کد خبر: 3315255
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷
جعفری:

شیراز هنوز یک کتابخانه مرکزی ندارد/ لزوم ایجاد گرایش در خیرین به کتابخانه‌سازی

گروه اجتماعی: مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه متأسفانه شیراز که از دیرباز پایتخت علم و ادب و فرهنگ بوده، هنوز یک کتابخانه مرکزی ندارد، بر لزوم ایجاد گرایش در خیرین به امر کتابخانه‌سازی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، سیدامین جعفری‌حسینی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس امروز،  26 خرداد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از شناسه‌های فرهنگی در هر شهر، کتابخانه مرکزی آن شهر است، گفت: در کمال بغض و شرمندگی، شهر بزرگ شیراز که از دیرباز پایتخت علم، ادب، فرهنگ و تمدن معرفی شده هنوز یک کتابخانه مرکزی ندارد.
وی با ابراز تأسف از اینکه چرا برخی، محرومیت را تنها در نبود برج‌، انبوه‌سازی یا مجتمع‌های تجاری تعریف می‌کنند، گفت: محرومیت واقعی نبود فضای فرهنگی مناسب از جمله کتابخانه به‌عنوان زیرساخت اصلی فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در عین حال از راه‌اندازی پنج و یا شش کتابخانه در آینده‌ای نزدیک و تا قبل از پایان امسال در شیراز خبر داد و گفت: این کتابخانه‌ها به شکل مشارکتی و خیرساز احداث می‌شود.
جعفری با تأکید بر لزوم ایجاد گرایش در خیرین به کتابخانه‌سازی، گفت: امروز نیک‌اندیشان زیادی در استان زندگی می‌کنند که شناسنامه شهر آنها به فرهنگ گره خورده است لذا روی آوردن آنان به توسعه فضاهای کتابخانه‌ای، یک ضرورت است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با تأکید بر اینکه کیفی‌سازی و کیفیت بخشی به امور مربوط به کتابخانه‌ها در دستور کار معاونت توسعه نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور قرار گرفته است، گفت: رصدهای مثبتی به جهت ترویج سبک زندگی و داشتن جامعه‌ای این ایمن توسط این نهاد با معرفی کتاب‌هایی موثر در این زمینه در حال انجام است.
جعفری همچنین با یادآوری اینکه اصلی‌ترین منبع درآمد کتابخانه‌های عمومی را سهم نیم درصدی از محل عوارض کسب شده توسط شهرداری‌ها، تامین می‌کند، گفت: اگر این درآمد به‌موقع تخصیص داده نشود، با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهیم بود.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس ادامه داد: تا قبل از سال 90 شهرداری‌ها تصور می‌کردند با اجرای برنامه‌‌های فرهنگی، به وظیفه خود عمل کرده‌اند و دیگر نیازی به پرداخت این سهم وجود ندارد، اما پس از آن، با تعامل بیشتر بین کتابخانه‌ها و شهرداری‌ها، پرداخت‌ها شکل منطقی‌تری پیدا کرده است، اما تا رسیدن به سطح واقعی پرداخت حقوق قانونی، فاصله زیادی وجود دارد.
به گفته وی، شهرداری‌های کازرون، گراش، کوار، جهرم، آباده، ارسنجان، نورآباد، استهبان، اوز، قیر، بیضا و رامجرد در پرداخت حقوق قانونی کتابخانه‌ها اهتمام بیشتری داشته‌اند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس خاطرنشان کرد: شهرداری‌های بوانات، سروستان، مرودشت، خرامه، افزر، کره‌ای، آباده طشک، سده، کارزین و سپیدان نیز از شهرداری‌هایی هستند که تاکنون کمترین همکاری را با اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی فارس داشته‌اند.
جعفری میزان مطالبه این اداره‌کل از شهرداری‌های استان فارس از محل نیم درصد عوارض را 160 میلیارد ریال اعلام و خاطرنشان کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت و از محل این منبع درآمد، حدود 27 درصد از کل مطالبات پیش‌بینی شده در هر سال محقق می‌شود.
وی با بیان اینکه جهت ترویج امر کتابخوانی کارگاه‌های آموزشی ویژه کتابداران در حال برگزاری است، افزود: کتابدار خود می‌تواند بر فضای نشر و سیر کتابخوانی مردم اثر بگذارد که خوشبختانه سطح دانش کتابداران فارس در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس همچنین با تاکید براینکه در تغییر مدیران شهرستان‌ها شتاب‌زده عمل نمی‌کند، گفت: نگاه سیاسی، فکری و اجتماعی در انتصابات لحاظ نمی‌شوند، اهداف ترسیم شده خط بطلانی بر نگاه‌های سیاسی خواهد کشید.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس خاطرنشان کرد: باشگاه کتابخوانان حرفه‌ای، نقد کتاب‌ها، نشست‌های علمی و ..  در این دوره بیش از هر مسائل دیگری مد نظر قرار خواهد گرفت.
جعفری با بیان اینکه طرحی را در نظر خواهیم گرفت که عمل کردن به آن، به نهضت مطالعه در کشور کمک کند، به بازنگری در طرح ایستگاه‌های مطالعاتی در اماکن عمومی اشاره و عنوان کرد: این طرح با کیفیت بهتر ادامه پیدا خواهد کرد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس ادامه داد: بنا را بر این گذاشته‌ایم که هر استان فارسی یک کتابخانه تخصصی در سیستم خانوادگی خود با نصب بر روی موبایل و با سیستم رایانه‌‌ای داشته باشد و از آموزش‌های مختلف در قالب آموزش الکترونیک بهره ببرد.
جعفری، فضای مجازی را جزء لاینفک و جدایی‌ناپذیر زندگی حقیقی انسان‌ها برشمرد که نه تنها از میزان گزایش آن کم نشده که روز به روز انسان‌های دیگری زندگی خود را در آن آغاز می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: فضای مجازی در کنار آسیب‌ها دارای توانمندی‌های مثبتی است که با شناخت و استفاده از راهبردهای علمی در آن می‌توان سبک زندگی مردم را تغییر و بهبود داد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس همچنین با ابراز تأسف از سرانه پایین و فاصله دار کتابخوانی استان فارسی‌ها، خاطرنشان کرد: هم‌اینک به ازاری هر یکصد نفر، فضای 1.5 متر مربعی ثبت شده در حالی که استاندارد آن در کشور باید هشت مترمربع باشد.

captcha