سیدمحسن موسویبلده، پیشکسوت قرآنی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد طرح «دانشجو ـ معلم» که توسط سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار میشود، گفت: این طرح یک طرح خوب است که به نوعی خودکفا کردن فعالیتهای قرآنی دانشگاهها را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: این طرح اگر به خوبی اجرا شود، موجب خواهد شد تا دانشگاهها در زمینه آموزش قرآن کریم و داشتن معلمان که این آموزشها را ارائه دهند بینیاز شوند. در واقع با تربیت معلمان قرآن که دانشجو هستند، دانشگاهها از دعوت مربیان قرآن از خارج از محدوده دانشگاه بینیاز خواهند شد.
این استاد علم قرائت قرآن کریم با تأکید بر اینکه مسئولان برگزاری طرح باید تلاش کنند تا کیفیت را مورد تأکید قرار دهند، تصریح کرد: مسئولان این طرح باید تلاش داشته باشند به جای پرداختن به آمار و جنبه کمی آن، بیشتر کیفیت را سرلوحه کار خود قرار دهند.
موسویبلده بیان کرد: در این طرح باید به محض ورود دانشجو به دانشگاه، آموزشها برای معلمی وی آغاز شود؛ چرا که فرصت حضور یک دانشجو در دانشگاه و داشتن فراغت زمانی برای پرداختن به چنین برنامههایی چهار سال است.
وی با اشاره به اینکه یک دانشجو بعد از پایان تحصیلات از محیط دانشگاه خارج خواهد شد، گفت: بنابر این در طرح دانشجو ـ معلم باید به گونهای عمل شود که پس از تربیت معلم قرآن حداقل یک یا دو سال زمان برای آموزش آموختههای خود به دانشجویان را داشته باشد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان همچنین بیان کرد: بنابراین در طرح معلم ـ دانشجو بر روی افرادی سرمایهگذاری شود که بازدهی کار آنها زیاد باشد، بنابر این باید به محض ورود یک دانشجو به دانشگاه سرمایهگذاری آغاز شود. البته طول دورههای آموزش نیز مهم است، باید دید که دورههای آموزشی به چه میزان است.
موسویبلده خاطرنشان کرد: اما آن چیزی که مهم است این است که آموزشها را باید با بهترین کیفیت در نظر بگیریم، یعنی همانطور که گفته شد به شکل شعاری با این طرح برخورد نشود و واقعاً اگر میخواهیم کیفیت کار به بهترین نحو دیده شود باید از گرایش به سمت آمار و بحث کمی دوری کنیم.
این استاد علم قرائت قرآن کریم در بخش دیگری از این گفتوگو با تأکید بر اینکه با دورههای آموزشی این طرح نباید معمولی برخورد شود، گفت: محتوای آموزشی باید به گونهای باشد که کیفیت آموزشی بسیار بالایی داشته شود و بر روی آن بسیار حساب شود. نباید مانند دورههای معمولی، بخواهیم به سرعت همه چیز را آموزش دهیم؛ چرا که این افراد باید در دانشگاهها، دانشجویان را با قرآن آشناتر کنند.
وی در ادامه یکی از آسیبهایی که میتواند این طرح را با تهدید مواجه کند، بحث زمان دورهها عنوان کرد و گفت: این آموزشها ضمن اینکه باید از لحاظ محتوایی بسیار باکیفیت باشد، باید دارای سرعت مناسب نیز باشد؛ چرا که دانشجویانی که قرار است معلم شوند زمان زیادی را برای ارائه آموختههای خود ندارند.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان با بیان اینکه اصل کار باعث خودکفایی سیستم دانشگاهی در زمینه معلم قرآنی خواهد شد، گفت: در مجموع این طرح را طرح مثبتی میدانم و باید دید که در عمل با استقبال مواجه خواهد شد یا خیر؟ به اعتقاد من در یک یا دو دوره اول کارآیی خود را نشان خواهد داد.
تیمور کاکایی