کد خبر: 3343187
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
پژوهشگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی:

شیطنت غربی‌ها در جعل نسخ خطی/ نسخه بیرمنگام باید توسط کارشناسان بین‌المللی بررسی شود

گروه ادب: پژوهشگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه شیطنت غربی‌ها در جعل نسخه‌های خطی اثبات شده است، گفت: کارشناسان از کشورهای گوناگون باید به این منطقه اعزام شوند و اصالت نسخه بیرمنگام را بررسی کنند.

علی صادق‌زاده، پژوهشگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره تأیید یا رد ادعای کشف قدیمی‌ترین قرآن در بیرمنگام گفت: در حال حاضر نمی‌توان این موضوع را تأیید یا رد کرد؛ چرا که نسخه‌های جعلی بسیاری در ایران و جهان وجود دارد که با شیوه متبحرانه‌ای از روی خط شاعران، علما، کاتبان برجسته و ... ساخته شده است؛ از این رو این امر نیازمند بررسی جدی از سوی کارشناسان خبره است.

وی افزود: از سوی دیگر آزمایشات پیشرفته در رابطه با ترکیبات کاغذ، طول عمر نسخه و ... وجود دارد که می‌توان این موضوع را تأیید یا رد کرد، در غیر این صورت با گفت‌وگوهای خبری نمی‌توان بر این موضوع صحه گذاشت یا آن را رد کرد؛ چرا که این نسخه را هنوز ندیده‌ایم و آزمایشاتی نیز بر روی آن انجام نداده‌ایم.

آزمایشات کارشناسان دیگر، نمی‌تواند ملاک باشد

صادق‌زاده در پاسخ به اینکه با وجود آزمایشات انجام شده روی این نسخه باز هم جای انجام آزمایش‌هایی وجود دارد، بیان کرد: ممکن است این اقدامات سوگیری داشته باشد و شیطنت‌هایی در این زمینه انجام شود؛ چرا که استکبار جهانی بیکار نیست و ممکن است پس از تأیید این اثر به عنوان قدیمی‌ترین نسخه، اتهام جعلی بودن آن را مطرح کند؛ از این رو نمی‌توانیم آزمایش‌هایی که در کشورهای دیگر انجام می‌شود و شیطنت آنها بر کشورمان اثبات شده است را ملاک قرار دهیم.

وی تصریح کرد: چه بسا ممکن است با وجود کارشناسی‌ها و صحبت‌های نسنجیده مشکلاتی برای دنیای اسلام به ویژه کلام الهی به وجود آید و حواس‌مان باید جمع باشد؛ چرا که دشمن از هر فرصتی برای نفوذ و تفرقه در میان مسلمانان استفاده می‌کند.

کشف نسخه قدیمی قرآن در این مکان جای شبهه نیست

صادق‌زاده در پاسخ به اینکه آیا پیدا شدن نسخه در کتابخانه بیرمنگام جای بحث دارد، گفت: در گذشته دایره نفوذ مسلمانان بین روم و اسپانیا بوده است و محل سکونت و زندگی آنها به این مناطق نیز تسری داشته؛ از این رو اینکه نسخه در این منطقه خاص پیدا شده، نمی‌‌توان گفت که به دلیل غیراسلامی بودن این منطقه یا کشور کشف آن در این منطقه غیرممکن است؛ چرا که در گذشته حکومت در جهان در دست مسلمانان بود و گستره زندگی و فعالیت آنها توسعه بسیاری داشت؛ از این رو ممکن است صاحب نسخه به این منطقه مهاجرت کرده باشد، یا شرایط خوبی برای نگهداری در این مکان وجود داشته و یا اثر به سرقت رفته باشد و ... گزینه‌هایی است که احتمال آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه کشف این نسخه قدیمی قرآن در این مکان نمی‌تواند چندان جای شبهه داشته باشد، ادامه داد: در حال حاضر نسخه‌های بسیار نفیسی وجود دارد که در موزه‌های کشورهای خارجی نگهداری می‌شود و این دلیلی بر رد این نسخه قدیمی قرآن نیست.

خرید نسخ اسلامی از سوی استکبار به بهانه‌های گوناگون

صادق‌زاده یادآور شد: اگر کتاب «تکوین مجموعه‌های اسلامی در کتابخانه‌های اروپای شرقی» ترجمه زهرا اباذری را مطالعه کنید نشان می‌دهد که در مقطعی شرکت‌های خارجی در ایران برای تجارت می‌آمدند، اما اصل مأموریت آنها این بود که وارد کشورهای اسلامی شوند و هر چه نسخه قدیمی اسلامی است به ویژه نسخه‌های ایرانی را به بهانه یادگاری و ... خریداری کنند که این نسخه را با خود در کشتی‌های تجاری حمل می‌کردند؛ از این رو وجود نسخه در این منطقه نمی‌تواند دلیلی بر رد آن باشد و ممکن است نسخه اصیل باشد که به آن منطقه منتقل شده است.

این پژوهشگر کتابخانه ملی پیشنهاد کرد: کارشناسان از کشورهای گوناگون باید به این منطقه اعزام شوند و از اصل نسخه در حد میکرون نمونه‌برداری کرده و آن را مورد آزمایش قرار دهند؛ چرا که جواب آزمایش‌ها می‌تواند متفاوت باشد و پس از این آزمایش‌ها و دیدن اصل نسخه می‌توان اظهار نظر قطعی را ارائه داد.

sa
|
-
|
۱۳۹۴/۰۸/۱۶ - ۰۷:۳۵
0
0
کتاب سوزی در ایران و مصر توسط مسلمان ها، دروغی بیش نیست؛ به جهت آنکه حقیقت اصلی را کتمان نموده و تصویری تاریک از اسلام در اذهان عمومی ایجاد نمایند. این دروغ توسط خودغربی ها و عوامل وابسته شان منتشر شده تا با فرافکنی واقعیتی مهم را پنهان نمایند و آنهم اینکه کشورهای غربی در طول چند قرن در کشورهای اسلامی توسط عوامل خود اقدام به خرید و یا سرقت کتب و تالیفات علما و دانشمندان اسلامی نموده اند و در اکثر شهرهای مهم اسلامی مامورینی داشتند که به این کار اقدام می کردند که بعنوان نمونه می توان به ماجرای آیت الله مرعشی نجفی اشاره کرد که با قبول نماز و روزه ی استیجاری تنها نسخه باقی مانده از یک کتاب را خرید و اجازه نداد تا آن کتاب به دست مامور انگلیسی بیفتد. هدف آنها این بود تا با این کار آن متون را ترجمه کرده و در اختیار دانشمندان خود قرار دهند تا آن پیشرفت ها را به نام خودشان ثبت نموده و موجبات پیشرفت خود را هم فراهم نمایند. که بعنوان نمونه باید به ترجمه کتب ابن سینا در چند قرن قبل در اروپا اشاره کرد که در مراکز علمی خود و در سطوح عالیه سال های متمادی آنها را تدریس می نمودند. باید به این موضوع اشاره نمود که متاسفانه بخش قابل توجهی از این کتاب ها در راه انتقال به غرب و یا در جنگ های داخلی اروپا از بین رفتند. هدف دیگر غربی ها، محروم کردن مسلمین از گنجینه های فکری و علمی خود بوده تا آنها را عقب نگه داشته و از شناخت درست تمدن اسلامی توسط نسل های بعدی جلوگیری نمایند. دلایلی وجود دارد که غربی ها برخی از کتاب های ارزشمند اسلامی که هیچ نسخه ای از آنها در کشورهای اسلامی موجود نیست را در اختیار دارند، و از افشای آنها خودداری می کنند. لطمه ای که غربی ها از لحاظ علمی و فکری به تمدن اسلامی زدند، بسیار سنگین تر از لطمه ای بود، که حمله مغولها بوجود آورد. مثلا در جنگ های اندلس و جنگ های صلیبی در بیت المقدس مراکز علمی و کتابخانه های بزرگی که در آنها وجود داشت، به آتش کشیده شدند و چیزی از آنها باقی نماند. در تاریخ آمده که تنها در یکی از کتابخانه های شهر قرطبه در اندلس(اسپانیا) حدود ششصد هزار جلد کتاب وجود داشته است در حالی که تمام نسخ خطی اسلامی موجود در اسپانیای امروز پنج هزار جلد نمی شود! که آنها هم در دوره استعمار به سرقت رفته اند و مربوط به تمدن اندلس نمی شوند. در جنگ های اندلس و جنگ های صلی
captcha