کد خبر: 3468906
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷

توجه واقفان به حوزه سلامت ضروری است

گروه اجتماعی: فرماندار کاشمر با تاکید براینکه اهمیت وقف با توجه به آموزه‌های دین مبین اسلام بر هیچ کس پوشیده نیست و می‌تواند بر موضوعات مختلف جامعه اثرگذار باشد، افزود: با توجه به اینکه وقف در دین مبین اسلام از جایگاه خاصی برخوردار است، می‌طلبد خیران و واقفان در حوزه سلامت توجه جدی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، مهدی فروزان، فرماندار کاشمر، صبح امروز، 30 دی‌ماه در همایش تجلیل از خیران و رابطان حوزه سلامت که در محل تالار فرهنگیان برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه سلامت، وقف جایگاه ویژه‌ای می‌تواند داشته باشد، بر ترویج هنر وقف در حوزه سلامت و گام برداشتن در این راه تأکید کرد و گفت: اگر می‌خواهیم در کاشمر شاهد رونق اقتصادی باشیم، باید به فکر سلامت جامعه بود و به آن‌ها توجه داشت.

وی با تأکید بر اینکه اهمیت وقف با توجه به آموزه‌های دین مبین اسلام بر هیچ‌کس پوشیده نیست و وقف می‌تواند بر موضوعات مختلف جامعه اثرگذار باشد، از وقف به عنوان راهی برای مبارزه با حرص، تكاثر و وسیله‌ای برای محبوبیت و استمرار حیات طیبه نام برد و افزود: با توجه به اینکه وقف در دین مبین اسلام از جایگاه خاصی برخوردار است، می‌طلبد خیّران و واقفان در حوزه سلامت توجه جدی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در روایات متعدد داریم که پیامبر(ص) زمینی را وقف مخارج افراد در راه‏ مانده کرد، اظهار کرد: امیرالمؤمنین(ع) نیز در محلی 100 چشمه حفر کرد و آن‌ها را وقف حاجیان خانه خدا کرد و نیز مزرعه‏‌ای داشت که برای نیازمندان و در راه‌‏ماندگان اختصاص داد، همچنین امام صادق(ع) نیز اموالی را برای برپایی مجالس عزاداری بعد از رحلت خودشان وقف کردند، ائمه دیگر نیز به وقف زمین‏‌ها یا باغ‏‌هایی برای فقرا و نیازمندان پرداخته بودند.

فروزان با بیان اینکه اهمیت اثرگذاری وقف در جامعه را می‌توان در حوزه سلامت مشاهده کرد، ادامه داد: برای تحقق این هدف ساختارهایی مانند شورای راهبردی وقف و سلامت، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌های سلامت کشور و مجمع خیران سلامت کشور برای پیگیری موضوعات مربوط به حوزه سلامت ایجاد شده است.

وی با اعلام اینکه کاشمر در تمامی زمینه‌ها الگو است، افزود: هر چند در کل استان خراسان در حوزه خدمات شهری خیّری نداریم اما در کاشمر خیران برای رفاه بیشتر مردم و استفاده مطلوب‌تر از فضای شهری به شهرداری کمک می‌کنند.

فرماندار کاشمر ادامه داد: همچنین تا سال گذشته در هیچ کجای ایران خیرین کتابخانه‌ساز نداشتیم اما برای اولین بار انجمن خیرین کتابخانه‌ساز در کاشمر تشکیل شد و تا به امروز هفت کتابخانه عمومی توسط خیران در این شهرستان ساخته و یا تجهیز شده است.

وی در ادامه به وضعیت مجمع خیران سلامت در کاشمر اشاره کرد و گفت: مجمع خیران سلامت کاشمر، امروز 22 نفر عضو دارد که به خاطر اقدامات خیران، امروز کاشمر در سطح کشور می‌درخشد.

فروزان با بیان اینکه دولت وقتی می‌بینید خیران این گونه به حوزه‌های مختلف کمک می‌کنند، لذا معادل آن را مساعدت می‌کند، بر تلاش بیشتر برای ترویج وقف در حوزه سلامت و جذب بیشتر خیران تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر رابطان سلامت حدود 32 هزار خانوار با جمعیت 125 هزار نفر را تحت پوشش خود دارند، این فرهنگ‌سازی باید توسط رابطان سلامت انجام شود.

فرماندار کاشمر در ادامه با بیان اینکه کاشمر به عنوان قطب گردشگر سلامت در جنوب خراسان معرفی شده است، تصریح کرد: بحمدالله هیچ‌گونه دغدغه‌ای در حوزه تخصص و فوق تخصص در شهرستان نداریم.

وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر پویان، جراح و متخصصی مغز و اعصاب که بر اثر تصادف در محور شادمهر به کاشمر جان خود را از دست داد، گفت: اقدامات لازم برای جذب دو جراح مغز و اعصاب انجام شده است که به زودی در شهرستان حضور خواهند یافت.

فرماندار کاشمر در پایان با بیان اینکه در سه شهرستان کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن 80 خانوار داریم که فرزندان ناتوان جسمی و ذهنی دارند، افزود: این افراد هر چند اگر تحت درمان کار درمانی و گفتاردرمانی قرار گیرند، توانایی خود را باز می‌یابند و می‌توانند به جامعه برگردند اما درمان این افراد هزینه‌های هنگفتی دارد که نیازمند کمک خیران هستیم.
captcha