کد خبر: 3370903
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹
سیاح‌گرجی:

۱۸ نفر از اعضای کاروان قرآنی تا یک قدمی مرگ رفتند/ شرایط برای ادامه کار مطلوب نیست

گروه فعالیت‌های قرآنی: یکی از اعضای کاروان قرآنی اعزامی به سفر حج با اشاره به اینکه ماندن این کاروان با این شرایط کم‌فایده است گفت: از ۲۰ نفر از اعضای این کاروان ۱۸ نفر در متن معرکه بوده و تا یک قدمی مرگ رفته‌اند.

مسعود سیاح‌گرجی، قاری بین‌المللی کشور و عضو کاروان اعزامی قرآنیان به سرزمین وحی ‌در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های محسن حاجی حسنی کارگر و امین باوی و جامعه قرآنی به تشریح شرایط کاروان قرآنی پس از فاجعه منا پرداخت.

وی در ابتدا به وضعیت مفقودین حادثه از میان جامعه قرآنی آقایان حسن دانش، سعیدی‌زاده و فواد مشعلی اشاره کرد و گفت: یک سری از جنازه‌ها هنوز هست که دولت عربستان اجازه تخلیه از کانتینرها را نداده است.
وی با بیان اینکه دولت سعودی در این زمینه تعلل بسیار زیادی به خرج می‌دهد، افزود: با توجه به این تعلل و نیز اجازه ندادن برای حضور در بیمارستان‌ها هنوز سرنوشت قطعی مفقودی‌ها مشخص نیست.
این قاری بین‌المللی کشورمان تصریح کرد: جنازه‌هایی در بیمارستان‌ها به عنوان مصدوم حضور دارند که هنوز احراز هویت نشد‌ه‌اند و نمی‌توان بدون احراز هویت آنها اطلاع‌رسانی در مورد آنها انجام داد. در واقع هنوز هیچ چیز در مورد مفقودی‌ها قطعی نیست.
این عضو کاروان قرآنی اعزامی به سرزمین وحی با بیان اینکه به محض دریافت اطلاعات از طریق فضای مجازی اطلاع‌رسانی خواهد شد، گفت: هم اکنون در یکی از هتل‌های مکه هستیم و هنوز هیچ چیز در مورد فعالیت‌های کاروان در ایام باقی‌ مانده مشخص نیست. 
سیاح‌گرجی بیان کرد: گروه تواشیح عملاً متلاشی شده است، دو نفر مفقود شده و یک نفر هم که شهید شده است، به احتمال زیاد گروه تواشیح بر خواهد گشت، من نیز علاقه‌ای به ماندن ندارم و در واقع روحیه‌ای برای اجرای برنامه باقی نمانده است.
این قاری بین‌المللی کشورمان اظهار کرد: عملاً از 20 قاری حاضر در کاروان قرآنیان اعزامی به سرزمین وحی 18 نفر درگیر و در متن خود معرکه بوده‌اند و واقعاً اگر لطف خدا نبود تلفات کاروان قرآنی بیشتر از این می‌شد همه ما تقریباً تا چند قدمی مرگ رفته و این تجربه تلخ را کسب کردیم. 
وی با اشاره به اینکه قاعدتاً باید بعد از این به مدینه بروند، اظهار کرد: به بعثه هم گفتم که توان اجرای برنامه وجود ندارد و واقعاً همه ما غافلگیر شده‌ایم.
سیاح‌گرجی همچنین در مورد وضعیت کلی فضای مکه خاطرنشان کرد: عکس‌ها و تصاویر بسیار زیادی از این فاجعه توسط خود زائران ثبت و ضبط شده است و باید دید با انتشار این تصاویر و فیلم‌ها عمق این فاجعه تا چه میزان روشن خواهد شد.
وی در پایان بار دیگر به رفتن اعضای کاروان تا یک قدمی مرگ اشاره کرد و گفت: وضعیت کاروان قرآنی واقعاً مطلوب نیست، ما 25 درصد تلفات داشته‌ایم و با این اوصاف ماندن کاروان قرآنی هیچ فایده‌ای ندارد.

حسینی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۰۵ - ۱۵:۲۵
0
0
عمق فاجعه و حال نامساعد کاروان قرآنی قابل درک است. به هر حال این عزیزان، جمعی از دوستان خود را از دست داده اند اما چرا فکر می کنید حضور شما در ادامه مراسم حج "هیچ فایده‌ای ندارد" ؟
اگر چه خانواده های قربانیان قرار است زودتر به کشور باز گردند ولی بقیه کسانی که روحیه شان لطمه خورده است چه؟ آنها با چه چیزی باید خود را التیام دهند، غیر از نوای قرآن که از حنجره شما قاریان عزیز کشورمان به گوششان خواهد رسید.
ضمنا نگذارید سعودی ها از بازگشت زودهنگام شما به میهن شاد شوند.
علی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۰۵ - ۱۷:۱۱
0
0
ضمن عرض تسلیت باید بگم سعودی ها همین را می خواهند که ایران و ایرانی را دیگر در مکه و مدینه نبینند و تنهاپناهگاه مسلمانان را تبدیل یه یک مکان برای پول اندوزی خود کنند اگر ما این کار را بکنیم یعنی خلاف وعده خداوند را انجام داده ایم واگر هم علمای و فقها نیز همچین فتوایی بدهند که حج را تحریم کنیم یعنی به جنگ با خدا رفته اند چه ربطی به عربستان دارد وقتی خدا خود این را جزء فروعیات دینی ما قرار داده است
ارامیس
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۰۵ - ۱۹:۳۵
0
0
به نظر من برای کسانیکه در منا نبودن قابل درک نبست که اونها چی کشیدن، و الان در چه وضعیت روحی به سر میبرند، ولی معتقدم نباید میدان رو خالی کنید تا اخرین فرصت که ممکنه حضور داشته باشید.
captcha