به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مقابله مؤثر با پدیده اسلامهراسی در غرب مستلزم شناخت دقیق ویژگیهای جامعه غربی از یک سو و آشنایی عمیق با مفاهیم و آموزههای اسلامی از سوی دیگر است.
در این راستا، پیرو نشست مشترک دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان در اروپا با مراکز برنامهریز فعالیتهای بینالملل و مؤسسات ترویج تفکر انقلاب اسلامی، زمینههای همکاری لازم بهمنظور شکلدهی جریانی مؤثر برای مقابله با پدیده اسلامهراسی مورد بررسی قرار گرفت.
به همین منظور مقرر شد کارگروهی متشکل از دانشجویان شاغل به تحصیل در اروپا که شناخت مستقیم و بیواسطه از مخاطبان غربی دارند و کارشناسان زبده داخلی تشکیل شده تا محتوای مؤثر و متناسب با اقتضائات مخاطب غربی برای مقابله با پدیده اسلامهراسی سیاستگذاری شود.
انتظار میرود این فعالیتها در یک بازه میانمدت منجر به تولیدات فرهنگی با ذائقههای روز شود. بدنه دانشجویی گسترده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا و پراکندگی آنان در سطح کشورهای اروپایی امکان مطالعات میدانی معتبر و برنامهریزی هدفمند برای ارتباط گیری مؤثر با طیفهای مختلف اجتماعی در غرب را فراهم میآورد.
آشنایی بیواسطه جوامع غربی با جریان زندگی انسانها در سنین، مذاهب، شغلها، قشرها درآمدی مختلف در ایران از دیگر اهداف این فعالیتها بهشمار میرود که امید است با برنامهریزی صحیح به مرور زمان تصحیح شود.
همچنین این کارگروه بهطور ویژه در حوزه انتشار مؤثر پیام رهبری به جوانان غربی فعالیت خواهد کرد. این امر مستلزم تحلیل زمینههای فرهنگی و اجتماعی پدیده اسلامهراسی و شناسایی عوامل مؤثر در شکلگیری این زمینهها است.
بر این اساس ارائه تصویر درست از اسلام، با تمرکز بر رفع نکات ابهام برانگیز کلیدی موجود در ذهن مخاطب غربی که زمینه بسط اسلامهراسی را فراهم آورده است، از اولویتهای این کارگروه مشترک خواهد بود.
نقشآفرینی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در راستای توسعه همکاریهای فناورانه بین ایران و کشورهای اروپایی
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا با دارا بودن بدنه گسترده دانشجویی که عموماً در سطح تحصیلات تکمیلی در رشتههای مختلف و در دانشگاههای معتبر اروپایی مشغول به تحصیل هستند، ظرفیت ویژهای برای بسط همکاریهای فناوارنه بین مجموعههای داخل کشور با مجموعههای دانشگاهی و صنعتی اروپا محسوب میشود.
در جلسه اخیر بین دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا و رئیس مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مقرر شد تا زمینه بهرهگیری مؤثر از این ظرفیت در راستای رفع نیازهای کشور فراهم شود.
استفاده از ظرفیت دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور برای شناسایی و ارزیابی فناوریهای جدید، زمینهسازی برای انتقال دانش فنی به داخل و ایجاد زمینه درون زا شدن فناوریهای نو در کشور از مهمترین سرفصلهای این همکاری خواهد بود. این امر زمینه دسترسی آسان حوزه صنعت و دانشگاه را به مرزهای فناوری در اروپا فراهم کرده و امکان رشد مجموعههای دانشبنیان را با استفاده از توان داخلی و همکاریهای فناورانه مشترک مهیا میسازد. این همکاری همچنین مانع از انتقال تکنولوژیهای منسوخ از اروپا به داخل کشور شده و دسترسی به اطلاعات در زمینه روند رشد و پیشرفت فناوری در حوزههای مختلف صنعت را برای تصمیمگیران داخل کشور تسهیل میکند.
در این جلسه اکرمیفر، رئیس مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ضمن استقبال از ایده همکاری، فعالیتهای این مرکز را در دو محور اساسی درونزا کردن فناوریهای حیاتی و وارد کردن فناوریهای روز دنیا براساس نیازمندیهای کشور برشمرد و افزود: ما در بسیاری از فناوریها به چرخه بسته درونزایی رسیدهایم که لازم است این موفقیت ها به اطلاع دانشجویان و نخبگان خارج از کشور نیز برسد.
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی نیز در این دیداد ابراز امیدواری کرد با برنامهریزی مشخص و جلسات مشترک منظم بتوان جای خالی رایزنی فناوری در اروپا را برای مرکز بهنوعی پر کرد.
وی همچنین خواستار اعلام نظاممند نیازمندیهای اولویتدار کشور براساس برنامه جامع علمی به دانشجویان و محققان خارج از کشور شد؛ چرا که این سند به ایشان اجازه میدهد تحقیقات خود را متناسب با آن اولویتها جهتدهی کنند.