کد خبر: 3327993
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱

آمادگی بیش از چهار هزار پایگاه برای دریافت فطریه در خراسان رضوی

گروه اجتماعی: مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: امسال چهار هزار و ۶۳۱ پایگاه در سطح استان خراسان رضوی آماده دریافت فطریه و کفاره عمد و غیرعمد هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، محسن مسعودیان‌راد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی امروز سه‌شنبه، 23 تیرماه در نشست خبری برنامه‌های ماه رمضان عنوان کرد: یک ماه گرسنگی و تشنگی آن هم در روزهای گرم و طاقت‌فرسا باعث شد تا ما شرایط و موقعیت محرومان را بیشتر درک کرده، با افرادی که در طول سال گرسنگی می‌کشند و نیز مشکلات آن‌ها آشنا شویم.

وی با اشاره به اینکه پوشش رسانه‌ها توانسته فرهنگ انفاق و نیکوکاری را در جامعه جا بیندازد و یک ذخیره و برنامه الگویی برای طی سال باشد، ابراز کرد: این ماه بهترین فرصت برای فقرزدایی است و بیشترین میزان کمک‌ها، همدردی و مساوات با محرومان نیز در ماه رمضان صورت می‌گیرد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی با بیان اینکه این ماه می‌تواند فرهنگ کمک به ایتام را در طی سال تسری دهد، اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان 285 هزار و 655 پرس غذا بین ایتام و محرومان سطح استان خراسان رضوی توزیع شد که مبلغی بالغ بر 19 میلیارد و 995 ریال توسط خیران اهدا شد.

وی با اشاره به اینکه دو هزار و 982 حامی ایتام در سطح استان طی ماه مبارک رمضان جذب شدند که این افراد 894 میلیون و 600 هزار ریال به این ایتام کمک و مساعدت کردند، ابراز کرد: همچنین در طرح محسنین برای خانواده‌های محروم و نیازمندی که سرپرست خانواده آن‌ها بنا به دلایلی نمی‌تواند از پس هزینه‌ها بربیاید، 929 حامی مبلغ 287 میلیون و 700 هزارریال برای این طرح هزینه کردند.

مسعودیان‌راد با بیان اینکه 662 نفر مبتلا به بیماری‌های خاص در سطح استان شناسایی شده‌اند، گفت: طرح شفا نیز از طرح‌های خوبی است که به خانواده‌های بیمار توجه دارد؛ در این طرح 184 حامی سطح استان خراسان رضوی به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کردند که 55 میلیون و 200 هزار ریال از طرف این حامیان به افراد بیمار نیازمند کمک اهدا شده است.

وی با اشاره به اجرایی‌شدن طرح مفتاح‌الجنه عنوان کرد: در این طرح مسئولان استان به دیدن خانواده محرومان می‎روند و از نزدیک با زندگی این افراد آشنا می‌شوند که امسال حدود هزار و 12 مورد بازدید از این خانواده‌ها انجام شد و مبلغی بالغ بر 98 میلیون و 675 هزار ریال به این خانواده‌ها اهدا کردند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان مردم خراسان رضوی مبلغ کمک بالغ بر 806 میلیون و 195 هزار ریال به مردم یمن و 446 میلیون و 103 هزار ریال کمک به مردم فلسطین را به صندوق‌های کمیته امداد واریز کرده‌اند.

وی با بیان اینکه بحث فطریه به نوعی با فقرزدایی در جامعه گره خورده است، عنوان کرد: در این شورا تصویب شد کمیته امداد،‌ بهزیستی و مؤسسات خیریه‌ای که دارای مجوز هستند به صورت مساوی در خصوص دریافت فطریه ساماندهی شوند، از همین رو امسال چهار هزار و 631 پایگاه در سطح استان خراسان رضوی آماده دریافت فطریه و کفاره عمد و غیرعمد هستند که از این تعداد هزار و 900 پایگاه در سطح مشهد فعال خواهند بود.

مسعودیان‌راد با اشاره به اینکه سال گذشته 22 میلیارد ریال از بخش فطریه مردم در سطح استان جمع‌آوری شده است، عنوان کرد: امسال نیز اگر رسانه‌ها به آگاه‌سازی مردم بپردازند، مطمئنا این مبلغ نسبت به سال گذشته دو برابر خواهد شد.

وی عنوان کرد: ما سعی داریم به محض پایان یافتن جمع‌آوری فطریه هم در همان دو سه روز اول مبالغ را به ایتام و مددجویان تحت پوشش این کمیته اهدا کنیم، البته بعضی از کفاره‌ها قیود شرعی دارند که طبق همان تعریف شرعی ما این کفاره‌ها را توزیع خواهیم کرد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی بیان کرد: ما سعی داریم فطریه‌ها و کفاره‌های جمع شده را در همان شهر در میان نیازمندانشان توزیع کنیم و اگر بتوانیم حتی پول‌های جمع‌آوری شده در همان محله هزینه شود، این کار را خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه 300 صندوق در اتوبوس‌رانی در ماه مبارک رمضان پیش‌بینی شده است، عنوان کرد: در مناطق پرتردد مشهد و اطراف حرم امام رضا(ع) به منظور دریافت فطریه و کفاره، هزار صندوق کمیته امداد، هزار صندوق بهزیستی و هزار صندوق برای مؤسسات خیریه دارای مجوز‌ پیش‌بینی شده است.

مسعودیان‌راد با بیان اینکه فطریه بر اساس عرف منطقه محاسبه می‌شود، اظهار کرد: امسال مبلغ فطریه برای هر نفر 45 هزار ریال، کفاره غیرعمد 20 هزار ریال و کفاره عمد یک میلیون و 80 هزار ریال است که بر اساس شرع برای هر نفر 30 هزار ریال برآورد شده است.

وی با اشاره به شناسایی 15 هزار و 500 یتیم در سطح استان، ابراز کرد: 15 هزار و 100 نفر از این یتیمان دارای حامی هستند که به احتمال زیاد بعد از ماه مبارک رمضان تعداد 400 نفری که حامی ندارند، کمتر خواهد شد؛ از این تعداد 400 یتیم بدون حامی پسرانی هستند که بین 16 تا 17 سال سن دارند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر در استان 65 هزار حامی داریم که چندین یتیم را تحت پوشش قرار داده‌اند، ادامه داد: ما برای هر یتیم سرانه 30 هزار تومان در نظر گرفته‌ایم که البته این میزان برای یک یتیم در طول سال گاهی کافی نیست برای همین اکثر یتیم‌ها چندین حامی دارند تا هزینه جاری آن‌ها تأمین شود.

captcha