کد خبر: 3446793
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۷
در دانشگاه ادیان و مذاهب؛

کرسی‌ آزاداندیشی «تأثیر گناه بر معرفت از منظر قرآن و حدیث» برگزار شد

گروه دانشگاه: کرسی‌ آزاداندیشی با موضوع «تأثیر گناه بر معرفت از منظر قرآن و حدیث» در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نخستین نشست از سلسله نشست‌های کرسی‌های آزاداندیشی با موضوع «تأثیر گناه بر معرفت از منظر قرآن و حدیث» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی جعفرطیاری به‌عنوان ارائه دهنده و حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا الهی‌منش به‌عنوان ناقد برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد جاودان به ارائه گزارشی از فعالیت‌های پژوهشکده ادیان و مذاهب در برپایی نشست‌های علمی پرداخت.
وی هدف از برگزاری این قبیل نشست‌ها را باز کردن باب گفت‌وگو و ارائه دیدگاه و نقد نظرات و بهره بردن از دیدگاه‌های اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه در حوزه‌های مختلف عنوان کرد. وی هم‌چنین از تداوم این برنامه‌ها در ترم‌های آینده خبر داد.
سپس حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی جعفرطیاری، قائم‌مقام ریاست و عضو هیئت علمی دانشگاه به ارائه نظریه خود با عنوان «تأثیر گناه بر معرفت از منظر قرآن و حدیث» پرداخت.
وی ابتدا به سابقه طرح گناه پرداخت و آن را هم‌زاد با انسان دانست و در ادامه گفت: از اهداف بلند انبیا این بوده که انسان‌ها را از گناه بر حذر بدارند و آن‌ها را مهذب کنند و با آثار سوء گناه آشنا سازند.
جعفرطیاری هم‌چنین اظهار کرد: گناه سه اثر مهم در معرفت دارد که عبارتند از؛ مانع تشکیل معرفت، از بین بردن معرفت پیشین و واژگونی معرفت.
وی در ادامه به ذکر نمونه‌هایی به تبیین این سه اثر مهم گناه بر معرفت بر اساس آیات قرآن پرداخت و سپس به نظریات استادانی همچون آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در تشریح نظریه خود استناد کرد.
در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا الهی‌منش به نقد نظریات حجت‌الاسلام والمسلمین جعفرطیاری پرداخت و گفت: نگاهی که عرفان به معارف دینی دارد به انسان اجازه می‌دهد آیات و روایات را با دید جامع‌تری نگاه کند.
پاسخ‌گویی به سؤالات استادان و دانشجویان حاضر، پایان‌بخش نخستین نشست از سلسله نشست‌های کرسی‌های آزاداندیشی بود.
یادآور می‌شود، این سلسله نشست‌ها در پنج جلسه و با حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت هفتگی برپا می‌شود.

captcha