کد خبر: 3421521
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۹
حسینعلی شریف:

طرح «دانشجو ـ معلم قرآن» نویدبخش ارتقای سواد قرآنی دانشگاهیان است

گروه فعالیت‌های قرآنی: یکی از مدرسان قرآن کشورمان با اشاره به اینکه طرح دانشجو ـ معلم قرآن، بار سنگین آموزش قرآن را به دوش خواهد کشید، گفت: این طرح می‌تواند دانشجویان وارد شده به دانشگاه را با سواد قرآنی خوبی تحویل جامعه دهد.

حسینعلی شریف، مدرس قرآن کشورمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد طرح «دانشجو معلم قرآن کریم» که به همت سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور اجرا خواهد شد، گفت: به اعتقاد من جای چنین طرحی در بین‌ دانشگاه‌ها خالی بود؛ چرا که تاکنون کمتر از سوی نهادهای دانشگاهی چنین طرحی به مرحله اجرا درآمده است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه مسئولان اجرای طرح دانشجو معلم قرآن کریم باید نهایت تلاش خود را برای اجرای سطح بالای آن به کار ببندند، افزود: اگر این کار به خوبی انجام بگیرد، می‌تواند قسمتی از بار سنگین آموزش را از دوش دستگاه‌هایی همچون آموزش و پرورش بردارد.
این مدرس قرآنی کشورمان با اشاره به جنبه نوآورانه این طرح، تصریح کرد:‌ به نظر من، طرح دانشجو ـ معلم قرآن کریم طرحی جدید است. ‌شاید برخی مدعی شوند که در گذشته چنین برنامه‌ای را به مرحله اجرا درآورده‌اند، اما کاری که در حال حاضر توسط سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور انجام می‌گیرد، بسیار سازمان‌یافته و به تبع آن اثرگذارتر خواهد بود.
شریف با اشاره به اینکه کار آموزش و پرورش در زمینه آموزش قرآن کریم در مدارس همراه با نواقصی بوده و به خوبی انجام نمی‌شود،‌ بیان کرد: با این وجود دانشگاه‌ها تبدیل به گلوگاه قرآنی شده و آموزش‌ها در این مقطع ادامه پیدا می‌کند، این طرح در نهایت می‌تواند دانشجویان وارد شده به دانشگاه را با سواد قرآنی خوبی تحویل جامعه دهد.
وی همچنین بر لزوم توجه به ابعاد مختلف آموزش قرآن کریم در طرح دانشجو ـ معلم قرآن تأکید کرد و گفت:‌ به اعتقاد من علاوه بر آموزش روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم باید تمهیداتی اندیشیده شود تا بحث تدبر در آیات الهی نیز در این طرح مورد توجه قرار گیرد.
این مدرس قرآن در ادامه با تأکید مجدد بر اینکه آموزش‌ها در مدارس و آموزش و پرورش به خوبی انجام نگرفته است، عنوان کرد: جایگاه دانشجویی، مقداری بالاتر از آموزش و پرورش است و بنابراین باید سطح آموزش‌ها نیز علاوه بر روخوانی و روان‌خوانی مقداری بالاتر برود.
شریف در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد پیش‌بینی خود از استقبال دانشجویان از طرح دانشجو معلم قرآن کریم گفت: این طرح چون نوپا است باید به صورت آزمایشی انجام شود و بعد از برطرف کردن اشکالات آن برای عموم دانشجویان در سراسر کشور اقدام شود. ما در این طرح هنوز معلم را آموزش نداده‌ایم و اگر طرح به خوبی انجام شود می‌توان از طریق این افراد دانشجویان بسیار زیادی را جذب آن کرد.
وی در پایان اظهار کرد: چون این طرح یک ایده جدید است مقداری باید تأمل کرد، تا گام‌های اولیه آن به خوبی برداشته شود و اگر محکم و خوب گام برداشته شود طرح موفقی خواهد شد، اما اگر باری به هر جهت باشد، این کار مسلماً خوب پیش نخواهد رفت و ممکن است بعد از چندی متوقف شود.

captcha