کد خبر: 3364426
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
به مناسبت روز شعر و ادب فارسی صورت گرفت؛

نمایش نخستین تمبر طلای ایران در موزه آستان قدس رضوی

گروه هنر: مسئول گنجینة تمبر، اسکناس و سکه سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از به نمایش در آمدن اولین تمبر طلای ایران با تصویر استاد شهریار در موزه آستان قدس رضوی همزمان با روز شعر و ادب فارسی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، محمد‌حسین یزدی‌ن‍ژاد، مسئول گنجینة تمبر، اسکناس و سکه این سازمان گفت: اولین تمبر طلای ایران(شمش خالص طلا به وزن یک گرم) با تصویر استاد شهریار، در سال 1392 شمسی توسط «خانه سکه ایران»، در تیراژ بسیار محدود ضرب شده است که به همراه مجموعه ارزشمندی از تمبرهای یادبود این استاد شعر پارسی به مناسبت روز شعر و ادب فارسی و روز بزرگداشت استاد شهریار در گنجینه تمبر، اسکناس و سکه موزه آستان قدس رضوی در معرض دید عموم قرار گرفت.

وی ادامه داد: شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به پاس خدمات ادبی استاد «سید محمدحسین شهریار» به جامعه ادبی و فرهنگی کشور، در سه نوبت تمبر یادگاری این استاد شهیر ایرانی را چاپ و منتشر کرد.

یزدی‌نژاد عنوان کرد: در نوبت اول در تاریخ، 26 شهریور 1368 تمبری با تصویر چهره استاد در تیراژ سه میلیون قطعه منتشر شد و در کنگره بزرگداشت استاد شهریار در آذرماه، 1371 نیز تمبری با پس زمینه کوه‌های سر به فلک کشیده و روستای زیبای محل تولد استاد به نام «خشکناب» و چهره وی در تیراژ یک میلیون قطعه منتشر شده است.

مسئول گنجینه تمبر، اسکناس و سکه سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: در آخرین نوبت در تاریخ 10 خرداد، 1377، تمبر زیبایی با تصویر گنبد و بارگاه منوّر امام علی(ع) و چهره استاد شهریار و در پس زمینه شعر مشهور استاد «علی ای همای رحمت ...» در تیراژ 400 هزار قطعه چاپ و منتشر شد.

وی تصریح کرد: این تمبرها در بین مردم ادب و فرهنگ دوست ایران و همچنین در کشورهای فارسی زبان مانند افغانستان، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و ترکمنستان طرفداران بسیاری دارد.

یزدی‌نژاد با اشاره به اینکه 27 شهریورماه، سالروز درگذشت این شاعر پارسی‌گوی معاصر، روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است، گفت: مجموعه تمبرهای یادبود استاد شهریار همواره مورد توجه و علاقه بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی قرار دارد.

یادآور می‌شود، گنجینه تمبر، اسکناس و سکه موزه آستان قدس رضوی با بیش از 700 هزار قطعه تمبر، افزون بر 22 هزار اسکناس و حدود 59 هزار سکه از 240 کشور و مستعمره سابق جهان، به عنوان آئینه تمام‌نمای تاریخ، فرهنگ، هنر و تمدن ملل مختلف، روزانه پذیرای بسیاری از محققان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به آثار تاریخی و فرهنگی است.                                                                              

captcha