به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دانشگاه قرآن و حدیث یکی از مراکز رسمی و غیر دولتی آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران است؛ این دانشگاه در گذشته نه چندان دور با عنوان دانشکده علوم حدیث شناخته میشده که البته از مهرماه سال 1391 با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان نخستین دانشگاه غیر دولتی، غیر انتفاعی به مرکزیت قم ارتقا یافت و هماکنون بهعنوان یکی از بخشهای مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث به فعالیت خود ادامه میدهد.
این دانشگاه به شیوههای متنوع حضوری و الکترونیکی اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری میکند و بعد از سال 91 بهعنوان دانشگاه قرآن و حدیث ارتقا یافت.
اما در این میان فارغالتحصیلان دانشکده علوم حدیث طی این سالها در گرایشهای متعدد با مشکل اخذ دانشنامه بعضا پس از چهار سال فارغالتحصیلی روبهرو شدهاند و جواب مناسبی از سوی مسئولان مربوطه دریافت نکردهاند.
تغییر عنوان دانشکده به دانشگاه؛ دلیلی برای تأخیر!برخی از دانشجویان که پس از فراغت از تحصیل و دریافت گواهینامه موقت، پیگیر دریافت دانشنامه شدهاند با پاسخهایی چون تأخیر به دلیل تغییر عنوان دانشکده به دانشگاه روبهرو شدهاند؛ لذا این امر موجب شده که تاکنون بعد از گذشت چهار سال هنوز مدرک خود را دریافت نکنند.
دانشجوی فارغالتحصیلی با ابراز گلایه از بهانههای مسئولان به دلیل نقص مدرک و عکس در پرونده و عدم صدور دانشنامه تاکنون، میگوید: پس از پیگیری، این نتیجه اخذ شده که پروندهام نقص مدرکی نداشته و بهانه عکس و مدارک واهی بوده و پروندهام تکمیل است.
دانشجویان فارغالتحصیل متعددی نیز با جریانهای مشابهی برخورد کردهاند.
بنا بر این گزارش، در تماس با جلیل پروین، معاون آموزشی دانشگاه قرآن و حدیث پردیس تهران، وی در این رابطه اظهار کرد: همیشه هدفمان کوتاه کردن فرآیندها بوده، در این مورد من بهعنوان معاون آموزشی پردیس توفیق چندانی نداشتهام چون این قضیه به قم گره خورده است. ما پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث هستیم و برای دانشنامهها باید از معاونت آموزشی کل دانشگاه که در قم است اقدام شود، احتمالاً کمی این فرآیند باعث طولانی شدن شده و از آنچه به وزارتخانه مربوط میشود اطلاعی ندارم.
صدور دانشنامهها فراتر از اختیارات معاونت آموزشی پردیس تهران استوی افزود: این قضیه دانشنامهها فراتر از اختیارات معاونت آموزشی پردیس است، با این حال ما در صدور گواهی موقت تلاشهایی کردیم که فرآیند آن کوتاهتر شود هر چند که آن هم از قم صادر میشود. دانشنامهها هم بهطور ویژه اتفاقاً مطرح بودهاند، در تلاش هستیم پیگیری کنیم تا از طریق حجتالاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی، رئیس پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث، به راهکارهای سریعتر و کوتاهتری دست پیدا کنیم.
وی در جواب این پرسش که مشکل با وزارتخانه چیست؟ گفت: در این زمینه معاون آموزشی کل دانشگاه اطلاع دارند، چون من مسئولیت پیگیری آن را ندارم، ما رأساً و مستقلاً نمیتوانیم برای دانشنامه اقدام کنیم و از معاونت آموزشی کل دانشگاه باید اقدام شود، با این حال قبلاً آن را پیگیری کردهام و الان جزئیات آن یادم نیست.
پروین اظهار کرد: ما اتفاقاً از هر حرکتی که باعث شود کارها کوتاه شود استقبال میکنیم، ولی بعضی کارها از دست یک نفر خارج است، دانشنامهها هم از اینطور کارها بود، باید دید که آیا از طریق پیگیری با مقامات بالاتر میشود راه کوتاهتری پیدا کرد یا نه؟
بنا بر این گزارش، در گام بعدی به سراغ هادی حجت، معاون آموزشی دانشگاه قرآن و حدیث رفتیم، اما در تماسهای مکرر با دفتر ایشان، مسئول دفتر وی اطلاع داد که در این رابطه حاضر به مصاحبه نیستند و اساساً موضوع را موضوعی نمیدانند که نیاز به صحبت درباره آن باشد.
در پی جستوجوی پاسخ چرایی سردرگمی فارغالتحصیلان و عدم صدور دانشنامهها، این موضوع را با حجتالاسلام والمسلمین مهدی غلامعلی، رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث در میان گذاشتیم، وی در پاسخ
ایکنا گفت: این مشکلات موردی است، اگر چنین چیزی باشد باید ببینیم که چه بوده است.
وی افزود: ما اولین دانشگاه غیر انتفاعی در زمینه قرآن و حدیث هستیم، دانشگاه دیگری هم نداریم. قبلاً دانشکده علوم حدیث بوده که الان دانشگاه قرآن و حدیث به مرکزیت قم شده است، طبیعتاً بعد از اینکه دانشکده علوم حدیث سابق ما به دانشگاه قرآن و حدیث تبدیل شد، ساختمان مجهز و مستقلی را در قم برای این کار تهیه کردند و تمام مدارکی هم که در دانشکده بوده به آنجا منتقل شده، صدور دانشنامه و گواهینامه موقت هم از همان جا انجام میشود.
غلامعلی بیان کرد: معمولاً برای دانشنامه، مراجعه ما اندک است، نه ما بلکه همه دانشگاهها. بعضیها که سی سال پیش و حتی قبل از انقلاب در دانشکده و دانشگاهی درس خواندهاند همه جا همان مدرک گواهی موقت را چون اعتبار قانونی دارد نشان میدهند و استفاده میکنند و بهدنبال دانشنامه نرفتهاند؛ ولی اگر کسانی علاقهمند باشند میتوانند دانشنامههایشان را تحویل بگیرند مشکلی هم ندارد، منتهی فرآیند کاری دارد و شاید مقداری مثلاً یکی دو هفته، یا یکی دو ماه، زمانبر باشد.
وی گفت: فارغالتحصیلان باید به سایت دانشگاه بروند و درخواست صدور دانشنامه را پر کنند، با وزارت علوم به مشکلی برنخوردهایم، دانشنامه ارشد یک مقدار سخت است برای اینکه ما مراجعه اینچنینی نداریم و چنین کاری خیلی کم پیش میآید. فارغ التحصیلان هم تا به حال برای ثبت نام مقاطع بالاتر مشکل نداشتهاند.
غلامعلی بیان کرد: اگر موردی فرد خاصی بخواهد و واقعاً نیاز داشته باشد برایش حل میکنیم، این فرآیند را که به همه گواهی موقتها، دانشنامهها بدهیم نداریم، نه ما بلکه هیچ دانشگاهی ندارد؛ چون از جهت قانونی گواهی با دانشنامه هیچ فرقی ندارد و همه، همان را لحاظ میکنند.
این گزارش حاکی است، برخی از منابع آگاه، خبر از مشکلات پیش آمده در وزارت علوم برای صدور دانشنامهها میدهند، و اینکه مدارک تعدادی دانشجو بین هزار و هزار و پانصد نفر در مرحله صدور در صف انتظار مانده است. حال پرسش اینجاست که چرا با گذشت این همه سال از تحصیل دانشجویان هنوز دانشنامه آنها صادر نشده؟ و دیگر اینکه چرا دانشجویان باید قربانی مشکلات دانشگاه و وزارت علوم شوند و چرا نمیتوانند با وجود تماس در ساعات مشخص شده با مسئولان مربوطه جواب قانعکنندهای دریافت کنند.
من ارشد را در همین دانشکاه خواندم و دانشنامه ام را هم گرفته ام. این بازی های شما خبرنگاران است که حتما با اینجا چپ افتاده اید. ایکنا هم که از این کارا بلد نبود الحمدلله مثل بقیه خبرگزاری ها شد
اگر هم دانشنامه بدهند با کلی اتلاف وقت و هزینه میدهند.
منم دانشجوی ارشد انجا بودم. به چشم خود دیدم دانشجویان برای گرفتن واقعا انجا اذیت می شوند.
سه سال از دانشگاه شدن انجا میگذرد و اینها همه دلایل توجیهی انهاست....به هیچ وجه معقول نیست.
واقعا این طور رفتار ها صحیح نیست، چرا یک دانشگاه را با این سابقه درخشان و با این استاد های بزرگ زیر سوال می برید؟ بنده نیز ارشد خود را در همین دانشگاه گذرانده ام و در حال حاضر دانشجویی دکتری هستم، دانشنامه ام را هم گرفته ام در کمتر از چند ماه، حالا شما بر چه اساسی این مباحث را مطرح کرده اید خدا می داند