کد خبر: 3308359
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲
دبیرکل اتاق تعاون :

سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بهترین مسیر برای دستیابی به اقتصاد تعاون‌محور است

گروه اقتصاد: ماشاءالله عظیمی اظهار کرد: با توجه به عقب‌ماندگی سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد گفت: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بهترین مسیر برای دستیابی به اقتصاد تعاون محور است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق تعاون ایران، ماشاءالله عظیمی، دبیرکل اتاق تعاون ایران، با تأکید بر ضرورت بررسی توانمندی، فرصت‌ها و چالش‌های بخش تعاون با توجه به عقب‌ماندگی سهم 25 درصدی تعاون از اقتصاد گفت: سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری بهترین مسیر برای دستیابی به اقتصاد تعاون محور است.
وی با اشاره به لزوم بررسی مجدد دیدگاه‌های رهبری در مورد تعاون اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف اتاق تعاون هماهنگی بخش تعاون و پیگیری مسائل و مشکلات آنان است.
این مقام مسئول تأکید کرد: مسئولان از سپردن امور اقتصاد به بخش تعاون اطمینان داشته باشند. اگر سهم تعاون از اقتصاد به 25 درصد می‌رسید اکنون بسیاری از مشکلات نظام توزیع، ذخیره‌سازی کالاهای استراتژیک و چرخه نقدینگی در اقتصاد با توجه به مشارکت نظام توزیع، ذخیره‌سازی کالاهای استراتژیک و چرخه نقدینگی در اقتصاد با توجه به مشارکت فعال مردم برطرف می‌شد.
عظیمی با اشاره به اینکه طبق برنامه پنجم توسعه سهم تعاونی‌ها در بورس باید به ۵۰ درصد برسد گفت: اصلاح سیاست‌های ناظر بر بازار کار، بازار پولی، بازار سرمایه از جمله راهبردهای کلان توسعه بخش تعاون است.
دبیر کل اتاق تعاون ایران درباره ورود تعاونی‌ها به بازار بورس تصریح کرد: مذاکراتی را با رئیس شورای‌عالی بورس داشته‌ایم. سهم تعاونی‌های سهامی از سرمایه‌گذاری‌های جدید شرکت‌های بورس ضرورت دارد و این میزان طبق برنامه پنجم توسعه باید به 50 درصد می‌رسید به عبارتی دیگر سهم تعاونی سهامی عام از سرمایه گذاری جدید باید افزایش می‌یافت.
وی با اشاره به اصلاح ساختار بورس برای حضور پرقدرت بخش تعاونی طبق سیاست‌های برنامه پنجم توسعه کشور و در بیان راهبردهای کلان توسعه بخش تعاون اظهار کرد: اصلاح سیاست‌های ناظر بر بازار کار، بازار پولی، بازار سرمایه، بازار کالا و خدمات، نظام توزیع، فقرزدایی و سیاست‌های ناظر بر توسعه فعالیت‌های بخشی از جمله راهبردهای کلان توسعه بخش تعاون است که به روز کردن موضوع و محتوای آموزشی تعاونی‌ها همگام با تحولات جهانی و نیازهای فعلی و آتی بازار از سیاست‌های اجرایی این موضوع است.
عظیمی گفت: عضویت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای عالی بورس، پیش‌بینی شرکت‌های تعاونی سهامی عام در نهادهای بازار و تسهیل صدور مجوز برای آنها شامل شرکت‌های تأمین سرمایه، بانک‌های سرمایه‌گذاری، کانون‌ها و کارگزاری‌ها و همچنین سهم 50 درصدی از تشکیل سرمایه در بورس توسط بخش تعاونی در سال‌های برنامه پنجم پیش‌بینی شده است.
دبیرکل اتاق تعاون ایران همچنین درباره فراهم کردن امکان انتشار اوراق مشارکت توسط تعاونی‌ها بیان داشت: تسهیل صدور مجوز برای تأسیس شرکت‌های بیمه تعاونی، تسهیل معاملات سهام تعاونی‌های متعارف در بازار فرابورس مستقل و شفاف‌سازی معاملات و تسهیل مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی در تأسیس و توسعه تعاونی‌ها از دیگر موارد پیش‌بینی شده در قانون است.

captcha