کد خبر: 3360863
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹

گزارش ایکنا از افتتاح یکصد و چهل و ششمین شعبه بیت‌الاحزان در روستای دهک شیراز

گروه فعالیت‌های قرآنی: یکصد و چهل و ششمین شعبه مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) در روستای محروم دهک از توابع دهستان قره‌باغ شیراز افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، یکصد و چهل و ششمین شعبه مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) در روستای محروم دهک از توابع دهستان قره‌باغ شیراز شب گذشته، 17 شهریور به نام شعبه شهید بیات افتتاح شد.
این مراسم بعد از نماز مغرب و عشاء با تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط یکی از قاریان این مؤسسه آغاز شد و در ادامه حجت‌الاسلام یوسفعلی، رئیس حوزه علمیه بیت‌المهدی(عج) شیراز سخنرانی کرد.

قوی‌ترین عامل جلوگیری از نفوذ فرهنگ غرب، تمسک به قرآن  است
وی ابراز کرد: با توجه به هجمه گسترده استعمار و ضدیتی که امروز با دین و معنویت می‌شود که این ضدیت مواجه با این است که استعمار و استثمار جای خود را در جوامع باز کند، بالاترین، مهم‌ترین و قوی‌ترین عامل برای جلوگیری این نفوذ آن‌ها، آشنایی با قرآن، قرآنی شدن و بردن فرهنگ قرآن در زندگی‌های شخصی عمومی و اجتماعی است.



یوسفعلی تأکید کرد: اگر یک جامعه عملاً متسمک به قرآن باشد و فرماندار، معلم، کشاورز، کاسب و دانشجو قرآنی باشد ما در همین دنیا به مدینه فاضله می‌رسیم و این می‌تواند جلوی شیطان و شیطان صفت‌ها و تهاجم‌های گسترده ضد دینی و معنوی ما را بگیرد.
رئیس حوزه علمیه بیت‌المهدی(عج) شیراز در ادامه به وقف قرآنی در روستای محروم دهک اشاره کرد و گفت: اگر در جامعه ما مردم نسبت به وقف که یک سنت اسلامی، آگاه شوند، بسیاری از مشکلات جامعه می‌تواند با این سنت حسنه الهی برطرف شود.

تأسیس دارالقرآن در یک روستای محروم، یک دانشگاه قرآن است
وی با بیان اینکه یکی از موارد وقف، دانشگاه قرآنی است، گفت: دانشگاه قرآنی به معنای عام کلمه یعنی یک دارالقرآن در یک روستای محروم که خود کار یک دانشگاه قرآن را انجام می‌دهد و اگر جوانان، نوجوانان و میان‌سالان این روستا تربیت شده و فرهنگ قرآن در جان و دل آن‌ها رسوخ یابد آن روستا بیمه است و دیگر فرهنگ غربی نمی‌تواند نفوذ کند و اهالی آن اهل معنویت پاکی و حلال خوری می‌شوند و این فرهنگ قرآنی آن‌ها را می‌سازد و صدها واقف را تربیت می‌کند و تحویل جامعه می‌دهد.
یوسفعلی ابراز کرد: یکی از نیازهای ما این است در روستا و مناطق محروم محیط هایی وجود داشته باشد که بتواند قاری و کسانی که قرآن را بفهمند تربیت کند زیرا این‌ها بسان خورشیدی هستند که می‌توانند در سراسر کشور تلألو داشته باشند.

لزوم ترویج وقف‌های مشارکتی
رئیس حوزه علمیه بیت‌المهدی(عج) شیراز ابراز امیدواری کرد: همه دست به دست هم دهند و این کار محقق شود البته لازم نیست که حتماً یک نفر یک ساختمان را وقف کند بلکه تعدادی از افراد می‌توانند در وقف شریک شده و یک ساختمان و مکان را وقف کنند و بعد آن راحمایت کنند تا بچه‌های ما با فرهنگ ناب قرآن آشنا شوند و عامل به قرآن و دین شوند.


بنا بر این گزارش، ضرغام صادقی، منتخب مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید ما به کسانی که عمل صالح انجام می‌دهند، حیات طیبه عنایت می‌کنیم.

تبیین اساس حیات طیبه
وی با بیان اینکه حیات طیبه دارای 5 پایه اساسی است، افزود: پایه اول عقل است و کسی که دنبال حیات طیبه است، صاحب عقل است و آنچه که شرع حکم می‌دهد، عقل نیز حکم می‌دهد و برعکس.



صادقی، پایه دوم حیات طیبه را دین‌شناسی دانست و گفت: اگر کسی به دنبال این حیات است باید حتماً دین خود را به خوبی بشناسند و احکام آن را اجرایی کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پایه سوم حیات طیبه، حیاست، گفت: حیایی که بر پایه علم و دانش و نه جهل و نادانی مدنظر است تا بتوان به وسیله آن به حیات طیبه دست یافت.
وی، پایه چهارم را اخلاق دانست و افزود: اگر کسی به دنبال حیات طیبه است، عقل را در زندگی خود حاکم کرده و دین را به رسمیت می‌شناسد و اساس کارش دین‌شناسی است و حیا و اخلاق را نیز مدنظر قرار می‌دهد.
صادقی با بیان اینکه بزرگان دینی ما سختی‌های بیشماری را متحمل شدند، گفت: هدف از قرار گرفتن در همه سختی‌ها آن است که انسان به مرحله‌ای برسد که بداند هدف از خلقت چیست و یکی از این پایه‌ها که پایه پنجم دسترسی به حیات طیبه است، نزدیک شدن به قرآن کریم است که می‌تواند انسان را هدایت کند.
منتخب مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اگر کسی متمسک به قرآن باشد در تمام کارها موفق خواهد شد لذا امیدواریم تمام کسانی که در مسیر قرآن حرکت می‌کنند، عاقبت بخیر و با صاحب قرآن محشور شوند.



به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام احمد جودکی، مسئول شعب بیت‌الاحزان شهرستان شیراز نیز در این مراسم گفت: در سال 75 یک جوان 19 ساله حافظ کل به نام حجت‌الاسلام شاهسونی در یکی از روستاهای استهبان، یک کلاس قرآن برپا می‌کند و به مرور زمان تمام اهالی خانواده خود را به این راه سوق می‌دهد به طوری که در خانواده او 8 حافظ کل قرآن تربیت می‌شوند.



وی ادامه داد: این فعالیت قرآنی به مرور زمان به شهرستان‌های دیگر استان فارس و همچنین سایر استان‌ها نیز گسترش یافت و بحمد الهی امروز 145 شعبه مؤسسه بیت‌الاحزان در نقاط مختلف کشور دائر شده است و امروز یکصد و چهل و ششمین شعبه آن را در روستای دهک افتتاح می‌کنیم.

فعالیت 30 هزار قرآن‌آموز در مؤسسه بیت‌الاحزان
جودکی با بیان اینکه این مؤسسه افتخار دارد که تاکنون 1200 حافظ کل قرآن را تربیت کرده و تحویل جامعه دهد، گفت: هم‌اکنون 30 هزار قرآن‌آموز در این مؤسسه در حال آموزش قرآن کریم هستند ضمن اینکه مراسم تجلیل از حافظان کل قرآن کریم نیز در مهرماه سال جاری در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار خواهد شد.
مسئول شعب بیت‌الاحزان شهرستان شیراز با اشاره به اینکه تلفیقی از قرآن و عترت در فعالیت‌های این مؤسسه وجود دارد، از زحمت حسین بیات، واقف شعبه شهید بیات این روستا که منزل خود را جهت راه‌اندازی این شعبه وقف کرد، قدردانی کرد و گفت: این اقدام قطعاً مایه خیرات و برکات فراوانی در منطقه قره باغ خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: نام این شعبه را به احترام این واقف ارجمند، به نام برادر شهیدش، شهید الله‌یار بیات نام‌گذاری می‌شود که به یاری خدا امیدواریم به زودی جشن تجلیل از حافظان قرآن را در آن برگزار کنیم.



یادآور می‌شود، در ادامه محفل انس با قرآن با تلاوت نیکوکلاه یکی از قاریان برجسته استان فارس برگزار شد و سپس چند نفر از حافظان خردسال و نوجوان مؤسسه بیت‌الاحزان شعبه شیراز به اجرای برنامه پرداختند و در پایان از واقف این مؤسسه حسین بیات نیز با اهدای لوح تقدیر قدردانی به عمل آمد.

captcha