کد خبر: 3317872
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۳
در دیدار اعضای ستاد نمایشگاه قرآن مشهد با امام جمعه مطرح شد:

ضرورت ارتقای کیفی نمایشگاه قرآن مشهد/ حاشیه‌ها اصل نمایشگاه را تحت‌الشعاع قرار ندهد

گروه فعالیت‌های قرآنی: ارتقای کیفی نمایشگاه قرآن و عترت مشهد، توجه ارائه نسخ خطی قرآنی، برپایی نمایشگاه قرآنی در حاشیه شهر و ... از جمله موضوعات مطروحه در دیدار اعضای ستاد نمایشگاه قرآن مشهد با آیت‌الله علم‌الهدی، امام جمعه مشهد بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، دیدار اعضای ستاد اجرایی دهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد با امام جمعه این شهر، ظهر امروز، دوم تیرماه در مشهد برگزار شد.

این دیدار با قرائت محسن حاجی‌حسنی‌کارگر، نفر اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی آغاز شد و در ادامه سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت به هیچ در بسته‌ای برخورد نکردیم و متولیان امر با تمام امکانات و ظرفیت‌ها پای کار حاضر شده‌اند، افزود: با وجود کمبود اعتبارات و بودجه‌ها ترس از آن داشتیم که نمایشگاه در شأن ساحت مقدس امام رضا(ع) برگزار نشود اما با همدلی و همزبانی مسئولان و متولیان برگزاری این نمایشگاه به بهترین گونه تحقق یافته است.

وی افزود: در روز ابتدایی این نمایشگاه محفل قرآنی بزرگی با حضور قاریان مصری و عراقی برگزار می‌شود، همچنین احتمال داده می‌شود علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در روز افتتاحیه این نمایشگاه حضور یابد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت هفت دانشگاه در بخش دانشگاهیان، اظهار کرد: همچنین غرفه عفاف و حجاب در قالب بخشی مستقل حجاب را از منظر قرآن و عترت تبیین می‌کنند که در پی آن سه طرح پوشش مناسب و اسلامی در این نمایشگاه رونمایی می‌شود.

وی ابراز کرد: در دهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد محفلی در حوزه هنر و با ارائه سحرخوانی و مناجات‌خوانی همراه با هنرمندان عرصه موسیقی برپا شده و نغمات فارسی و عربی نیز به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی(ع) نیز اجرا می‌شود.

همچنین وحید جلیلی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد در این مراسم با بیان اینکه مشهد مقدس قابلیت‌های زیادی در حوزه قرآن و معرفت‌افزایی نسبت به کلام وحی دارد، اظهار کرد: سال 2017 میلادی مشهد شهری قرآنی معرفی می‌شود، از این رو باید محافل قرآنی توسعه یافته و به ظرفیت‌های این شهر توجه بیشتر شود زیرا این شهر بیش از تصور متولیان و مسئولان ظرفیت‌های قابل توجه دارد.

در ادامه این دیدار حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان اینکه دستگاه‌ها باید به سمت ارتقاء و تعالی فرهنگ قرآن و معرفت‌افزایی نسبت به این کلام آسمانی پیش بروند، افزود: در کنار ارتقای کمی، ارتقای کیفی را نیز باید در حوزه فعالیت‌های قرآنی شاهد باشیم از این رو در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد محفل قرآنی بزرگی با حضور قاریان برجسته برگزار می‌شود.

همچنین آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد با بیان اینکه زینت بارگاه امام رضا(ع) توسعه شعائر قرآنی و دینی است از این رو باید نمایشگاه‌ قرآن و عترت مشهد باید در دو یا سه نقطه مشهد و همچنین حاشیه این شهر برگزار شود، افزود: برجستگی مشهد در حوزه فعالیت‌های قرآنی به اهتمام و کوشش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی است زیرا متولیان این سازمان بر روی مسائل قرآنی متمرکز شده‌اند.

وی اظهار کرد: مشهد مقدس به دلیل وجود بارگاه منور امام رضا(ع)، برجسته‌ترین خصوصیت دینی را به خود اختصاص داده است، همچنین وجود این آستان مطهر عرصه فعالیت‌های قرآنی را گسترش داده است از این رو در حریم رضوی، فعالیت های فرهنگی گسترش می‌یابد.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه نمایشگاه نباید تنها در یک نقطه شهر متمرکز شود، بیان کرد: متولیان امر باید برای برگزاری این نمایشگاه در دو یا سه نقطه و حاشیه این شهر اقدام کنند، زیرا برخی از اقشار علاقه‌مند به قرآن و عاشقانه کلام وحی قشر مستضعف هستند و با توجه به دور بودن مسیر نمایشگاه امکان حضور در نمایشگاه را نخواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های حاشیه‌ای نمایشگاه نباید اصل نمایشگاه را تحت‌الشعاع قرار دهد، ابراز کرد: قسمت هنری مناجات خوانی و سحرخوانی وابسته و مرتبط به قرآن است اما اگر بخواهد در کنار این برنامه‌ها و نواهای قرآنی تار و تنبور نیز همراه شود، این امر با فرهنگ قرآن سازگار نیست.

captcha