به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، مهدی کاظمیخالدی، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، در دیدار با علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مطالبه رهبری در پاسخ به نامه تعدادی از دانشجویان، نخبگان و اساتید در رابطه اهمیت بحث آزاداندیشی به ویژه در جامعه دانشگاهی، گفت: برای راهاندازی این مسابقه دو سال مطالعه بر روی متون دینی و فضای علمی جامعه اسلامی و تاریخ اسلام به ویژه اندیشه ائمه(ع) و امام رضا(ع)، مدلهای مختلف دنیای مطالعه و مسابقات قهرمانی جهان به عنوان بهترین مدل احصاء و بومیسازی شد و در فضای علوم انسانی برنامهریزیهایی صورت گرفت.
وی افزود: این مسابقات با اهدافی همچون تقویت روحیه حق طلبی و حقیقت جویی طراحی شد و شورای علمی مسابقات عنوان این مسابقه را «مناظره؛ فرصتی برای یادگیری» گذاشت.
کاظمی در ادامه تصریح کرد: ارزشهای اخلاقی در این مسابقات دارای اهمیت ویژهای است و در کنار برگزاری مسابقات آموزش هم گنجانده شده.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی از شکل برگزاری این مسابقات نیز سخن گفت و افزود: شورای علمی مسابقه مناظره از سال 89 به مطالعه جدی برای نحوه اجرا پرداخت و از سال 91 این مسابقات در سطح استان و سپس در سطح ملی با حضور 16 تیم از 9 دانشگاه به صورت متمرکز برگزار شد.
وی در ادامه با بیان این که چهارمین دوره این مسابقات در سال 94 با حضور 170 تیم از 11 استان در چهار منطقه برگزار شد، گفت: در آذرماه سال گذشته مرحله کشوری مسابقات مناظره با حضور 12 تیم برگزار شد که 165 مناظره در مرحله استانی، 52 مناظره در مرحله منطقه ای و 13 مناظره در مرحله کشوری تشکیل شد؛ در این دوره بود که به دلیل افزایش تعداد تیمهای شرکت کننده تصمیم گرفته شد مرحله استانی و منطقهای نیز به مراحل این مسابقات اضافه شود.
کاظمی افزود: پنجمین دوره این مسابقات اردیبهشت ماه 95 از 23 استان و 9 دانشگاه از استان تهران آغاز به کار کرد و 440 تیم در مرحله استانی و دانشگاهی شرکت کردند؛ مرحله منطقهای مهر و آبان با حضور 56 تیم برتر استانها و دانشگاه برگزار و 16 تیم وارد مرحله کشوری خواهند شد. تاکنون 430 مناظره استانی در سطح دانشگاه برگزار شده است.
کاظمی این مسابقات را الگویی برای آموزش و تربیت دانشجویانی توانمند در عرصه گفتوگو دانست و افزود: این مسابقات در چهار محور سلامت، سیاست، اخلاق و توسعه و پیشرفت برگزار و چندین موضوع نیز در هر محور مطرح میشود که در این دوره 450 گزاره در شورای علمی طرح شد که 140 عنوان به تصویب رسید.