حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی اسدینسب، دبیر علمی همایش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: این همایش در محورهای کلیات قرآن و علوم انسانی با 17 موضوع از جمله غایت و کارکردهای علوم انسانی اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی، روششناسی تولید علوم انسانی اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی، مبانی مبدأشناختی علوم انسانی و مبانی هستی شناختی علوم انسانی اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی و منابع و مبانی معرفتشناختی علوم انسانی اسلامی برگزار میشود.
وی افزود: محور دیگر این همایش،رشتههای علوم انسانی است که محورهایی مانند قرآن و اخلاق در 12 موضوع چون غایت و کارکردهای علم اخلاق اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی، روششناسی تولید علم اخلاق اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی، مبانی مبداشناختی علم اخلاق اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی را شامل میشود.
برخی محورهای دیگر همایش
دبیر همایش تصریح کرد: قرآن و مدیریت، قرآن و فرهنگ شناسی، قرآن و جامعهشناسی و قرآن و تاریخ از دیگر محورهای این همایش هستند که در آن مسایلی مانند نظام مسائل و قلمروشناسی علم تاریخ (طبقه بندی مسائل) در قرآن از منظر علامه طباطبایی، غایت و کارکردهای علم تاریخ اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی، روششناسی تولید علم تاریخ اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی و مبانی مبداشناختی علم تاریخ اسلامی در قرآن از منظر علامه طباطبایی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به شرایط ارسال مقالات گفت: هر تحقیقی در محورهای همایش و موضوعات تعیین شده که بر محور نظرات علامه طباطبایی در المیزان و آثار دیگر بوده و همراه مقایسه، نقد و بررسی، تحلیل نتایج و زمینههای مربوطه باشد، قابل پذیرش است.
وی افزود: محتوا، ناظر به علوم انسانی رایج و با بررسی و نقد به آن باشد و مقالات ارسالی بایستی از مختصات مقالات علمی برخوردار باشد همچنین ساختار مقالات به ترتیب از چکیده (حدود 150 کلمه همراه واژگان کلیدی) مقدمه، متن اصلی مقاله( تا حدود هشت هزار کلمه) جمع بندی( 200کلمه) و کتابنامه تشکیل شود.
اسدی نسب با بیان اینکه مقالات ارسالی نبایستی قبلاً در جای دیگر چاپ یا ارائه شده باشند اظهار کرد: هر محقق میتواند بیش از یک عنوان برای نگارش انتخاب نماید ضمن اینکه مقالات دریافت شده مسترد نخواهد شد.
نحوه ارسال مقالات
دبیر علمی همایش با بیان اینکه فرصت ارسال چکیده مقالات، خرداد ماه و اصل مقالات شهریور ماه است اظهار کرد: علاقهمندان میتوانند آثار خود را به نشانی بلوار 15 خرداد، کوچه شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و یا با کدپستی 179 - 37185 و پست الکترونیک دبیرخانه به نشانی almizan@iict.ac.ir ارسال کنند.
یادآور میشود، مقالات باید در محیط word تایپ شده و از طریق وب سایت، پست الکترونیک یا از طریق پست به همراه CD به گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر قم ارسال و نام و نام خانوادگی، میزان تحصیلات، رتبه علمی، شغل، شماره تلفن و پست الکترونیک ذکر شود.