کد خبر: 3316781
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
غاربی با اشاره به مشکلات آموزش قرآن به کودکان عنوان کرد؛

عدم وجود سند چشم‌انداز بلندمدت و میان‌مدت در توسعه برنامه‌های قرآنی

گروه اندیشه: معاون فرهنگی دانشگاه علمی کاربردی اردبیل با اشاره به مشکلات آموزش قرآن به کودکان، عدم وجود سند چشم‌انداز بلندمدت و میان‌مدت در توسعه برنامه‌های قرآنی، عدم توجه به تحقیقات قرآنی و مفاهیم و تفسیر و تدبر در قرآن‌کریم را از جمله ضعف‌های قرآنی عنوان کرد.

اکبر غاربی، معاون فرهنگی دانشگاه علمی کاربردی استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، با اشاره به مشکلات آموزش قرآن به کودکان، عدم وجود سند چشم‌انداز بلندمدت و میان مدت در توسعه برنامه‌های قرآنی، عدم توجه به تحقیقات قرآنی و مفاهیم و تفسیر و تدبر در قرآن کریم، عدم ورود خانواده‌ها مخصوصا از طرف فعالان قرآنی و مدیران قرآنی به سبک زندگی اسلامی و اثرگذاری آن درخانواده و زندگی را از ضعف‌های قرآنی عنوان کرد.
وی با تأکید براینکه باید از فعالیت‌های قرآنی در جامعه حمایت شود، افزود: مهمترین راهکارهایی که برای فعالیت‌های قرآنی می‌توان پیشنهاد داد راهکارهای مقام معظم رهبری است که بارها بدان اشاره فرموده‌اند وبنده نیز ازهمین بیانات الگو می‌گیرم.
غاربی برنامه‌ریزی اصولی و استفاده بهینه از رسانه‌های جمعی و گروهی مانند صدا وسیما، بازنگری و تجدید نظر و آسیب‌شناسی الگوها و شیوه‌های آموزشی، ارائه الگوهای مدرن و جدید مناسب با نیاز روز جامعه و نسل آینده، ایجاد زمینه‌های مستمر و دائمی انس با قرآن کریم به صورت فعلی و یا دوره‌ای و تأکید بر راهبردهای رفتاری واخلاقی جامعه قرآنی، تقویت برنامه‌های قرآنی و تأمین اعتبارات لازم در مهد کودک‌ها و مهدهای قرآنی، پیش‌دبستانی و مدارس، ایجاد انگیزه در کودکان با الگوهای رفتاری و اخلاقی در خانواده و جامعه، رفع موانع آموزش قرآن و حاشیه‌هایی که تربیت قرآنی را تحت شعاع قرارمی‌دهند از طرف والدین و مسئولین از جمله نحوه برخورد و معاشرت به سبک زندگی و اخلاق مدیران فرهنگی وفعالان قران ازجمله این راهکارهاست.
وی یادآورشد: آموزش قرآن به کودکان با استفاده از روش‌های اصولی، تلاش برای افزایش مهدهای قرآنی، استخدام مربیان قرآنی آموزش دیده و مجرب درآموزش و پرورش و مهدهای کودک و پیش دبستانی، استفاده از روش‌های اصولی و منطقی برای تربیت اسلامی، انتقال فرهنگ قرآنی به خانواده‌ها مخصوصا از ماه مبارک رمضان واستمرار آن درطول زندگی را از جمله راهکارها برای حل مشکلات قرآنی در جامعه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در دوران تحصیل باید سواد قرآنی دانش‌آموزان ایجاد و تقویت شود، افزود: سواد قرآنی دارای چهار رکن است، منظور از سواد قرآنی، کسب حداقل دانش و مهارت پایه از آموزش قرآن است که هر شهروند مسلمان ایرانی باید از آن برخوردار باشد؛ به زبان عامیانه کف یادگیری قرآن.
وی افزود: رسول خدا(ص) می‌فرماید:«هیچ مردی فرزند خود را قرآن نیاموزد مگر این که خداوند پدر و مادر کودک را در روز قیامت تاج پادشاهی عطا کند و دو لباس بهشتی به آنان بپوشاند که هرگز مردم مانند آن را ندیده باشند».

captcha