از مساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی می‌توان مکان‌های مناسبی را برای اقامه نماز معرفی کرد تا افراد در مسیرهای منتهی به شهر مشهد از استان‌های همجوار، بهترین مکان را برای خود انتخاب کنند.

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی به برگزاری دوره آموزشی ویژه ائمه جماعات اشاره و اظهار کرد: برای جذب جوانان به نماز، آشنایی به فرهنگ نماز و قرآن و اقامه نماز به صورت جماعت راهکارهایی پیشنهاد شده که در قالب دوره آموزشی به روحانیان سطح استان ارائه می‎‌شود.

برخورد سنتی برخی والدین برای ترویج نماز

وی با اشاره به اینکه در عصر ارتباطات هنوز برخی از والدین برای ترویج فرهنگ نماز سنتی برخورد می‌کنند و یا اصلا دغدغه ندارند، ابراز کرد: در این راستا نیز کارگاه آموزشی برگزار می‌شود تا والدین بتوانند فرزندان خود را به سمت نماز سوق دهند و در حقیقت آموز‌ش‌ها و تربیت آن‌ها را به روز کنیم.

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا با بیان اینکه رسانه‌ها می‌توانند در خصوص ترویج نماز و قرآن بین عموم مردم، به ستاد اقامه نماز الگو ارائه کنند، گفت: این رخداد می‌تواند به صورت کمی و کیفی صورت گیرد که از آن جمله می‌توان به جمله و سخنان رهبری در خصوص نماز در جلسات مختلف اشاره کرد و یا راهکارهایی از جمله بازبودن در مساجد، نوآوری روحانیان و ... را مدنظر قرار داد.

چاپ کتاب بر اساس نیاز مخاطب

وی به فعالیت مرکز تخصصی نماز اشاره کرد و یادآور شد: در این مرکز نیاز نوشتاری نماز مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر اساس نیاز مخاطب ادبیات مختلف و گروه‌های سنی، کتاب‌های مختلف و مرتبط چاپ می‌شود.

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با بیان اینکه به منظور رشد فرهنگ نماز در جامعه اقدام به برگزاری دوره تربیت مدرس نماز کرده‌ایم، ابراز کرد: بر این اساس، افراد از میان برگزیدگان و سخنرانان مطرح و مربیان تعیین می‌شوند که پس از گذراندن دوره آموزشی نماز، باید در دانشگاه‌ها و مدارس به منظور ترویج نماز و اقامه نماز جماعت برنامه سخنرانی را داشته باشند.

برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری، عکس، شعر، داستان، دل‌نوشته و نمایشگاه از دیگر برنامه‌های ستاد اقامه نماز خراسان رضوی است که سبحانی‌نیا به آن اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا شورای اقامه نماز شهرستان‌ها با عضویت اعضای فرهنگی شهرستان تشکیل می‌شود تا نیازها مورد بررسی قرار گرفته و از سازمان‌های مختلف مطالبه صورت گیرد.

تبلیغ و ترویج نماز باید مردمی شود

وی با بیان اینکه تبلیغ و ترویج نماز باید مردمی شود، اظهار کرد: در این راستا هسته‌های نمازیاور تشکیل شده که از آن‌ها پشتیبانی فرهنگی و علمی صورت می‌گیرد تا زمینه‌های اقامه نماز در سطح استان و کشور فراهم شود.

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا در ادامه به اذان زنده و حلقومی اشاره کرد و گفت: در این ستاد سعی شده تا اذان زنده در سطح جامعه و سازمان‌های مختلف تلاوت شود به گونه‌ای که در روستاها اذان سنتی را احیاء می‌کنیم، همچنین تلاش داریم برگزیدگان مسابقات اذان به عنوان مؤذن در مکان‌های مختلف به تلاوت اذان بپردازند.

پخش اذان بر روی مانیتور شبکه‌های اداری

وی استقرار بلندگوهای سیار توسط شهرداری در نقاط مختلف شهر مشهد را از دیگر برنامه‌های ترویج نماز در جامعه عنوان کرد و افزود: در این راستا از مؤذنان برجسته نیز تقدیر خواهد شد، ضمن اینکه درنظر داریم بر روی مانیتور شبکه‌های اداری در وقت نماز، اذان پخش شود.

رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی استفاده از شبکه‌های مجازی را از دیگر اقدامات این ستاد عنوان و ابراز کرد: حفظ قداست نماز و قرآن برای ما الزامی است لذا در این راستا مسابقات وبلاگ‌نویسی برگزار کرده و گروه‌های مختلف در شبکه‌های مجازی راه‌اندازی کرده‌ایم تا نسل نو با نماز و تأثیرات آن بیشتر آشنا شوند.

وی با بیان اینکه امسال 50 عنوان برنامه کاری به ستاد اقامه نماز استان ارائه شده است، اظهار کرد: مسئله اذان زنده، اقامه نماز صبح، استفاده از فضای مجازی، ترویج نماز در مهدکودک‌ها، آموزش پرسنل بیمارستان‌ها در خصوص نماز و احکام آن و ... از جمله این برنامه‌ها است.

captcha