کد خبر: 3462263
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۲

تحدی تمدن اسلامی با تمدن‌های شرقی و غربی از لحاظ تئوریک/ معرفی ارکان تمدن اسلامی ضرورت دارد

گروه اندیشه: مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه تمدن اسلامی با تمدن‌های شرقی و غربی از لحاظ تئوریک تحدی می‌کند، گفت: علما و اندیشمندان باید ارکان تمدن اسلامی را به جهان معرفی و ملت‌ها را از آثار زیان‌بار تمدن غربی آگاه کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی‌تبار، مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در همایش «تمدن نوین اسلامی» که صبح امروز، اول دی‌ماه در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: تحقق تمدن اسلامی و قرآنی از شاخصه‌های عدالت در گستره زندگی انسان و جهان بشریت به‌شمار می‌رود که در نهایت با ظهور و فرج حضرت بقیةالله(عج) محقق خواهد شد.
 
وی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی به معنای نظامی جامع و کامل است زیرا اسلام برای اداره ایده‌آل زندگی بشر درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: در قرآن کریم، سنت و سیره پیامبر و اهل بیت(ع) نیز به این موضوع اشاره شده است؛ رسالت ما این است که ارکان تمدن اسلامی را به جهان معرفی و دنیا را با آثار زیان‌بار تمدن غربی آشنا کنیم، جهانی که در مواجهه با چالش‌های بسیار و درگیری تمدن‌ها قرار دارد.
 
شریعتی‌تبار همچنین، اضافه کرد: هنگامی که گفته می‌شود قرآن معجزه خاص اسلام و دارای ابعاد متعددی است به جهت فصاحت و بلاغت قرآن است اما علاوه بر این بُعد هنری، جامعیت و نظامات قانونی، معرفتی و اخلاقی نیز مطرح می‌شود و یکی  از ابعاد اعجازی قرآن که باید به‌صورت ویژه بدان توجه شود، بُعد تمدن‌سازی قرآن است که به‌عنوان بزرگترین معجزه اسلام نیز مطرح می‌شود.
 
وی با اشاره به آیه 9 سوره مبارکه اسراء مبنی بر اینکه «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ، قطعاً این قرآن به [آئینى] که خود پایدارتر است راه مى‏‌نماید»، افزود: این آیه ما را به‌سوی یک تمدن استوار و قوی رهنمون می‌کند؛ لازمه آن نیز برخورداری از یک نظام سیاسی و حکومتی سالم، مردم‌سالارانه و شایسته‌سالارانه است که استقرار عدالت و امنیت از شاخصه‌های مهم آن به‌شمار می‌رود.
 
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه اظهار کرد: شاید در آیه 35 سوره مبارکه نور که تفسیر بر ظهور و فرج امام زمان(عج) شده، منظور دست‌یابی به تمدنی است که غایت آن توحید و نفی شرک است زیرا شرک تنها مربوط به بت‌پرستی پیش از اسلام نمی‌شود بلکه حاکمیت مستکبرین عالم و استثمارگری انسان‌ها خود از مصدایق شرک محسوب می‌شود.
 
وی همچنین، یادآور شد: جامعه در سایه این تمدن قوی باید به یک جامعه سالم که در پرتو بندگی خدا، آزادی و امنیت در آن موج می‌زند، تبدیل شود چراکه تمدن اسلامی ما به لحاظ تئوریک کاملاً با تمدن‌های شرقی و غربی تحدی می‌کند.
 
شریعتی‌تبار با تأکید بر اینکه اینکه در حال حاضر سرمایه و ثروت، شاخصه اصلی تمدن غربی است، اظهار کرد: یعنی عده‌ای برای رسیدن به تمایلات دنیوی خود بشریت را به بازی می‌گیرند بنابراین بر ماست تا تمدن نوین اسلامی خود را شناخته و به گذشته مشعشع خود بازگردیم.
captcha