کد خبر: 3317899
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۱
حجت‌الاسلام رفیعی تبیین کرد:

حکم «لعان» و تفاوت آن با حکم زنا/ طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها پیگیری شود

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با برشمردن تفاوت میان حکم زنا و لعان به طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها اشاره و تاکید کرد: طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها طرح خوبی است که کارهایی انجام شده اما در دولت سابق با آن مخالفت‌هایی شد و محقق نشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) امروز، دوم تیرماه در جلسه تفسیر سوره مبارکه نور در حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه این سوره 64 آیه دارد، به ادامه بحث عفاف و زنا پرداخت و گفت: گفتیم اگر کسی تهمت زنا به فردی بزند و چهار شاهد نیاورد 80 ضربه شلاق می‌خورد که حکم عام بود ولی اگر شوهر مدعی زنای همسرش شود، حکمش متفاوت است.

وی افزود: موضوع دیگر در این بحث، «لعان» است که یکی از راه‌های جدایی زن و شوهر است بدون اینکه همدیگر را طلاق دهند و  ارتدادی در کار باشد.

رفیعی با بیان اینکه آیات لعان به دنبال ادعای یک مرد در هنگامه جنگ تبوک علیه همسرش مبنی بر زنا دادن نازل شد، اظهار کرد: در آیات مربوط به زنا آوردن چهار شاهد عادل قید شده و تخصیصی در کار نیست ولی قرآن در آیات «والذین یرمون...» بر آن تخصیص شده و شوهر را مستثنی کرده که به آن لعان گویند.

وی افزود: براساس این حکم، مردی که زن را متهم کرده اگر زن پذیرفت که بحث دیگری دارد اما اگر نپذیرفت، باید 4 مرتبه قسم بخورد که راست گفته و در بار پنجم نیز بگوید لعنت خدا بر من باد اگر دروغ بگویم و زن نیز همین طور و در بار پنجم بگوید غضب خدا بر من باد که غضب از لعن شدیدتر است.

وی ادامه داد: برداشته شدن حد از طرفین، جداشدن بدون طلاق و حرمت ابدی و غیرقابل بازگشت از اثرات این حکم است و فلسفه آن نیز این است که خداوند خواسته تا آبروی خانواده‌ها و حریم آنان حفظ شود و این حرمت به گونه‌ای است که مرد در صورت پشیمانی نیز حق بازگشت ندارد.

رفیعی با بیان اینکه زن و شوهر لباس هم و امانت یکدیگرند، تصریح کرد: اگر خیانت اعم از دیداری و گفتاری و لمسی و جنسی و ... در خانه‌ای پیدا شد، برکت از آن می‌رود و کانون خانواده سست می‌شود.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) بیان کرد: برای جلوگیری از خیانت چند راه توصیه می‌شود اول اینکه جوانان زنی را بگیرند که هم کفو آنان است تا با دیدن زنان دیگر از همسر خود دل زده نشوند دوم اینکه باید رابطه با نامحرم به حد اندک برسد.

وی تاکید کرد: طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها طرح خوبی است که کارهایی انجام شد اما در دولت سابق با آن مخالفت شد و محقق نشد در حالی که امام علی(ع) از اختلاط زن و مرد فریاد دارند.

وی ارضای عاطفی زن و شوهر از یکدیگر و حفظ اسرار را از دیگر راه‌های حفظ حریم خانواده برشمرد و گفت: اسلام نگاه زن و مرد به یکدیگر را عبادت می‌داند تا جلوی این آسیب‌ها گرفته شود.

رفیعی پرهیز از مشاجره را راه دیگر توصیه شده برای جلوگیری از خیانت در خانواده‌ها دانست و افزود: بی‌مبالاتی، فحاشی، تهمت زدن به زن و خانواده را محتاج دیگران کردن از زشت‌ترین کارهایی است که اسلام از آن منع فرموده است.

captcha