به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری هفته سلامت این سازمان با اشاره با کارهای در حال اجرای وزارت بهداشت در حوزه امنیت غذایی اظهار کرد: امسال سال پایانی اجرای برنامههای وزارت بهداشت است.
وی افزود: وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو نیز متعاقباً در سال 95 سعی بر اجرای کامل برنامههای خود خواهد داشت از جمله طرح چراغ راهنمای تغذیه که قرار بود تا پایان سال 94 کامل شود ولی صد درصد عملیاتی نشد. سعی میکنیم این طرح را تا حد زیادی اجرایی کنیم بنابراین در هفته آینده شرکتهای برتر در این حوزه را معرفی خواهیم کرد.
دیناروند به اجرای سیاستهای سلامت محور در زمینه بیماریهای غیرواگیر از جمله کاهش نمک، شکر و چربی تأکید کرد و گفت: این طرح نیز با اجرای ایمنی و سلامت به تولیدکنندگان برتر اجرا و ادامه پیدا میکند.
راه اندازی پرتال سازمان غذا و دارووی همچنین به اجرا و عملیاتی شدن پرتال سازمان غذا و دارو اشاره کرد و افزود: با عملیاتی شدن این پرتال مبارزه با قاچاق و اصالت کالا در شفاف سازی برای نظارتهای مردمی و نهادهای نظارتی تسهیل میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به شعار اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل اظهار کرد: یک روز را به شعار امسال اختصاص دادیم تا در مرکز رشد فناوریهای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور وزیر بهداشت از شرکتهای دانش بنیان دارویی که در این دو سال و نیم در این عرصه گام برداشتند تقدیر کنیم.
دیناروند همچنین در ادامه این نشست و در پاسخ به پرسشی درباره هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره جمع آوری برخی اقلام دارویی تصریح کرد: هشدارهای ملی و جهانی همیشه ناشی از عوارض دارویی قاچاق و تقلبات این اقلام است که متعاقباً کشف و معرفی میشود ولی هشدار سازمان بهداشت جهانی مرتبط به ایران نمیشود زیرا ما از آن منابع هشدار دهنده سازمان بهداشت جهانی خریدی نداشتیم کما اینکه در طول 15 سال گذشته براساس این هشدارها برخی اقلام دارویی را از بازار جمعآوری کردیم همان طور که در سال 40 تا 70 فراخوان برای جمعآوری اقلام دارویی از بازار داریم.
روغن جامد به هیچ عنوان نباید مصرف شودوی درباره نگرانیها در خصوص روغنهای جامد عنوان کرد: نگرانی که درباره روغن جامد وجود دارد مربوط به اسید چرب ترانس آن است و مصرف این روغن هنوز هم در ایران بالاست و تنها نقطه مثبت آن پایداری حرارتی آن است ولی آنقدر این اسید چرب ترانس روغن جامد نقطه ضعف بزرگی است که میطلبد مردم آن را مصرف نکنند و در سطح مصرف خانوار حذف شود.
رئیس سازمان غذا و دارو با مصرف غذاهای سرخ کردنی به مصرف روغنهای مفید از جمله روغن زیتون اشاره کرد و افزود: اینکه مردم روغن مصرف نکنند یک توصیه عام است مبنی بر کاهش مصرف روغن ولی با این وجود 30 درصد از انرژی بدن باید از چربیها تأمین شود و نمیتوان این مقوله را صفر کند و رساندن آن به صفر دلیل علمی ندارد زیرا برخی روغنها مفید هستند مانند روغن زیتون که باید بیشتر از آن استفاده شود.
دیناروند همچنین با رد شبهه درباره تولیدات اظهار کرد: 90 درصد روغن مصرفی ایران وارداتی است و قاعدتاً در کشور نیز این توجیه صورت میگیرد که ماده اولیه روغن وارد کشور شود زیرا ما دانش استخراج آن را داریم.
وی در پاسخ به
ایکنا مبنی بر دخالت سازمانهای دیگر در وظایف سازمان غذا ودارو در نظارت بر امنیت غذایی به ویژه حوزه حلال و مصوبه اخیر مجلس در رابطه با تفویض اختیارات سازمان غذا ودارو به سازمان استاندارد اظهار کرد: براساس قانون نظارت برمحصولات غذایی بر عهده وزارت بهداشت است؛ هرچند این طرح در حد پیشنهاد در مجلس است و هنوز تصویب و نهایی نشده است. کما اینکه سازمان غذا و دارو همانند دیگر نهادها در چند بند به شدت به این طرح انتقاد دارند.
وی با توضیح ایرادهای این طرح پیشنهادی در مجلس گفت: اولاً این طرح برخلاف سیاستهای کلان رهبر معظم انقلاب است و متأسفانه موازی کاریها را افزایش میدهد و باعث هدررفت منابع و تحت شعاع قرار دادن وظایف حاکمیتی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت علیالخصوص نظارت بر محصولات غذایی است.
رئیس سازمان غذا و داروبا یادآوری موازی کاریهای برخی سازمانها در عرصه اظهار نظرهای غیرکارشناسی در زمینه سلامت کالاهای غذایی به مصداقی همچون خمیر مرغ اشاره کرد و افزود: مسئول نظارت بر محصولات غذایی ایران طبق قانون برعهده وزارت بهداشت و همه نهادها باید از آن تبعیت کنند.
وی در توضیح بیشتر با نگرانی از افزایش موازیکاریها در این عرصه که به هیچ عنوان به نفع کشور نخواهد بود، افزود: این واقعاً صحیح نیست که سازمان غذا و دارو مثلاً عنوان کند یک برند آب معدنی مشکل بهداشتی دارد ولی سازمان دیگر در جهتی خلاف آن برند را سالم معرفی کند.
وی با انتقاد مجدد از تصویب طرح پیشنهادی در مجلس برای واگذاری بخشی از وظایف سازمان غذا و دارو به سازمان استاندارد خاطرنشان کرد: تصویب این طرح موازی کاری نهادهای نظارتی را افزایش میدهد و دقیقا مصداق مثل معروف «آشپز دوتا شد غذا یا شور میشود یا بینمک» است.
نظارتی بر نان سنتی نیستوی درباره وضعیت نظارت بر نانهای سنتی در کشور نیز عنوان کرد: نظارت مفید بر روی نان های سنتی با سازمان غذا و دارو است و واقعا ضعف نظارتی بوده است و سعی برآن است که مردم به سمت مصرف نانهای صنعتی پیش بروند و میتوان هزاران تولیدکننده نان سنتی با نظارتهای پایین را جایگزین تولیدکنندگان نانهای صنعتی با نظارتهای بالا کرد ولو اینکه این نانها گرانتر باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به اینکه نظارت بر نانهای سنتی با مسئولان بهداشت محیط است گفت: سازمان غذا و دارو نیز در حوزه نظارت بر سیلوها به ناظران این حوزه کمک میکند کما اینکه 70 درصد فعالیت آزمایشگاههای ما مربوط به همین نانوانها قنادیها، بقالیها و ... است و در این زمینه 250 آزمایشگاه نیز با ما در بخش خصوصی همکاری میکند.
دیناروند با اشاره به اینکه با توضیح چرایی موج رسانهای درباره برخی مواد از جمله پالم عنوان کرد: این جریان سازی نتیجه اقدامات وزارت بهداشت است که مصادیق آن را در آب معدنی داریم و بعد این رسانهها هستند که آن را بازتاب میدهند ولو اینکه برخی مواقع این بازتاب بیش از حد میشود و باید به اندازه به آن پرداخته شود.
وی در خاتمه درباره انتقادی نسبت به عدم نظارت و نداشتن متولی بر روی فعالیتهای مسئولان فنی در واحدهای تولیدی خاطرنشان کرد: در این مدل در دنیا دو نگاه وجود دارد یا اینکه کارفرما مسئولیت تولیدات خود را بپذیرد و یا دولت مسئولیت نظارت را انجام دهد. متعاقبا نگاه اول در دنیا پذیرفته شده است زیرا دولت نمیتواند در تمام واحدهای تولیدی حقوق مسئولان فنی را بپردازد و این کارفرما است که باید نگران و پاسخگوی تولیدات خود باشد از طرف دیگر باید قوانین برخورد با متخلفین نیز بازدارنده باشد و با توجه به قوانین جاری مسلماً این برخوردها بازدارنده نیست.