کد خبر: 3495123
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴

نیازمند افزایش دارالقرآن‌ها در خراسان رضوی هستیم

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: باید در هر یك از 47 منطقه آموزش و پرورش استان، حداقل دو دارالقرآن مجزا برای دانش‌آموزان دختر و پسر وجود داشته باشد كه بر همین اساس، ظرفیت تاسیس ۳۲ دارالقرآن دیگر در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد.

علی مهدوی‌خواه، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، در رابطه با دارالقرآن‌ها  ویژه پرداخت و شروع کار اولیه و ایده آن را در سال 1373 بیان کرد و افزود: دارالقرآن‌ها همچنان از شیوه‌نامه‌هایی استفاده می‌کنند که در زمان حاجی وزیر وقت تنظیم شده است.
وی اعلام کرد: با اینکه مراکز دارالقرآن از سال 90 تا 94 غیر فعال شد و مراکز به طور پراکنده فعالیت‌های خود را بدون حق مدیریت انجام می‌دادند، تعداد کمی از دارالقرآن‌ها از 62 باب در مشهد، سبزوار، کاشمر و نیشابور فعالیت‌های خود را ادامه دادند.
رئیس اداره قرآن، عترت، نماز با بیان اینكه خراسان رضوی دارای بیشترین تعداد دارالقرآن در سطح کشور است افزود: در حال حاضر ۶۲ دارالقرآن در سطح استان خراسان رضوی فعالیت خود را مجددا آغاز كرده‌ است و از لحاظ کمی، این استان دارای بیشترین تعداد دارالقرآن در سطح کشور است.
نیازمند افزایش دارالقرآن‌ها در استان خراسان رضوی
وی با بیان اینکه بیش از ۱۳ هزار دانش‌آموز در حال فراگرفتن آموزش‌های قرآنی در دارالقرآن‌های استان خراسان رضوی هستند، اظهار كرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده باید در هر یك از 47 منطقه آموزش و پرورش استان، حداقل دو دارالقرآن مجزا برای دانش‌آموزان دختر و پسر وجود داشته باشد كه بر همین اساس، ظرفیت تاسیس ۳۲ دارالقرآن دیگر در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد.
مهدوی‌‌خواه ضمن درخواست افزایش سرمایه‌گذاری در این مراکز بیان کرد: به علت نبودن تابلوهای مناسب برای دارالقرآن‌ها دانش‌آموزانی هستند که اطلاع چندانی از این مراکز ندارند و تاکنون فقط 13 هزار دانش‌آموز از یک میلیون و 20 هزار ثبت‌نام کرده‌اند.
رئیس اداره قرآن در ادامه تاکید کرد: با اینکه در این مراکز آموزش به طور رسمی صورت می‌گیرد و دارای مدیران خوب و مربیان عالی است اما زمانی می‌شود رسالت خود را خوب انجام داد که تمامی دانش‌آموزان را از داشتن چنین دارالقرآن‌هایی با خبر سازیم.
كاركرد اصلی دارالقرآن‌ها؛ تقویت و توانمندسازی استعدادهای قرآنی
مهدوی‌خواه، تقویت و توانمندسازی استعدادهای قرآنی دانش‌آموزان را كاركرد اصلی دارالقرآن‌ها عنوان و بیان كرد: آموزش‌های تخصصی در حوزه‌های گوناگون قرآنی از جمله روخوانی، روان‌خوانی، تجوید، حفظ، قرائت و تفسیر كلام الهی در دارالقرآن‌ها ارائه می‌شود.
آموزش خوشنویسی، آواها و هنرهای قرآنی برای تنوع بخشی به آموزش‌های دارالقرآن‌ها
رئیس اداره قرآن و عترت آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: آموزش نهج البلاغه، احکام، صحیفه سجادیه، خطاطی، آواها و هنرهای قرآنی از دیگر آموزش‌هایی است كه برای تنوع‌بخشی به آموزش‌ها در مراكز دارالقرآن انجام می‌شود.
وی با بیان اینكه این آموزش‌ها توسط ۴۲۳ نفر از مربیان قرآنی استخدام شده در سال 1390 در حال انجام است، تصریح كرد: برای افزایش كیفیت آموزش‌ها، اقلام قرآنی از جمله قرآن با ترجمه آیات منتخب ویژه دانش‌آموزان، رحل و نرم‌افزارهای قرآنی در بین درالقرآن‌ها توزیع شده است.
مهدوی خواه افزود: به منظور تشویق دانش‌آموزان در راستای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی، سال گذشته از ۶۰ هزار دانش‌آموز برگزیده مرحله آموزشگاهی سی و چهارمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز در خراسان رضوی تجلیل شد.
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش خراسان رضوی، تاسیس و راه‌اندازی مجمع خیران قرآن و عترت با رویكرد نرم‌افزاری را یکی از برنامه‌های این اداره ‌كل بیان و ابراز كرد: تلاش می‌كنیم با سازمان‌دهی كمك‌های خیران در قالب چنین مجمعی، درآمد مستمر و ثابتی برای فعالیت‌های دارالقرآن‌ها ایجاد كنیم.
مهدوی‌خواه تصریح كرد: كارشناسان، فعالان و علاقه‌مندان قرآنی می‌توانند نظرات و پیشنهادات خود را به پایگاه اینترنتی qen.razaviedu.ir پست الكترونیكی qen.razavi@gmail.com ارسال كنند.
captcha