کد خبر: 3496010
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۷
آیت‌الله کلانتری در پاسخ به ایکنا:

نیاز به تربیت یک میلیون روحانی در کشور داریم

گروه اندیشه: رئیس جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس با بیان اینکه جامعه ما همان‌طور که به پزشک نیاز دارد، به کارشناسان دینی هم نیاز دارد، گفت: برای اینکه بتوانیم مبانی دینی خود را در کشور و کشورهای منطقه تبلیغ و ترویج کنیم، نیاز به تربیت حداقل یک میلیون روحانی داریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، آیت‌الله علی‌اکبر کلانتری، منتخب مردم فارس در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و رئیس جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس امروز، 19 اردیبهشت‌ماه در دیدار با جمعی از اعضای بسیج رسانه این استان در پاسخ به خبرنگار ایکنا مبنی بر اهمیت ورود حوزه‌های علمیه جهت پاسخ‌گویی به شبهات دینی در رسانه‌های جمعی عنوان کرد: حوزه‌های علمیه به‌عنوان یک نهاد مادر در جامعه ما محسوب می‌شوند و تجربه نشان داده است که هر گاه در منطقه و یا شهری از یک حوزه علمیه قوی و کارآمد برخوردار باشند، آن شهر و منطقه قطعاً به لحاظ فرهنگی نیز رشد بالنده‌ای داشته است و شهری که علمای متدین و بصیر داشته باشد، به لحاظ فرهنگی نیز آباد و پر از ارزش‌های الهی خواهد بود.

150 هزار طلبه در کشور در حال فعالیت هستند
آیت‌الله کلانتری با تصریح اینکه هم‌اکنون 150 هزار طلبه در نقاط مختلف کشورمان مشغول به تحصیل هستند، گفت: این آمار برای اینکه بخواهیم مبانی دینی را در کشور خود و یا حتی کشورهای همجوار تبلیغ و ترویج دهیم، بسیار کم است و ما برای این مسئله حداقل به یک میلیون روحانی نیاز داریم به شرطی که بپذیریم همان‌طور که جامعه ما به پزشک، مهندس، کارگر و غیره نیاز دارد، قطعاً به کارشناسان دین هم نیاز دارد.
رئیس جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس با یادآوری اینکه این استان دارای 5 میلیون نفر جمعیت است، در حالی که در آن 4 هزار طلبه مشغول به فعالیت هستند، گفت: اگر بخواهیم استانی به لحاظ فرهنگ دینی قوی داشته باشیم، نیاز به رقم بالای طلاب تحصیل‌کرده داریم لذا از رسانه‌ها درخواست می‌شود که توجه بیشتری نسبت به حوزه‌ها داشته باشند.

نیازمند حضور روحانی باسواد در نقاط مختلف فارس هستیم

وی با اشاره به وضعیت حوزه‌های علمیه فارس عنوان کرد: در استان فارس 50 مدرسه علمیه وجود دارد که گرچه این تعداد کم نیست و طلاب و روحانیان ما هم زحمات زیادی می‌کشند، اما باز هم این تعداد روحانی و طلبه کم است چرا که استان فارس دارای جمعیت فراوان و نهادها و روستاهای نیازمند حضور روحانی باسواد است یعنی تقاضا زیاد اما عرضه کم است.
آیت‌الله کلانتری، راهکار این مسئله را افزایش کمی و کیفی حوزه‌های علمیه دانست و گفت: اگر بتوانیم تعدادی از اساتید حوزه علمیه قم را به استان فارس دعوت کنیم راهکار خوبی است البته درست است که ما اساتیدی خوبی در استان فارس داریم اما این تعداد استاد کفاف جمعیت استان را نمی‌دهد.

مقایسه‌ای آماری میان اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های شیراز و جامعه اساتید حوزه‌های علمیه
رئیس جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس اظهار کرد: اکنون قریب 2 هزار نفر در دانشگاه‌های شیراز عضو هیئت علمی هستند در حالی که مجموعه اساتید رسمی حوزه‌های علمیه قریب 200 نفر است یعنی ما در این بخش بسیار کمبود داریم و اگر می‌خواهیم شهر و استانی بالنده داشته باشیم نیاز داریم که حوزه‌های علمیه خود را تقویت کنیم.
وی در ادامه همچنین بر لزوم حفظ وحدت حوزه و دانشگاه تأکید کرد و گفت: اکنون قریب 37 سال از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد و در طی این مدت همیشه این مسئله وحدت حوزه و دانشگاه مطرح می‌شود و نشست‌ها و جلسات فراوانی برای این مسئله برگزار شده است اما هنوز از حیطه شعار خارج نشده است.

تبدیل علوم انسانی به علوم انسانی اسلامی؛ راهکار ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه
آیت‌‌الله کلانتری با تأکید بر اینکه برای این مسئله ما نیاز به انجام کارهای بنیادین داریم، گفت: اگر بخواهیم وحدت واقعی میان حوزه و دانشگاه حاصل شود، راهکارش این است که علوم انسانی ما تبدیل به علوم انسانی اسلامی و بومی شود یعنی بر مبنای آموزه‌های قرآن و عترت باشد در حالی که هم‌اکنون علوم انسانی ما ترجمه غرب است.
این مدرس حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اصحاب رسانه، چشم‌های بیدار جامعه هستند و هر مقدار که در جامعه‌ اطلاع‌رسانی و تحلیل اخبار بیشتر باشد، به همان میزان جامعه نیز از رشد و بالندگی بیشتری برخوردار خواهد بود.
وی عنوان کرد: اگر قرار باشد تمام گزارش فعالیت‌ها محرمانه باشد، جامعه رشد نمی‌کند البته مسلماً یکسری مطالب هستند که باید محرمانه باشند تا دشمن نتواند از آن‌ها سوءاستفاده کند ولی در کل هر چقدر اطلاع‌رسانی در جامعه بیشتر شود، هم جو همدلی میان مردم و مسئولان و هم میزان اعتماد مردم به آنان بیشتر می‌شود به شرطی که این اطلاع‌رسانی، صحیح باشد و بر مبنای باید و نبایدهای اخلاقی صورت گیرد.

تقوای رسانه‌ای موجب رشد فرهنگ می‌شود
آیت‌الله کلانتری با تأکید بر لزوم ترویج اخلاق رسانه‌ای افزود: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های عرصه خبرنگاری و اطلاع‌رسانی ضعف در تقواست که در برخی موارد وجود داشته است که این مسئله می‌تواند دارای آثار و تبعات زیادی باشد لذا اگر در عرصه رسانه تقوا به معنی تمام کلمه حاکم باشد، ما شاهد رشد در عرصه فرهنگ خواهیم بود.
رئیس جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس اضافه کرد: معمولاً ما تصور می‌کنیم که عمل غیر از سخن است در حالی که از نگاه حضرت علی(ع) سخن بخشی از عمل ماست و اگر بدانیم که ما باید برای این گفتار قطعاً در پیشگاه خداوند پاسخ‌گو باشیم، مسلماً سخنان ما هم با درایت بیشتری صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه انتشار دقیق اخبار همراه با تقوا آثار فراوانی دارد و جو جامعه را دگرگون خواهد کرد و مردم نیز به حکومت خود اعتماد می‌کند، گفت: اگر اصحاب رسانه بر روی این نکته تأکید داشته باشند، مسلماً فرهنگ دیگری در جامعه حاکم خواهد شد.
آیت‌الله کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود به جریان انتخابات اخیر اشاره کرد و گفت: استقبال ملت ایران در این انتخابات بیشتر از 60 درصد بود که این رقم در دنیا کم‌نظیر است آن هم در شرایطی که تبلیغات منفی و تحریم‌های شدید و کارشکنی‌های دشمنان بر کشور ما حاکم بود لذا این حضور گسترده مردم در انتخابات جای تأمل دارد.
منتخب مردم فارس در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با تصریح اینکه مردم‌سالاری دینی تعبیر بلندی است، گفت: بی‌تردید حضور پرشور مردم در انتخابات، تبلور مردم سالاری دینی است؛ مردم‌سالاری یعنی نظر مردم واقعاً در اداره حکومت اثرگذار است و جنبه تشریفاتی ندارد بلکه واقعی است که این مسئله در بسیاری از کشورهای جهان یا نداریم یا اگر داریم غیردینی است به‌عنوان مثال در کشورهای منطقه به خصوص کشورهای مرتجع عرب اصلاً چیزی به نام مردم‌سالاری وجود ندارد و تنها یک خانواده و طایفه بر مردم حکومت می کنند.
وی ادامه داد: در برخی از کشورها هم مردم‌سالاری به این معنا وجود دارد اما چون دینی نیست حکومت آن‌ها ضعف دارند ولی بحمد الهی در کشور جمهوری اسلامی ایران به برکت رهبری‌های پیامبرگونه امام راحل و رهبری شجاعانه امام خامنه‌ای و به برکت خون شهدا مردم سالاری دینی حاکم است.

اشاره به اهمیت مجلس خبرگان رهبری
آیت‌‌الله کلانتری به اهمیت مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: این مجلس چون به انتخاب و تعیین رکن رکین انقلاب اسلامی باز می‌گردد دارای اهمیت دو چندانی است و اگر اعضای آن افراد انقلابی، متدین، عالم، فقیه وآگاه به مسائل زمان باشند، قطعاً در تداوم این انقلاب نقش مؤثری ایفا می‌کنند و هر مقدار این اعضا با آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی همراه باشند می‌توانند در روند کار نظام جمهوری اسلامی نیز مؤثر باشند.
 منتخب مردم فارس در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: گرچه به مجموعه خبرگان دوره پنجم افراد جدیدی ملحق شده‌اند اما در مجموع همان روحیه انقلابی و ولایتمداری و ارزش‌مداری بر این مجموعه حاکم است و اگر نگوییم روند کلی خبرگان برای حفظ و حراست انقلاب اسلامی بیشتر نشده، کمتر هم نشده است لذا امیدواریم که مجلس خبرگان همچنان در راه حفظ انقلاب، کمک حال رهبری باشد و یک مجلس خوب و پربار و انقلابی داشته باشیم.
وی در تشریح وظایف مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: یکی از وظایف مجلس خبرگان رهبری تعیین رهبر و دیگری نظارت بر بقای رهبری است که بسیار قابل توجه و مهم است اما این مجلس یک وظیفه غیرمدون نیز دارد و آن این است که رابط میان مردم و رهبری باشند البته مقام معظم رهبری خود دارای مجراهای ارتباط با مردم هستند، اما چه بهتر که این کار از طریق علمای عالم قابل اعتماد انجام گیرد.
captcha