کد خبر: 3489815
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹
ضرابی‌زاده:

وظیفه هنر اسلامی تربیت و تعالی انسان‌هاست

گروه هنر: نویسنده کتاب «دختر شینا» عنوان کرد: وظیفه هنرمندان مکتب انقلاب اسلامی پاسداری از ارزش‌های اسلامی است چرا که هنر اسلامی وظیفه دارد به تربیت و تعالی انسان‌ها بپردازد نه این که انسان را به رذالت و نگون بختی دچار کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان همدان، بهناز ضرابی‌زاده، نویسنده کتاب «دختر شینا» در گفت‌و‌گویی اظهار کرد: هنر متعهد انقلابی و اسلامی انسان‌ساز و کمال‌گراست.
وی افزود: هنر متعهد به هنری گفته می‌شود که روح تعهد به اندیشه‌ای در آن نهفته است؛ به همین جهت بهتر است بگوییم هنر متعهد انقلاب اسلامی به هنری گفته می‌شود که به ارزش‌ها، آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی متعهد و وفادار باشد و روح توحیدی و تعالی و حقیقت در آن جلوه‌گر باشد.
ضرابی‌زاده عنوان کرد: قبل و بعد از انقلاب هنرمندانی تربیت شدند که دارای اندیشه توحیدی بوده و روح آزادگی در آثار آنها جلوه‌گری می‌کند و رسیدن به حقیقت و کمال انسانی را از اهداف والای خود قرار داده‌اند و برای رسیدن به این هدف زبان هنر را انتخاب کرده‌اند.

هنرمند متعهد از زیبایی برای انتقال معانی توحیدی بهره می‌گیرد
نویسنده کتاب «آن روز سه‌شنبه بود» گفت: هنرمند متعهد از ظرفیت زیبایی و جذابیت هنر برای انتقال مفاهیم موردنظر خود که همان اندیشه‌ها و ایدئولوژی توحیدی است بهره می‌برد که می‌توان گفت این‌ها هنرمندانی هستند که درقول و عمل یکسانند و حتی حاضرند جان خود را در این راه فدا کنند و نمونه بارز این هنرمندان، سید شهیدان اهل قلم شهید مرتضی آوینی است.‌
وی با اشاره به تربیت شدگان مکتب انقلاب اسلامی به عنوان هنرمندانی که به حرف و عقیده خود ایمان دارند و حاضرند تا پای جان از اعتقاد خود دفاع کنند گفت: وظیفه این افراد پاسداری از ارزش‌های انقلابی و اسلامی و تلاش در جهت انسان‌سازی است چرا که هنر اسلامی وظیفه دارد به تربیت و تعالی انسان‌ها بپردازد نه این که انسان را به رذالت و نگون بختی دچار کند.

تفاوت هنر دینی و متعالی از هنر مادی و غیر ارزشی
وی ابراز کرد: اتلاق هنرمند انقلابی و هنر متعهد انقلابی به این دلیل که جدا کننده هنر دینی و متعالی از هنر مادی و غیر ارزشی است به جا‌ست، این تقسیم‌بندی مرز بین هنر و هنرمند معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی و حقیقت‌مدار را با هنرمندانی که ادای روشنفکری در می‌آورند و جز به سقوط و تباهی ارزش‌های انسانی فکر نمی‌کنند مشخص می‌کند.
ضرابی‌زاده گفت: تفاوت هنرمندانی که هنر را برای کسب لذت شهرت و درآمد انتخاب کرده‌اند با هنرمندانی که به حقیقت و وحدانیت خدا و عالم معنا و تعالی انسان فکر می‌کنند از زمین تا آسمان است و این مرزبندی مانند تفاوت خیر و شر، نیک و بد، و عدل و ظلم است.
نویسنده کتاب دختر شینا اذعان کرد:  کسانی که به هنر و ادبیات علاقه‌مند هستند لازم است در حوزه‌های مختلف دین، تاریخ،  فلسفه، حتی روانشناسی و البته ادبیات کتاب‌های مهم، شاخص و تأثیرگذار را مطالعه کنند، اما مطالعه ادبیات پیشین و پسین ارجحیت دارد.
captcha